Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Šakal 

všechny recenze uživatele

J. P. Belmondo v nejlepší formě, jako trenér francouzské boxerské reprezentace Jo Cavalier, na letní olympiádě v nacistickém Berlíně r. 1936, dávající náckum (v čele s Adolfem Hitlerem) řádně na prdel a ukazujíc společně s Gérardem Ourym na nesmyslnost válek jako takových. Na obou stranách totiž vždy v drtivé převaze stáli lidé, kteří by dělali raději všechno možné, jen ne se vraždili navzájem. Vše je podáno formou, která je Babelovi nejbližší a to sice komediální. Je to dostatečně napínavé, vtipné, v mnoha případech brnkající na vážnější strunu (možná nejsilnější momenty snímku) a HLAVNĚ: plné Belmondova živelného, prudce nakažlivého entuziasmu. Téměř jsem po dobu snímku zapomněl, že mám 38°C horečku a náramně si to užíval. Co víc si od tohoto typu snímku člověk může přát?! P.s. a nezapomeňte....., když máte strach, začněte se smát. 77,7,% ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje nějaký film, který mi za všech okolností zvedne náladu, tak je to tento. Takhle si Bebela chci a budu pamatovat nejvíc. Bývalého boxera se srdcem na dlani, který se nikoho a ničeho nebojí a ještě si dokáže kohokoliv kdykoliv hezky povodit... "Sind Sie Franzose?" - "Éééé???" - "Was ist das?!?!" - "Medvídek! Er bin velmi hodný, šarmantní. Jeho nejm je Beethoven. Pa pa pa páám..." ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Asi ne úplně jeden z nejlepších, ale minimálně určitě jeden z nejpříjemnějších filmů s Jean-Paulem Belmondem, který opět jen srší úžasným optimismem a smyslem pro dobrodružství. Eso es je svižná vtipná komedie s občas i trochou té vážnější noty, ze které si ale film dělá velice trefnou legraci a to je právě ono kouzlo, co na mě hodně zapůsobilo. ()

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré nemusia žobrať o divácke uznanie prvoplánovými efektmi alebo povrchnou situačnou komikou. Tak, ako v živote pomáha humor a pozitívny prístup, aj pohľad na často bolestivé prešľapy v dejinách ľudstva môže byť prezentovaný s inteligentným nadhľadom, ktorý poslúži ako psychologická očista a určitá liberácia (malá maličká...) bezhraničnej hlúposti jednotlivcov. Takým je aj príbeh ďalšieho z belmondovských super charizmatických hrdinov, ktorý má každého diváka za toho najlepšieho priateľa a ochotne mu predstaví eskapády trénera francúzskeho tímu boxerov na berlínskej olympiáde ... Aj keď napr. Veľký šéf ma nikdy neoslovil, Gérard Oury vedel tancovať na hrane tragických udalostí a neurážajúcej až láskavej zábavy ako nikto iný. Bravo:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eso es má fantastický příběh, který Belmondovi hraje příjemně do karet. Jenže jemu by se dařilo i se špatným příběhem, protože takový šarm jako on má prostě málokdo. Jako u komedie jsem se já hodně pobavil. Jsem rád, že občas objevim nějakou starou francouzskou komedii, kterou jsem neviděl a tak příjemně se u ní pobavim. Pět hvězdiček je prostě jasných. Od začátku do konce se nenudím, s tou hlavní tváří co tam pobíhá celý film to ani proste jinak než za pět v tomto filmu nejde. On je tam naprosto senzační. Sice kolem sebe nemá kopu ženskejch, má jenom jednu, ale i tak si bohatě vystačí. Eso es je parádní komedie, na kterou se kdykoliv rád znovu podívám. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Většina záběrů byla natočena v Rakousku, především ve studiu Bavaria v Mnichově. Chata použitá jako Hitlerova nebyla vyrobena z kartonu a nese jistou podobnost s originálem. Nábytek, schodiště a paseka byly reprodukovány identicky. Velký arkýř v originále byl však vyšší a na rozdíl od filmu jste do něj nemohli nahlížet zvenčí, jak to dělá Jo Cavalier (Jean-Paul Belmondo). Belmondo, který se vždy velmi angažoval ve světě boxu, byl pevně rozhodnut, že většinu boxerů v olympijském týmu by měli hrát skuteční mladí boxeři. Natáčení pak skončilo v Berlíně. (classic)
  • Když se Jo Cavalier (Jean-Paul Belmondo) chystá převzít štafetu v podobě olympijského ohně, tak v popředí mezi diváky stojí v čase v 25:28 pohledný mladík, který má ocelově šedé sako, černou kravatu s bílým šikmým proužkem a rovnými tmavšími lesklými vlasy ulíznutými na patku. Jo Cavalier v čase 25:38 stojí přesně na úrovni mladíka a vystartuje s ohněm z tohoto místa. Pak uběhne určitou vzdálenost, proběhne zatáčkou a zastaví se, aby pochodeň předal náhodnému přihlížejícímu v davu. V tomto okamžiku je ale opět v záběru ten samý mladík, který byl v davu, když od něj Cavalier odstartoval. (Stefi_836)
  • Eso es byl prvním filmem, který 4. listopadu 1984 v 11 hodin odvysílala nová placená televize Canal+. Vysílání však zmařily technické problémy spojené s nekompatibilitou dekodéru s některými televizory a videorekordéry. Po četných telefonátech nespokojených předplatitelů se kanál rozhodl kódování zrušit. (classic)

Reklama

Reklama