Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

GIK 

všechny recenze uživatele

Žánr válečné komedie je pro mě záhadou. Tak buď byla válka strašlivá událost, naprosto tragická etapa dějin, při které zahynuly miliony lidí a celý svět utrpěl nenapravitelné a nevyčíslitelné škody a mělo by se k ní přistupovat vážně, a nebo to byla děsná prča a švanda a natáčet o ní veselé taškařice je naprosto v pořádku. Snad by mělo platit jedno, nebo druhé. Ovšem je vidět, že v téhle naší fantasy realitě jdou oba protiklady skloubit jako po másle. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

J. P. Belmondo v nejlepší formě, jako trenér francouzské boxerské reprezentace Jo Cavalier, na letní olympiádě v nacistickém Berlíně r. 1936, dávající náckum (v čele s Adolfem Hitlerem) řádně na prdel a ukazujíc společně s Gérardem Ourym na nesmyslnost válek jako takových. Na obou stranách totiž vždy v drtivé převaze stáli lidé, kteří by dělali raději všechno možné, jen ne se vraždili navzájem. Vše je podáno formou, která je Babelovi nejbližší a to sice komediální. Je to dostatečně napínavé, vtipné, v mnoha případech brnkající na vážnější strunu (možná nejsilnější momenty snímku) a HLAVNĚ: plné Belmondova živelného, prudce nakažlivého entuziasmu. Téměř jsem po dobu snímku zapomněl, že mám 38°C horečku a náramně si to užíval. Co víc si od tohoto typu snímku člověk může přát?! P.s. a nezapomeňte....., když máte strach, začněte se smát. 77,7,% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo v akční komedii ze druhé světové války, v níž si Francouzi opět léčí svůj mindrák z podvolení se Němcům a snaží se tvrdit něco o hrdinném odboji. Tentokrát Belmondo hraje francouzského boxera, který už coby mladík za 1. světové války ve svém útočném letadle pěkně Němcům zatápěl. S jedním z nich se i skamarádil. Teď však řádí druhá světová a u moci jsou tehdejší nýmandi, jistý Hitler s Himmlerem. Boxu doba také příliš nepřeje, a tak se podaří domluvit na velkém komplotu, jenž skončí únosem německých špiček a pádem Hitlera do sraček, zatímco Francouzi slaví alespoň malé vítězství. Možná že francouzskou nemocnou dušičku podobný film zahřeje, na českou je tu málo kolaborantů. A Belmondo je zde prostě jen takový boxer, jeho charisma mi přijde se tu krapet míjí účinkem. Disk načíná protipirát, pokračuje trailery na filmy Disaster Movie, Brigády tygrů, Soudný den, Suprhrdina, V údolí Elah, reklamou, jinak nenabízí žádné bonusy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Gérard Oury dokázal již ve "Velkém flámu", že umí udělat úžasně vtipnou komedii v době a prostředí, které má k jakékoli legraci daleko. "Eso es" si se svým o šestnáct let starším bratříčkem nic nezadá. Vtipných situací je ve filmu nadbytek (za všechny např. ta v knihkupectví), ovšem dojde k napínavým i dojemným situacím (a že jich není málo), které ovšem ani na okamžik nezabřednou do sentimentu. Všechny složky jsou skvěle vyvážené a ve výsledku máme vynikající dobrodružnou komedii, s vynikajícím Jean - Paul Belmondem. Ať chcete nebo ne, svým ostrovtipem, šarmem a dobráckým úsměvem vás opět dostane. TV Prima při upoutávce ke sledování "Rodinných pout" nadmíru užívala sloganu: "vychutnejte si svou dávku emocí". K "Esu es" se podle mého nic nehodí lépe. 100%. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Míň známý Belmondův film, nicméně jeden z mých nejoblíbenějších.. škoda, že tu asi jen málokdo měl šanci vidět ho v původním znění, protože českej dabing se bohužel naprosto nepovedl.. a nevynikne tak třeba úžasně lámaná francoužština Belmondova německýho kamaráda - generála Luftwaffe, kterej už ale opravdu, ale opravdu nechce mít s tou židovskou rodinou Rosenblumových, nic společnýho.. a abych nezapoměl .. krásná hudba Vladimira Cosmy.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V rozhovoru pro bonusové DVD k filmu z roku 2000 se Gérard Oury mimo jiné svěřil, že komparzisté, kteří hráli tělesné strážce SS v Berchtesgadenu, byli Američané, protože původně zamýšlení Němci se pro film odmítli ostříhat. (classic)
  • Natáčení začalo na jaře 1982. Letecké scény se natáčely na letišti La Ferté-Alais ve Francii za pomoci Jeana Salise, pilota a sběratele historických letadel. Pro film byly postaveny dvě repliky letounů SE5 z produkce Royal Aircraft Factory, které byly vyrobeny z kostry letounu Stampe. (classic)
  • Název filmu Eso es ve skutečnosti znamená kód, který se správně čte "SOS", vztahující se k pomoci dostat židovskou rodinu pryč z Německa. (med)

Reklama

Reklama