Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 1

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (1 127)

Psema 

všechny recenze uživatele

Fikční svět vachrlatý jako sen čerstvě menstruující puberťačky (podobný režim by nevydržel ani týden), psychologicky bohaté asi jako tělíčko Maggie Q na podkožní tuk a přesto docela sympatické ve svých tématech (Chápu dobře, že je to celé metafora toho, že humanisti jsou nejlepší, protože neumí jen jedno, že jo? Hehe.), soběstačnosti hrdinů (plus za to, že Shailene do konce filmu neroztáhne prvoplánově nohy a naopak těm stopořenejm údům celkem nakládá po držkách) a režijním vedení pana Hambáče, který by měl okamžitě narukovat na místo Marca Webba a odrežírovat dalšího Spider-Mana. Protože když dokázal udělat relativně snesitelnou a místy dokonce vtahující a podnětnou zábavu z tohohle 140 minut dlouhého vývaru všeho možného, ze scénářů, které plodí zfetovaní roboti u Sony, by mohly konečně být alespoň koherentní bijáky pro všechny. Nejen bezmozky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TVOJE VÝSLEDKY NEJSOU JASNÉ. NENÍ TO NEMOŽNÉ. JEN VELMI VZÁCNÉ. ŘÍKAJÍ TOMU DIVERGENTNÍ. NIKOMU O TOM NESMÍŠ ŘÍCT, ANI SVÝM RODIČŮM....“ /// Tož po Hunger Games (spíš těch prvních) tu máme další holčičí bojovku, která si svoje nekritický publikum rozhodně najde. Trix je totiž spravedlivá a neohrožená děvčica, která dokáže naskočit do rozjetýho vlaku, najít lásku, která ji bude vochraňovat (a ne žádnýho vožralýho pitomce!) a chrabře bojovat proti zničení lidské přirozenosti. Obecenstvo, který je spíš jako já, vobčas zakroutí krkem, ale mám dojem, že člověk adolescentní nebude řešit takový kraviny, jako přestárlej puberťák. Nakonec to nebyla až taková hrůza, ale kdybys to chtěl Neily natočit pro mě, tak by stačilo ubrat cca třetinu stopáže. Dostalo by to šmrnc… a odpustil bych ti i tu nevýraznou Shailene Diann Woodley. Takže přivřu voko a v dalších dílech uvidíme! (nebo spíš né?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku, kterou v roce 2011 napsala Veronica Roth, číst nebudu. 2.) Vždycky jsem tvrdil, že sečtělej člověk je nebezpečnej! 3.) Thx za titule ,,Shipping_morron“ a ,,sightl3ss“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

A je to tady, apokalypsa se blíží! Obstarožní grafomanské krávy zformovaly svými furtdokolovými, trapnými postapo braky pro tupé, ohyzdné pipky s rovnátky novou degeneraci tupých, ohyzdných grafomanských pipek s rovnátky, které začínají publikovat své vlastní furtdokolové, trapné postapo braky pro tupé, ohyzdné pipky s rovnátky, jímž jejich dobře naložený papá zatím necvaknul publikování jejich vlastních furtdokolových, trapných postapo braků pro …. Tak trochu tojflkrajs, že? Jak z toho ven? Jistě, divergence by byla cestou, to by ovšem nesměla opět ustřelit směrem k prdeli tisíckrát omletých, komerčně diktovaných pubertálních přetlaků typu „jsem krásná, uvědomělá, přechytřelá a ve čtrnácti hustě dospělá, tak si zachráním svět a sbalím některého z těch nagelovaných teploušů“, u nichž se jen mění žluklými jebáky poseté pozadí z Hangrgej na Dárce, z Dárce na Hostitele a z Hostitele na Divergenci. I ta zcela limituje premenstruační fantazie otylých školaček, jež jsou pak akorát tak schopny blaženě se vzbudit s mastnými fleky na kalhotkách s Medvídkerm Pú někde uprostřed Tumor-oulendu. Takže pro zastavení této evidentní kulturní degenerace nezbývá, než svým antikoncepčním selháním zakazovat Assbuky a mlátit je tak dlouho, dokud prostě nezačnou číst nějakou kvalitní literaturu. Abych zase nebyl až tolik příkrý, byl to ze všech těch výše uvedených řídkých průjmů zatím ten nejméně hnisavý a místy i nepatrně zábavný, nicméně i tak další pokračování této slaboduché a exantémově infekční kdoví-kolikáti-logie jako Impotence, Demence, Inkontinence a dokonce i Napálila jsem to hlavou do kredence s gustem vynechám. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další z té řady teen hloupostí, jejichž předlohy měly komerční úspěch, takže je jasné, že se musí dočkat filmu. A nejen to, rovnou celé trilogie doufajíc, že se za ty tři roky najde novej bestseller, jinak by musel přijít prequel nebo tak něco. Každopádně i přes moje počáteční předsudky pramenící už z principu, jakým Hollywood nastavuje tvář převážně puberťačkám, neříkám, že se jedná o úplný paskvil. 130 minut je celkem dost, ale jinak to víceméně odsýpá v pohodě, Neil Burger zvládl svojí práci přesně tak, jak to studio chtělo, obsazení taky není úplně špatné (až na šíleného Courtneyho), ale je to prostě takové obyčejné, ničím nevyčnívající a vše sázící na svou cílovou skupinu. Nic víc, nic míň. Jedna z těch sérií, kterou za deset let nikdo nedokáže odlišit od těch ostatních...60% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než podobné Hunger Games, se zajímavější hlavní hrdinkou (Woodley je sázka na jistotu, i když se tady nemůže opřít o tak plnokrevnou postavu jako třeba v The Fault in Our Star) a i ostatní postavy kolem ní jsou lepší, stejně jako ten samotnej svět a jeho systém. Na druhej díl jsem docela zvědavej. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (39)

  • Vyskakovanie z idúceho vlaku bola podľa režiséra najťažšia scéna: „Točili sme ju so skutočným vlakom, pretože som nechcel, aby herci skákali v štúdiu na zelenom pozadí.“ (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Chicagu od dubna 2013. (Anez99)
  • Podle knižní předlohy měla Tris (Shailene Woodley) o dvě tetování navíc, a to byly konkrétně dvě frakce: neohrožení a odevzdaní. (Elis933)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama