Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 293)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě o vlásek lepší než před čtyřmi lety opěvované Na vlásku, nicméně několik věcí mi v Ledovém království přebývalo (bohužel i sněhulák Olaf, který by byl vtipný snad jen kdyby ho daboval Josef Alois Náhlovský, když už mu byl tolik podobný), několik zase chybělo, a tak to na plné hodnocení není. Každopádně se mi líbila působivá severská atmosféra, jeden dějový zvrat, který jsem opravdu nečekal, jemný humor, hudba, sladkobolná romantika udržená na uzdě a sob Sven. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Disney poslednú dobu produkuje skutočne dobre kúsky a Ľadové kráľovstvo je jeden z nich. Ako je u Disneyho zvykom, príbeh je dosť podobný ostatným Disneyovkám a opäť sa tu vyskytujú klasické prvky - princ, princezná, kúzla, hrady ... atď. To je snáď jediné s čím tento podarený animák neprekvapí. Inak je tu veľké množstvo humorných scén a dialógov, ktoré sa skutočne podarili, tak ako aj postavy. Pekná animácia je samozrejmosťou a hudba je taktiež perfektná, pesničky majú fajn melódiu a text sa pekne rýmuje. Slovenský dabing tradične výborný. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. Obľúbený soundtrack: Vuelie. 95% - 5* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé poměrně nízké hodnocení vyjadřuje fakt že se jedná o ne zrovna upřímnou podívanou, ale spíše bych celé Ledové království považoval za hodně solidní kalkul. Je zde totiž vše co by mělo zaručit úspěch: dojímavý příběh, krásné písničky (Let it go je vskutku vynikající), přitroublá postavička (sněhulák Olaf) a sympatičtí hrdinové. Jenže to celé je takové trošku dělané s kouskem ledu v srdci. Nebo alespoň já tam nevidím něco hřejivého navíc. Přesto bych označil tuhle animovanou záležitost za povedenou, dětem v pohodě přístupnou a pro dospělé hlavně v období Vánoc za zhlédnutelnou. 70% PS: Vyloženě mě ve filmu vadili jen ti trolové. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem to, protože jsem na internetu neustále viděla gify a pořád o tom někdo mluvil, a že prý je to tak super jako Tangled, tak jsem si řekla, že to musím vidět. Sice Tangled se mi líbilo o dost víc, ale bylo to hodně dobré. Vtipné, rychle to utíkalo, dokonce i ty písničky byly některé pěkné. Co však bylo ze všeho nejlepší byl Olaf, ten snad ani nepotřebuje komentář :D 5* a teď si jdu postavit sněhuláka. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Moc písniček (i když povedených), děj lehce dementní (i když ani zdaleka ne tak jak popisuje Fuka) a málo zábavy pro odrostlejší. Frozen občas vystrčí růžky a především díky Kristoffovi (Flynn Rychlík) a jeho sobovi (Maximus) připomene, že tohle mělo a mohlo být druhé Na vlásku, ale většinu děje na tuhle "klasiku" nemá ani omylem. 3,5* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Postava Kristoffa (Jonathan Groff) byla v nemalé míře vytvořena na základě Sámů, kteří obývají severní Norsko. Sámové jsou známí chovem sobů, což může vysvětlovat, proč je Kristoffovým nejlepším kamarádem právě Sven. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Skutečný sob, který byl animátorům předobrazem pro Svena, předvedl velice nečekanou věc, když ho svědilo ucho. Podrbal se zadní nohou, jako by to udělal třeba pes. Sven si tedy tuto dovednost také osvojil. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno