Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já si budu trvat na svém. Filmy Pierra Richarda jsou jako přes kopírák. P. R. hraje vždy roztržité, jen se filmy jinak jmenují, mění se prostředí, povolání hlavního hrdiny a hlavní dějová linka. Richard ale vždy padá, naráží, poráží jiné či je jinak znečišťuje a konečně - dostává se do trapasů. Roztržitý v tomto ohledu není jiný. A navíc je to první ze snímků, kde si slavný herec vyzkoušel režii i scénář. Nejvíc mě bavila Hračka a Nalevo od výtahu, kde mu alespoň někde zdatně sekundoval. To ale neznamená, že se na toto období Francie nerad dívám. Pierra Richarda mám velmi rád a s ním i jeho filmy. A některé jeho nápadité reklamy by se uplatnily i dnes, tím jsem si jistý. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska to není dokonalý kousek, protože Pierre Richard se na něm režii teprve učil, zato filmových nápadů měl tehdy určitě víc než v druhé polovině své kariéry, takže Roztržitý přímo kypí energií a vtipu má na rozdávání, podobně jako tvorba mladého Woody Allena. Reklamní spoty jsou téměř dokonalou ukázkou parodie konzumního stylu (obzvášť rád mám ten s poslední cigaretkou). Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu že při vzniku téhle komedie byli roztržití všíchni,-scénarista,režisér,skriptka,apod.,-ještě že ten Richard byl výbornej a sem tam dobrý vtip.(schazování reklamy jako koncept dobrý,ale ona ta reklama jako taková je o dost zrůdnější než aby mi to stačilo takhle,-ale to už vlastně do tohoto komentáře nepatří) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

LOL:D Vždycky, když se ke mně nějaký podobně ztřeštěný kousek z pokladnice francouzských klenotů dostane, říkám si, že snad ani není možné, aby někdo něco takového vymyslel:) Kam na ty nápady všichni chodí, je mi záhadou:) V tomto případě konkrétně Pierre Richard, a tím spíše nevycházím z údivu, že se na Roztržitém podílel nejen herecky, ale především režijně. Taková smršť humorných situací, jeden gag střídá druhý a divák se svíjí v záchvatech smíchu na zemi:D ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Místy nápaditá kamera a střih; humor je, no... řekněme prostě francouzský, zejména situační či založený na crazy-dialozích a ztřeštěných (až absurdních) scénách. Jednoduchá záležitost, co pobaví (především) v případě, že máte škodolibou náladu a/nebo sedmičku (nejlépe) francouzského vína pod kůží. 60% Update: po druhém (střízlivějším) shlédnutí musím jít skutečně o hvězdu níž. V rámci svého debutu sice Richard ukazuje, že režii zvládá, ale scénář se mu zrovna dvakrát nepovedl. 40% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)

Reklama

Reklama