Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Jacques Cournot přijíždí do Karibiku, aby prohlédl stav luxusní jachty a zprostředkoval její prodej panu Hendrixovi. Hned druhý den je však jachta v noci ukradena a kapitán Cournot se pro policii stává hlavním podezřelým, neboť všechny okolnosti svědčí proti němu. Majitelka jachty Rae Osborne kapitána přemluví, aby jí pomohl jachtu najít. Aby Jacques Cournot očistil své jméno a setřel ze sebe stopu podezření, nechává se najmout. Brzy však zjistí, že byl podveden a navíc se ukáže, že jachta slouží k převážení zbraní. (borsalino)

(více)

Recenze (20)

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi jsem z jiné komety, když vidím tak vysoké hodnocení. Já mám sice Lina Venturu moc ráda, ale přesto jsem přesvědčená, že natočil už lepší kousky. V každém případě se na Lina dobře dívá, ale příště si počkám raději na tip od odborníků, protože právě tenhle snímek by mě dvakrát nepovzbudil k dalším jeho projekcím. Až na ten živější konec si nemohu pomoct, ale v tomhle případě ho řadím mezi ty průměrné snímky. Ale on si to vybere ode mě jindy :-) Oproti Snorlax, já jsem cítila hlavně benzín. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Zní to možná podivně, ale kdyby v tomhle příběhu hrál někdo jiný než Lino Ventura určitě bych se tak nebavil. Neboť pravda je, že už jen pohled na něj spolehlivě baví. A máte-li rádi jeho herectví tak vítejte na vlně dobrodružství s trochou thrilleru paluby jachty Dragoun, kde se odehrává podstatná část filmového vyprávění. Pak už nezbývá než konstatovat, že slastná hodina a čtyřicet minut trvající film vám uteče téměř jako voda. A to není zas tak málo. Co dodat? Snad jen to, že tenhle film si vždycky najde svého diváka, protože je radost se na to dívat. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Před sledováním tohoto filmu jsem se snažila vytěsnit Sautetova slova o natáčení, kterak si filmaři udělali Karibik v nádrži s vodou. Měla jsem zbytečný strach, od začátku jsem slyšela šumění moře, cítila vlny i slaný vítr. Sautet natočil dobrodružný film se vším všudy. Slyšíte svistot kulek a občas se podíváte, jestli se některá z nich neodrazila až vedle vás. Společně se Sylvou Koscinou můžete tajit dech, když Lino Ventura plave zachytit kotvu. A ještě dlouho po skončení filmu cítím vůni potu smíšeného s tabákem, jež mi prchavě levituje kolem počítače od doby, kdy Lino přenášel bedny s municí. (Poněkolikáté viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov, nepředpokládám, že jsem tenhle bonbónek mezi dobrodružnými filmy viděla naposledy.) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z neviděné filmografie Lino Ventury mi toho už moc nezbývá a námět střetu s piráty mě moc nelákal. Ani výsledný film bych za sebe neoznačil jako vyloženě nezapomenutelný filmový klenot (jakých Lino ve své filmografii má jinak určitě dost), ale nakonec se mi to dost líbilo, mile překvapilo a slabší 4 hvězdičky si Zbraně pro diktátora z mé strany zaslouží, rozhodně nejen díky typicky charismatickému Linovu výkonu. Už začátek mě díky prostředí vtáhl, pak se film ještě nějakou dobu loudal sem a tam jakoby bez napětí, ale od zásadního zvratu po cca 40ti minutách se rozběhla naplno dobrá podívaná... Claude Sautet se jako režisér v 60. letech stále spíše jen hledal, až našel během příští dekády svou stálou parketu v komorních psychologických dramatech ze života obyčejných lidí, ale i v tomto thrilleru z mořského prostředí, kterému bych s nadsázkou nejspíš přidělil originální přívlastek boat invasion ;o), projevil velký cit pro filmařinu. Vedle vylazené černobílé kamery a atmosféry (která mi tu často sama o sobě připadala spíše pocitová a poetická, než vyloženě napínavá) musím hlavně vyzdvihnout skvělé zpracování pomalých, fyzicky založených akčních scén, ať už s nekonečným přenášením nákladů či ještě náročnější zasazování kotvy na mořské dno pod vodou, což je tu vše sehráno a nasnímáno působivě realisticky! Právě díky této realističnosti přináší tenhle film navzdory oné úsměvné iluzi „Karibiku v nádrži s vodou“ i po mnoha letech od svého vzniku zajímavý zážitek. [75%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti svieži dobrodružný príbeh muža, ktorý je vmanipulovaný do nebezpečnej hry. Lino Ventura v klasickej postave dobrodruha a Sylva Koscina ako pekná ozdoba. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Námět je překombinovaný jak sviň, a těch posledních asi 30 minut ostřelování z ostrova mi přišlo směšných. Ostatně, ono už předtím se dalo najít víc možností, jak se z toho dostat, ale to by pak trvalo jen něco k hodině. Ani Lino Ventura se tady moc neprojeví, až trochu ke konci, jinak se jen mlčenlivě podřizuje a kouká. Ta ženská byla protivná až na půdu. Začátek děsně utahaný, i když to kubánské prostředí města mělo své kouzlo. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Dramatický film s dobrodružným námětem plným hrubé síly a tvrdých chlapů, ve kterém nechybí napětí, dramatická hudba a svištící kulky. Tyhle černobíle snímky mají pro mě obrovský půvab, protože mi umožňují se soustředit pouze na děj a zároveň mi poskytují dostatek prostoru, abych si prostředí představil v kulisách tak, jak je cítím. Od začátku je z příběhu cítit nějaká levárna, do které je Lino Ventura vmanipulován, všichni více či méně lžou a chvilku trvá, než se v situaci zorientuje. Pak film teprve dostane ten správný šmak. Jednoznačně plný počet. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Opět musím smeknout, zdá se to až neuvěřitelné, co zde předvádí Lino Ventura. Samotný snímek je mýma očima na solidní čtyři hvězdy, neb se to místy táhne (zejména tedy pomalý rozjezd), krom toho ovšem bez výhrad, tu pátou přihazuji zcela vědomě a čistě subjektivně právě Linovi, do filmového nebe, jeho kapitán luxusní jachty nemá chybu. P.S. Já bych se s tou kotvou utopila.. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ach, dobrodužný film dle našincova gusta. Dělají se dnes takové "realistické" dobrodružné filmy, kde by se nevyskytovali vydesignovaní comicsoví superhrdinové, nadsmyslno vnímající citlivci či módní trendy sledující vampíři? Tady na bezvadný, napínavý příběh stačí Lino v bílé košili s povolenou šlajfkou, pár nemytých zloduchů, uvízlá plachetnice a luzná italská sex-bomba. Takřka komorní prostředí, žádné speciální triky, rvačky poctivě na pěsti - žádné asiatské poskakování, poletování na silonových lankách a hekání. A výsledek je paráda. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Jaj!!! Tak takto vysoké hodnocení jsem dlouho neviděla. Respektive... Kdo ví, zda jsem ho někdy viděla!!! Je vidět, že tahle filmová lahůdka se dostala zatím jen do správných rukou. Do rukou těch, co takovéto dílko umí řádně ocenit a pochutnají si (zde já tímto třetí komentář). Začínám se stydět za to, že jsem nedala plný počet, ale hodnotím opravdu podle toho, jak to cítím a vidím já, a tady mi chloupek chybí, nějaká taková příchuť, špetička něčeho... maličká. Černobílé obrázky jsou velice působivé (myslím si, že v barvě by film ztratil určitý svůj půvab..., já to takhle moc ráda...), herecké obsazení nemá chybu!!! Stejně tak hudební doprovod. Zpočátku nenápadný snímek, který se ale posléze rozdmíchává v pěkně jiskřivou podívanou. Občas jsem se v druhé půlce podvědomě i přikrčila, což je v mém případě už co říct. A vícejazyčné filmy mám ráda, i když to jistojistě nehraje žádnou roli. Hodně silná čtyřka je tento nezapomenutelný film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo vacsina ludi tu bola namako z Vina Lenturu, to je mi naprosto jasne. Mno podla mna ten "Karibik" bola len nadrz s vodou kdesi vo francuzskko - talianskych filmovych kulisach - to jak u talianskeho Il Grande Silenzio 1968 - biela pena v okoli Cortinha D´ampezzo bol akoze "zasnezeny Utah" - a proste plna huba jeblych picoidnych kecov o USA, Utahu, chamtivych lovcoch ludi a bla, bla, bla ...... to iste i tu herci mali plnu hubu jeblych picoidnych kecov o "Karibiku", kradezi jachty, prevazani zbrani .......no a Sautet rezisersky nie je Truffaut,ze jo, ba ani Henri Verneuil, a nema na nich. Nuda, nepozera sa na to dobre, kopa planych kecov, zas nuda ....... no, nebavilo ma to, 5 hviezdickarov nechapem . 52 % ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh bez špetky sentimentu či humoru a s přesně odměřenou porcí násilí, napínavý až do konce. Na začátku zmizí loď, objeví se několik mrtvol a jedna americká vdova, policie ale z děje záhy vycouvá a hra nervů a svalů o jachtu, zbraně a přežití se odehraje mezi bandou špinavých pašeráků a chladnokrevným kapitánem Cournotem. Lino Ventura kromě hereckého podává i působivý fyzický výkon a Sylva Koscina se velmi snaží nebýt v ryze mužském příběhu do počtu. Filmu sluší černobílá barva i fakt, že se většina děje odehrává na lodi. Neznám lepší film po návratu z cest po moři – člověk je nakonec docela rád i na pevnině. :) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ventura je správnej drsňák a je radost se na něj koukat. Bohužel snímek je spíš průměrný a bez zvratů. Za to s drsným koncem. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Piráti v Karibiku v roce 1965, jednoduché, dobře zahrané, výborně režírované: 70% (jsem 43. hodnotící, dosavadní průměr je 84%). ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Lino je drsňák jak má být, nepotřebuje se usmívat aby zapůsobil. Je to samorost. V tomhle kousku pomáhá dostat nazpět loď pro slečínku které se zatoulala. V cestě mají partičku drsňáků z kterých zůstane jen jeden ale o to víc odhodlaný. Super jsou scény kdy Lino táhne kotvu po dně moře za útes a taky jak po lodi střílí z ostrova hlavní všivák. Moc povedený kousek. :-)) ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele

Jó, tenkrát měly ještě "akční" filmy kouzlo. Lino Ventura sám charismatický prostě bojuje, dostává rány, tahá těžké bedny s municí a je v klidu ...Cítím v tom opravdovost chlapa a kumšt herce. Tohle mi prostě na pět plnejch stačí. (Dobrá též hudba). ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Mám ráda herectví Lina Ventury. Takové to pravé chlapské - on není žádný superman, tady k tomu průšvihu přišel jak slepej k houslím a popasoval se s tím po svém. Když máte jako protivníka vymazané poleno se samopalem, které nejprve vystřílí všechny své spojence a pak se diví, že mu zbyla jen rukojmí.....tak tím musíte zápasit jinak, než svalama. Napínavá hodina a půl; do poslední chvíle jsem netušila, jestli zloduch škrtne sirkou nebo ne...? Líbila se mi hudba, takový pěkný karibský jazzík. ()

Reklama

Reklama