Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Recenze (409)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie zo slovenskej scény. Už som si začínal myslieť, že sa tu točia iba pseudoumelecke "filmy". Kandidát je dynamický film s moderným vzhľadom, kvalitným scenárom a bavil ma celých 106 minút. Nerozumiem ako ho mohol Môj pes Killer poraziť v cemách Slnko v Sieti (najlepší film, najlepšia réžia), u mňa je to jednoznačne najlepší slovenský film za posledné roky. 80 % ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

[viděno v českém znění]; Politický thriller s komediálními prvky, co (nechtěně?) balancuje na hranici parodie, to je vážně výjimečný filmový tvar. Škoda, že jsem to neviděl ve slovenském znění, asi bych dal 4*. ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Žádná extra hloubka ani moc reálné, přesto jsem se celou dobu dobře bavil a neměl potřebu se ani jednou podívat na hodinky. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jsem se docela těšila na tenhle film. Rozehraný to nebylo špatně, to určitě ne. Než začali umělci mluvit. Teda já nejsem žádnej odborník přes zvuk, možná jsem i nahluchlá, ale když těm hercům nerozumím, tak mě to neba. A tady byl ten zvuk opravdu pekelnej. A postsynchrony? Tak ty byly úplně ďábelský. Hlavně ty toho nikotinovýho démona v hlavní roli. Ale abych jen nekritizovala. Příběh samotný potenciál měl, to, že to nakonec bylo místy lehce jalový, je druhá věc. Co se mi líbilo hodně byla kamera, střih a scéna u McDonald's. ()

Slider 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery nevídane kvalitná vec, od skvelého vizuálu, cez dobrých hercov a nadštandardný scenár až po perfektný zvuk. Dokonca to má miestami aj emócie a trefný humor. V skratke, veľmi milé prekvapenie, ktoré úplne podkopalo moje skepsu voči našej kinematografii. A ten product placement mi vôbec žili netrhá. Zaplatil sa ním kvalitný film a nie je to nič ojedinelé ani pre holywoodsku tvorbu. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kandidát je jeden z těch filmů, ze kterých jsem byl po odchodu nadšen tak přibližně v měřítku ČSFD na čtyři hvězdičky, ale ta hvězdička po čase postupně vyprchá. Takový rádoby politický thriller (co si dává za lomítko komedie, protože se sem tam povede propašovat nějakou tu relativně zábavnou scénku), který na naše "československé" poměry vypadá překvapivě dobře, tak nějak funguej a má halvu a patu, a člověk by i řekl že je to nějaká béčková hollywoodská produkce, nebýt prostředí, narážek a češtiny/slovenštiny (a podivného hlasu "Lamberta" - to byl jako předabovaný někým jiným, nebo nějaká zlá magie při postsynchru? Každopádně mi ten hlas k němu nesedl). A vůbec, když už jsem u Lamberta - celá ta postava mi přijde, že film zbytečně shazuje. To se pak člověk těší i na dva "špióny" (zejména po dialogu v McDonaldu, kdy předvedli asi to nejzábavnější, co na filmu bylo). Sečteno podtrženo, po nějaké době si čím dál více uvědomuji, jak je celý Kandidát nekonzistentní a takový pochybně splácnutý dohromady. Dávám ten lepší průměr, tři hvězdy, s tím, že v kině jsem se bavil, druhý den jsem byl ještě optimistický, a posléze to už bylo -"Jaký je Kandidát?" -"No..., ale koukat se na to dá!" ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Velmi "americky" natočený film, zdál se mi na Slovenské prostředí takový moc načančaný. Ale proč ne, že... Každopádně jsem s ním měl jeden velký problém, stejně jako se všemi podobnými, kdy nevím, jestli hlavnímu hrdinovi palce držet, či nikoliv. Potom se musí divák (já) zákonitě nudit, když nevím jestli se mám z právě proběhnuvších událostí radovat nebo ne. Jakkoliv pak může být závěrečná pointa šokující a nečekaná, divák (já) ji má už víceméně na háku, protože se nedokázal s hrdinou ztotožnit. Co se týká komediální stránky, jde samozřejmě o řádově lepší počin, než srandařachandy, ale stejně bych byl se škatulkou "komedie" v tomto případě opatrnější... ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Na poli Slovenskej filmovej tvorby sa nikdy nič zaujímavé pre mňa nedeje, lenže od momentu kedy som videl prvú ukážku na Kandidáta, ten záujem sa rozhorel. Stále som však išiel do tohoto filmu veľmi opatrne. Áno videl som tunajšie hodnotenia ako aj vcelku pochvalné recenzie, tá nedôvera tu z mojej strany stále bola. Ale viete čo ... SOM ABSOLÚTNE SPOKOJNÝ. Je to ten najlepší film čo kedy vznikol? Nie! Tak prečo to hodnotenie? Jednak to bude technickou stránkou filmu, ktorá bola prekvapivo výborná. Kamera, strihy, filtre, hudobný výber atď. atď. Dobre vyvážené tempo, stále sa niečo deje. Je to zábavné, satira je citeľná a trefná. Do ďalšej kategórie spokojnosti spadajú aj herecké výkony troch ľudí ktorých spomeniem (ostatný klasický šedý priemer). Marek Majeský je sympaťák so skvelým hlasom, v každom jednom projekte v ktorom sa objavil som ho mal rád ako herca, tu to nie je inak. Počiatočné minúty trochu v jeho podaní škrípali, ale keď sa rozbehol to egoistickú sviňu som mu veril, a tom to je že áno. Michal Dlouhý a Michal Kubovčík tvorili skvelé duo. Ich role boli zábavné, ich konverzácie vynikajúce (McDonalds). Napriek všetkému dobrému, hovorí trochu zo mňa prekvapenie a radosť z dobrého Slovenského filmu, takže neberte plný počet za garanciu kvality, časom sa môj názor trochu utrasie, ale v žiadnom prípade si nemyslím že pôjdem pod 4*. Má to nejaké chyby, herecké výkony nie sú vždy 100%né (podpriemer u väčšiny vedľajších rolí), scenár chce svojim koncom dať najavo aký je premyslený - ale skúsený divák to prehliadne už dávno predtým. Ja som si tento film užil, a keby sa Kandidát stal ako takým kvalitatívnym štandardom pre súčasnú Slovenskú filmovú tvorbu nemal by som s tým najmenší problém. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Trošičku jako "Vrtěti psem" ale samozřejmě po slovensku. Film nám ukazuje jednu velice důležitou věc. A tou je neuvěřitelná síla médií. Masmédia jsou tím, co utváří veřejné mínění. Takže sázka na začátku filmu nebyla jen pouhou fraškou. Je docela možné, že takto si mocní hrají a průměrné lidi mají za bandu pitomců. V čemž ale na druhou stranu mají pravdu. Hlavní hrdina mi připomínal George Clooneyho. Takže kdyby chtěli Američani natočit US verzi, obsadil bych jeho. Dost se líbila scéna, kdy se Slovák v baru podivuje nad tím, že Češi jsou divní a uvádí ty svoje příklady. Vtip je v tom, že on to myslí zcela vážně. Já jsem se u toho smál jako blázen. PS: Ve filmu bylo velice důležité, že ani jedno nebylo vidět do tváře prezidentského kandidáta. A to z jediného důvodu. Volič přece nemusí znát svého kandidáta, on musí znát jeho mediální obraz. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Po dosledovaní sa ma zmocnil nevšedný pocit. Po slovenských projekciách má človek zväčša trpkú pachuť v dutine ústnej a túži po navrátení posledných deväťdesiatich minút života. Po skončení Kandidáta som však zatúžil vidieť ho znova. Vyššie hodnotenie som zvolil kvôli čiastočnej osobnej zainteresovanosti v reklamnom prostredí. Pripomínam, že ide o poriadne nadnesený pohľad do tajov manipulatívnych kampaní. No i divák nepoškvrnený kreatívnym brífingom si Kandidáta užije naplno a ocení jeho výrazné kvality. Presne takto si predstavujem slovenský film 21. storočia a podľa jeho rekordných tržieb nie som jediný. Ak patríte medzi tých, ktorí ho ešte nestihli vidieť, len smelo do toho. Obdobná domáca senzácia sa len tak ľahko nezjaví. 82% ()

Taio 

všechny recenze uživatele

Na naše pomery nečakane pozerateľné, miestami luxusne vtipné... Kto by bol povedal, že to je Slovenský film a je ozaj nadštandartný. V Karáskovi drieme potenciál, na celovečerný debut dosť dobrá práca... obsadenie príjemné, vďaka Kubovčíkovi humorne oživujúce. Oplatilo sa zajsť do kina. ()

Shakmar 

všechny recenze uživatele

Kandidát príjemne prekvapil. Potešila ma pekná práca s kamerou a so strihom. Je tu zopár nepodarených scén (keď sa film snaží byť až príliš "americký", viď. halucinogénna scéna v nemocnici), Ináč má ale film veľa podarených scén a kvalitných dialógov, často aj veľmi vtipných. Hlavne dvojica "sliedičov" je skvelá a vtipná bola nielen vypyplaná scéna v Mekáči, ale aj množstvo iných. Dej odsypáva ako má, a ja som nemal skoro vôbec čas nudiť sa. Téma prezidentských volieb, korupcie a moci je v našom prostredí atraktívna. Celkovo to vidím na slušných 8/10. Go slovak kinematography go! ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Film je plný humor, akce a napětí. Hodně jsem se bavila u dua Dlouhý - Kubovčík (alá slídilové). Spoiler: Scéna z Mcdonaldu nemá chybu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Súboj reklamných mágov v politickom nethrilleri. Táto politická komédia zľahka napáda aj skutočnú politiku, urobí si z nej pár nevinných vtipov, ale hlavné je to tempo ako v Jednotke superrýchleho nasadenia. To sa mi páčilo, škoda tej občasnej nedotiahnutosti deja. Ale vidno, že aj naše telenovelové hviezdy vedia zahrať a aj na Slovensku môže vzniknúť originálny scenár. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

V celku zajímavý film. Ale trošku unáhlený. Primárně se člověku vybaví trochu zvláštní zpracování, které je v celku své, ale i přesto neobvyklé. To nic nemění na tom, že zpracování toho jak se může řídit dnešní politika a její pozadí je v celku zajímavé. Slováci opět ukazují svůj určitý zájem o společnosti a žití v jejich zemi s určitým pozadí. Sice je to pořád příběh dvou zazobanců, kteří se snaží vymyslet nějaké pobavení mezi sebou a tak poserou celou zemi, ale i tak se dá. Spíše v tom celém vévodí zvláštní zpracování, které není nijak příšerné, ale spolu s nějakými divnodialogy, to už dělá jenom pomyslnou tečku. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Posledné dva roky naozaj zvažujem za čo v kine vyhodím 5€. O to väčší pozor si dávam na slovenské filmy, ktoré som videl v kine asi len dva (vrátane Kandidáta). No teraz som na konci nejakým zázrakom neľutoval zaplatené vstupné, naopak. Je potrebné povedať, že aj tí slovenskí otrepaní herci dokázali zahrať výborný film, čo dáva jasnú facku kritikom, ktorí píšu, že práve kvôli nekvalitným hercom zo Slovenska sa nedá natočiť príjemný film. Vidíte - dalo! Naozaj perfektné spracovanie. Tento film bude prelomový v slovenskej kinematografii. To si zapamätajte, že som mu to predpovedal. :D 85% ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělý, ale zpracování je pro mě velkým zklamáním. Ne ani tak po vizuální stránce, jelikož film i přes svůj nízký rozpočet vypadá velmi dobře, to samé se dá říci o hereckých výkonech, které jsou velmi nadprůměrné, a rozhodně oceňuji, že se tvůrci neostýchali obsadit méně známé obličeje. Největším problémem tohoto filmu je, že se na jednu stranu snaží hrát na drsný politický thriller a na tu druhou na komedii třetí cenové kategorie, což filmu značně škodí a ironické na tom je, že díky tomu působí vtipně i to, co by tak působit nemělo. Moje hodnocení 50%. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Odcejpalo to, nenudil jsem se, chvilema i slusne pobavil, v danou dobu to bohate stacilo. Pro me naprosto neznamy Marek Majesky zavalel dost zkusene. V tuzemskych podminkach silne nadprumerne. Slovaci zabodovali! ()

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama