Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V únoru jsem na Netflixu strašně rychle zhlížel všechny série tohoto seriálu, abych hned 27.2. navázal... a oni si to vydají na BBC. No... BBC nesleduju. A když to tedy konečně přidali na Netflix, zajásal jsem a shládnul to za tři dny (dal bych to za dva, ale to by bylo moc Peaky Blindersů i na mě). A ta párměsíční pauza je na mě asi znát... ale vy mě asi neznáte, takže vám to tak nepřijde. No, rozhodně jsem spokojen, i když se v porovnání s ostatními sériemi zcela jistě jedná o jednu z těch slabších, tak návrat britské elegance propojené s trochou toho hrubého (dženlementského) násilí mě opět na ty tři dny chytil a téměř nepustil. Jo, všichni tu sice mluví mnohem víc v podivných metaforách (co mě štvou, pakliže jsou až moc vážný či nesmyslný) a mé oblíbené postavy nedostávají příliš prostoru - příklady; Arthur, Finn a chudák Kudrna, který nedostal prostor žádný (tu minutu, co by z jeho výstupů dokázali sestříhat nepočítám) - ale prostě se s tím dalšími a dalšími sériemi musí počítat. A vlastně ani toho gangsterskýho ducha jsem si zde moc neužil, jelikož se to celý pokoušelo jet až moc na city okolo rodiny. A podivný překrucování minulosti. A fašistický homoknírek z páté série mě štve neustále!!! Ale jinak jsem opět spokojen.  7,5-8/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejočekávanějších seriálových událostí letošního roku konečně připlula i do našich luhů a hájů, s ratingy, které se jí otevřely už při britské premiéře z kraje jara, jsem ovšem tušil, že nás žádné kulervoucí loučení nečeká. Peaky Blinders byli už ve svém začátku seriálem, k němuž jsem si hledal dlouhou cestu a pořádně si mě dokázali zaháčkovat až ve své polovině. Přeci jen jsem je pořádně hltal až dokonce ve 4., potažmo i 5. sérii. Ta 6. s sebou už přinesla jen onu potřebu všecko nějak ucelit a já jsem spíš rád, že už je všemu konec, než aby mi bylo líto, že už nikdy neuslyším tu ikonickou frázi “By order of the Peaky Fookin Blinders!” [viděno na Netflixu] ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak už i dříve sqělé Pykiny nakonec úspěšně spláchli do hajzlu! A to stále ucházející pátou řadu zakončili trestuhodným útesoviscem, načež nás nechali v napětí čekat skoro tři roky, abychom se pak dočkali čeho? Téměř bezdějové otravné žvanivky a telenovelového sousledu náhodně losovaných scén z běžného cigánského života, prokládaného unylým bezladoskladným politikařením mezi vrchním morgošským kriminálníkem, slizkým národním socialistou a neméně sympatickým vyslancem Spojených sráčů. Prostě nabubřelá pruda do scénáristické impotence totálně vyhořelého Štefana Rytíře, co si tak moc chtěla hrát na atmosférické umění, až z toho vznikla nudná pičočalamáda marnosti, do prdele vyšumělých kokotských intrik a lacině klišovytých mýdlooperních pomejí, kterou tentokrát nevytrhla ani démonicky děsivá držka charismatického Kyliána. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je konec a možná je to dobře, neb by se už asi vařilo z vody. A bylo by škoda tento gangsterskej klenot prasit. Šestá série možná vázne, akce tam je pomálu, ale zas ta psychologická stránka je perfektní. Hlavně rozklad Tommyho, touha se z prvotřídního parchanta změnit na dobráka. Je to hlavně díky solidním sračkám, které pohlcují Shelbyovic vypráskanou, pozérskou rodinku, která stále schytává jednu ránu za druhou. Tommym tyto události fest otřásají, navíc denně vidí Arthura semletýho a zbídačenýho divokým životem plným násilí, drog a chlastu. Jeho proměna je neuvěřitelná, tu hroutící se trosku hraje Anderson božsky. Ovšem to by nebyli Peaky, aby z toho sofistikovaně, geniálně nevybruslili a všechny totálně přechcali. Poslední díl je opravdu neskutečnej a patří k tomu nej v této sáze. Opět skvělá hudba. Dokonalí herci v čele s Cillianem. A nesmí chybět nostalgická vzpomínka na moudrou Polly, jejíž odkaz je velmi silný. Budou mi ti vypráskaní parchanti z karavanů, kteří se vypracovali, až na samý vrchol hodně chybět. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejslabší série. Nemůžu říct, že nejsem trochu zklamán, protože jsem. Přitom vzhledem k historii celého seriálu jsem čekal, že Peaky Blinders si svou kvalitu udrží i v poslední sérii, obzvlášť, když jde o poslední sérii. Nestalo se tak, ale přestože pořád jde o parádní seriálový nadprůměr a zatraceně atraktivní a nápaditou látku, já jsem se zejména první polovinou epizod docela pronudil, neboť tu hodinovou stopáž nemělo v jednotlivých dílech moc co posouvat. Druhá polovina řady pak byla lepší, ale furt to nestačilo na to, aby mi vyrazila dech. I tak ale můžeme být rádi, že jde o velmi, velmi důstojné, sympatické a stále velmi atraktivní loučení. Na filmové finále se těším, snad to bude stát za to, ale poslední várka epizod je tentokrát jen za 4*. 75%. Herecky stále dokonalé, soundtrack ještě lepší, atmosféra skvostná, Drhne jen ten scénář. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • V lednu 2021 bylo potvrzeno, že šestá série bude závěrečnou. Tvůrce seriálu Steven Knight uvedl: „Covid změnil naše plány. Mohu ale říct, že můj plán od začátku byl ukončit Peaky filmem. To se také stane.“ (LUKICKK)
  • Epizoda a potažmo celá 6. série je věnována památce zesnulé herečky Helen McCrory (Aunt Polly), která zemřela v dubnu 2021 těsně před začátkem natáčení. (makimarketa)
  • Příznivci Britského svazu fašistů, který vedl sir Oswald Mosley (Sam Claflin), byli známí jako „černé košile“ podle uniforem, které nosili. (LUKICKK)

Reklama

Reklama