Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská akční komedie s charismatickým Belmondem v roli kouče francouzských boxerů, odehrávající se z velké části v předválečné Třetí říši v době olympiády, natočená francouzským režisérem židovského původu Gérardem Ourym. Místy připomene starší Ouryho komedii Velký flám, ale většina filmu je originální a velmi komická. Oury je jednička v dělání si legrace z Němců a především z fašounů. Jsou zde nezapomenutelné scény: židovská kapela hrající Hitlerovi jidish písně transponované bavorskou kapelou na německé lidovky, tupí němečtí vojáci bubnující dvakrát za sebou domnělému autu führera, kukačkové hodiny s hajlující orlicí na Berghofu... Belmondo prováděl všechny své kaskadérské výstupy sám, pouze s jedinou výjimkou nebezpečného parašutistického skoku hlavou dolů, který nechal na kaskadérovi. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=WZ_TEuxFqEg ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že jsou u nás všechny belmondovky až nepříjemně zprofanované a ono ne. Na tenhle film jsem přišel tak, že o něm strašně pěkně mluví Belmondo ve své knížce "Mých tisíc životů", kterou doporučuji jako audioknížku načtenou Krampolem btw. :+ Je to v podstatě akční komedie moderního střihu a klidně by mohla být marvelovka natočená v osmdesátkách. A Belmondo tam jede v akčním módu jako Tom Cruise a mám pocit že na jeden skok z letadla si tam dělal všechno sám, na padesátníka WOW! Málem jsem se podělal smíchy hned u úvodního camea. :D Jestli budete mít možnost výběru dabingu, zkuste hned ten první s Krampolem (jsou jinak asi 3), který natočilo asi 5 lidí na nějakém bytě a nějaké ženské role tam mluví i chlapi, má to super atmošku! Fakt velký překvápko a komplexní velkofilm, který má všechno! 10/10 ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o film inteligentně humorný a optimistický, na to jsme u Jean - Paul Belmonda už zvyklí. A na bezpochyby vynikající ztvárnění jeho rolí ve filmech také. Zaměřím se tedy spíše na zpracování českého dabingu. Osobně si ho dovolím ohodnotit známkou nejvyšší především také i za vynikající dabing. Vůbec si totiž nedovedu představit v roli CZ dabéra J. P. Belmonda nikoho jiného, než Jiřího Krampola. Jsem příjemně potěšen, že mu tato práce byla nabídnuta, a že Jiří Krampol dabing přijal. Ten zázračně "uchraptěný" hlas patří výhradně k Belmondovi stejně, jako ten Filipovského k strážníkovi. Bohužel, ne vždy daboval u "Belmondovek" Krampol. Jednu drobnou vadu ovšem tato CZ dabovaná verze má. Bohužel v originál francouzském provedení filmu (ve francouzském znění), které v tomto případě bylo použito, byl užit v dialozích i německý jazyk přeložený do francouzských titulků v obraze (nevypínatelných). V tomto CZ provedení byly však dabovány všechny dialogy, včetně těch německých a tak se občas v některých okamžicích filmu mluví česky a současně se objevují původní francouzské titulky překládající původně německý jazyk. Budeme to muset brát jako takové malé nutné zlo v tomto tak pěkném filmu. Jiná, lepší možnost při přípravě CZ verze asi nebyla. Plné hodnocení si dovoluji udělit za příjemnou podívanou s dozvukem dobré nálady. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, která se krásně naváží do Hitlera (krásně vzteklý Günter Meisner). Jo Cavalier (výborný Jean-Paul Belmondo) je dobrodruh a díky půvabu novinářky Gaby Delcourt (Marie-France Pisier) se vydává v době olympijských her v Berlíně 1936 do neuvěřitelných dobrodružství, když pomáhá při útěku za svobodou malému Simonovi (Rachid Ferrache) a celé jeho židovské rodině Rosemblumovi v čele s dědou (Hans Wyprächter), který za první světové velel Hitlerovi. Pomáhá jim německý generál Gunther von Beckman (Frank Hoffmann) a v patách mají gestapo, v jejichž čele je opět postava majora Aschbacha (a opět Benno Sterzenbach). Vynikající jsou především scény z Hitlerova Orlího hnízda, kde je také kouzelná postava Adolfovi sestry Angela (nádherná dvojrole pro Güntera Meisnera). Nádherně příjemná akčnější komedie, plná omylů a nevtíravého malého zesměšňování Adolfa Hitlera. Je to velmi dechberoucí zábava. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takéto zbesilé tempo Bebemu svedčalo. Stále musí reagovať na nepriaznivú situáciu, stále sa musí nejako vynájsť a vždy sa mu to chlapcovi podarí a niekedy ani nevie ako. Nemyslím si, že humorný potenciál bol využitý na maximum, ale ono nejaké nedotiahnutosti vždy zastúpi to zbesilé tempo. A keď už sú unavení z hrania herci, vypomôže medveď. Alebo nič netušiaci Jessie Ovens v archívnych záberoch. Ale čo ma fakt mrzí, je absencia boxerského finále, tu ale zase nastupuje Hitlerova ségra. Takže ak to mám zhrnúť, Eso es je film, kde stále niečo, alebo niekto kompenzuje niečo, alebo niekoho. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Rozpočet filmu činil 40 milionů franků. (classic)
  • Název filmu Eso es ve skutečnosti znamená kód, který se správně čte "SOS", vztahující se k pomoci dostat židovskou rodinu pryč z Německa. (med)
  • V roce 1980 oslovil Gérard Oury Jeana-Paula Belmonda (Jo Cavalier) s nápadem natočit komedii o boxu v době nacismu. Příběh ještě nebyl napsán, ale herce nápad oslovil a souhlasil. O několik měsíců později byl Jean-Paul Belmondo scénářem, který společně napsali Gérard Oury a jeho dcera Danièle Thompson, nadšen: „Pokud nemáte rádi paradoxy, můžete říct, že film Eso vypráví skutečný příběh, jenže je celý vymyšlený!“ Belmondo film koprodukoval a vzdal se svého honoráře v plné výši, protože „chtěl stigmatizovat antisemitismus a netoleranci v odlehčené komedii“. (classic)

Reklama

Reklama