Reklama

Reklama

Je těžké být bohem

(festivalový název)
  • Rusko Trudno byť Bogom (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina vědců je vyslána na planetu Arkanar, aby pomohli místní civilizaci, jež se nachází ve fázi středověku, najít správnou cestu budoucího vývoje. Jde o těžký úkol: vědci se nemají do žádných konfliktů vměšovat násilím a v žádném případě nesmějí zabíjet. Jeden z nich, Rumata, se pokouší o záchranu místních intelektuálů a nedokáže se tak vyhnout účasti v boji. Jako by před ním stála otázka: Co bys dělal, kdybys byl bohem? Svůj poslední film podle vědecko-fantastického románu bratří Strugackých natáčel jeden z největších ruských tvůrců Alexej German (valnou část života bojující o své postavení v sovětské kinematografii) celých třináct let a po jeho smrti v únoru 2013 jej dokončili jeho žena a syn Alexej, sám rovněž režisér. „Nemá to být film o krutosti, naopak hovoří o lásce, o hmatatelné, živé lásce, odolávající i nejtěžším podmínkám," říká Světlana Karmalitová, režisérova manželka, která se podílela na scénáři tohoto náročného, téměř tříhodinového díla s jasným poselstvím alegorie. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Zany

Zany (hodnocení, recenze)

Už je to k sehnání na ruských webech, zájemci případně v poště...

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Myslím, že bez problémů. Není to "zápaďáckej" film s velkejma hvězdama a humbukem okolo. Problematický jsou tituly z Cannes, který má ulovený velkej distributor a chce je ukazovat na prestižních festivalech a šetřit na Oscary. Ale tohle ne. Navíc pokud vím, tak Eva Zaoralová má slabost pro východoevropské kinematografie. Osobně si myslím, že tohle by mohlo být klidně i na pražském Febiofestu koncem března.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Film se teď bude hrát na právě probíhajícím festivalu v Rotterdamu. Tady máte spoustu infa i fotek. V synopsi se píše, že byl dokončen dcerou a synem režiséra. Tady máte spoustu informací, fotek a dalšího, délka je nakonec 177 minut.  Tady jeden z prvních ohlasů.

na příspěvěk reagoval Artran, Flakotaso

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

Film zatím nikde není.:-( To je velmi smutné. Ukázky sice vypadají VELMI zajímavě, ale co naplat...

na příspěvěk reagoval Artran

Reklama

Reklama