Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý až od prvního Malaquetova reklamního úspěchu, do té doby je to příliš zmatené a částečně i nudné, protože ne vše roztržité musí být zákonitě roztomilé. Překvapivě funguje romantická linka, pochválit je nutno původní starý dabing s vynikajícím Petrem Olivou (tehdy si ještě role vybíral). ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že byly natočeny i daleko lepší a zábavnější komedie s Pierrem Richardem v titulní roli, ale ani tato rozhodně nepatřila k těm nejhorším. Celkem příjemná oddychová komedie o roztržitém pracovníkovi reklamní agentury, který je neochvějně přesvědčen o svém talentu a potenciálu, i když výsledky jeho práce tomu příliš neodpovídají a následky z toho plynoucí na sebe často nenechají dlouho čekat. Přesto má úspěch u žen a to nejen u mladších, ale i starších ročníků. :) Zejména Marie-Christine Barrault v roli Lisy byla moc hezká... Hodnotím na 60 %. ()

Reklama

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší film Pierre Richarda. Je to asi tím že se jedná o jeho prvotinu takže je oproti pozdějším filmům velmi originální. Především se ale úplně nejedná o lehkou komerční komedii, ale o satiru na svět reklamy. Film je nekončící kanonáda geniálních dialogů, scének a skvělých hereckých výkonů s morálním přesahem. Škoda že většina dalších Richardových filmů už nedosahuje těchto kvalit, tím ovšem zdaleka nechci říct že jsou špatné, jenom už nejou tak geniální. NA ŽRÁDLO OD KAZIMÍRA I MANŽELKA ZÍRÁ! ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se můj vkus s většinovým hodnocením jaksi míjí. Roztržitý? Spíš duševně narušený! - Komedie (no... spíš groteska) o týpkovi, který by v reálu nejspíš trávil víc času hospitalizací na psychiatrii, než škoděním v reklamní agentuře. Prvoplánovost fórků je na můj vkus hluboce pod úrovní vtipnosti ba i roztržité roztomilosti. Tedy alespoň pro mě. Filmu nemůžu upřít určitou eleganci a dobré nápady. Ale komedie mě musí především bavit a tu nudu odpustit nemůžu. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Zoufale žalostná či žalostně zoufalá komedie. Už dlouho se mi nepodařilo tak moc naletět na hodnocení filmu zde na ČSFD a i když mě DVD stálo v Levných Knihách pouhých 99Kč, je mi těch peněz velice líto. Mám pocit, že se zde recenzuje snad úplně jiný film, nebo ho hodnotí ti, kteří na něj vzpomínají s mnohaletým sentimentem v srdci, když jim ještě bylo -náct nebo -cet. Já nepatřím mezi Richardovy příznivce, zároveň jsem ale schopen uznat, když nějaký jeho film je dobrý (např. Hračka či Náhradník). Smysl téhle NEkomedie mi ale uniká - za 90 minut stopáže jsem se dvakrát pousmál a jednou zasmál a to bylo vše. Všechny potenciálně vtipné situace jsou bezpardónu odfláknuté a kdykoliv přišla na řadu scénka ve stylu "potkají se dva roztržití a je z toho hrozná bžunda", otvíral se mi nůž v kapse. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)

Reklama

Reklama