Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

Allan 

všechny recenze uživatele

Zoufale žalostná či žalostně zoufalá komedie. Už dlouho se mi nepodařilo tak moc naletět na hodnocení filmu zde na ČSFD a i když mě DVD stálo v Levných Knihách pouhých 99Kč, je mi těch peněz velice líto. Mám pocit, že se zde recenzuje snad úplně jiný film, nebo ho hodnotí ti, kteří na něj vzpomínají s mnohaletým sentimentem v srdci, když jim ještě bylo -náct nebo -cet. Já nepatřím mezi Richardovy příznivce, zároveň jsem ale schopen uznat, když nějaký jeho film je dobrý (např. Hračka či Náhradník). Smysl téhle NEkomedie mi ale uniká - za 90 minut stopáže jsem se dvakrát pousmál a jednou zasmál a to bylo vše. Všechny potenciálně vtipné situace jsou bezpardónu odfláknuté a kdykoliv přišla na řadu scénka ve stylu "potkají se dva roztržití a je z toho hrozná bžunda", otvíral se mi nůž v kapse. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film, kterým Pierre Richard definoval sám sebe a celou řadu dalších filmů a rolí, které točí v podstatě dodnes. Všechny základní ingredience, včetně Pierrova výrazného obleku, Bernarda Bliera a několika šarmantních slečinek a dam, jsou na místě. De facto ovšem stačí vidět úvodní sekvenci na křižovatce a víte o Pierrovi vše. I to, že je posledním moderním nositelem klasické grotesky na úkor všeho. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kultova komedia Kamen Richarda, jeho francuzsky /rozumej europsky, ziadny Blbowood, teda pardon, Hollywood/ humor je nezabudnutelny. Slo to tusim aj v CSSR za tuhej normalizacie a u mna tento francuzsky kult spolu so Spencerovymi filmami zvitazil nad Kobaltovou vezou Martina Obleceneho. Kamen Richard dlho nevedel, ze je tak oblubeny za zeleznou oponou, po jej pade bol dost vykolajeny z toho. 100 % ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Tedy na to, že nemám rád Paula Preboista, tak právě jeho scény, kdy si měnili věci s Richardem atd. považuju za to nejlepší v tomhle filmu:). To, jak P.R. vždycky vlezl do cizího bytu taky nemělo chybu. Celkem dobré. No a ty slogany by se určitě ujali i dneska. Plus upírská reklama...na druhou stranu mi to přišlo dosti roztáhlé i přes uvedenou délku 85 minut. ()

Behind 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu možnost, vidět v krátké době po sobě řadu filmů s Pierrem Richardem. Jeho lehce potrhlý humor mám rád. Musím však říct, že tenhle film patří k jeho slabším kouskům. Jedná se v podstatě o jakousi grotesku, kde jeden gag střídá druhý a všechny mají jedno společné - roztržitost hlavního hrdiny. Když se zhruba v polovině filmu objeví další stejně roztržitá figura, je "o zábavu postaráno". Neříkám, že všechny gagy jsou hloupé, ale drtivou většinu už známe z němých grotesek, které netrvaly obvykle déle než půl hodinky. Tenhle film trvá hodinu a půl, a tak divák brzy získá dojem, že o nic nepřijde, když si u toho vyřídí poštu, nebo si na chvilku schrupne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)

Reklama

Reklama