Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Matrinx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem neviděl nic tak dokonalého jako první sérii Peaky Blinders. Ideální poměr násilí (žiletky v čepicích jsou prostě cool, také jednu nosím, i když tupou) a romantických záležitostí. A když se to spojí v jedné scéně, je to vůbec nejlepší "Je krásné spolu mlčet, krásnější spolu se smát, nejkrásnější spolu vraždit" (upgrade Nietzscheho citátu). Navíc... je to také ideálně blonďaté, kouzelnější blondýnku snad ani najít nemohli. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I warn you. I'll break your heart." "Already broken." _____________ Prvotriedna, čistokrvná gangsterka, ktorá sa na nič nehrá... Úplne čistých päť hviezd to síce nie je, ale aj napriek tomu sa jedná o skutočne kvalitnú záležitosť... Stvárnenie medzivojnového Anglicka je bezchybné, dýcha z toho perfektná dobová atmosféra a vlastne aj celkový vizuál je naozaj dychberúci, je naozaj vidno, že tvorcovia si dali obzvlášť záležať na tom, aby Peaky Blinders vyzerali autenticky... Spomedzi hercov je určite najvýraznejší práve Cillian Murphy v úlohe Tommyho Shelbyho, ale všetci ostatní ho viac ako slušne dobiehajú a skutočne som tu nenašiel nikoho, kto by svoju postavu nezahral dobre, všetky herecké výkony sú z môjho pohľadu takpovediac dokonalé... Avšak najviac zo všetkého ma tu prekvapil soundtrack, ktorý nepôsobí ani trochu dobovo a v rámci historického kontextu do tohto seriálu ani trochu nezapadá, no aj napriek tomu sa do Peaky Blinders nenahraditeľne hodí a bola by obrovská chyba nenazvať ho špičkovým. Je pre mňa neskutočne chytľavý a vždy, keď som ho v tejto sérii počul, na tvári som mal úsmev... Ale absolútna čerešnička na torte je aj tak ten typický anglický prízvuk, ktorý v dnešnej dobe môžete počuť iba v máloktorom seriáli... Dávam 8,5 cigár z 10, dúfam, že nasledujúca séria bude atakovať trochu vyššie skóre... ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série takové britské "mafie" se BBC povedla, něco takového jsem očekával od Boardwalk empire, a zde to na rozdíl od konkurence dostal. Herecky chvílím jak Sam Neilla, tak Cilliana Muprhyho, což nejsou žádní začátečníci a je to poznat. Annabelle Wallis bych to prosté děvče taky "zbaštil". A hudba je skvělá, i když vznikla tak o 40 až 50 let později než se seriál odehrává :-). ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale načrtnutý obraz nynějšího vůdce v pomyslném zločineckém podsvětí našich obrazovek s výraznými barvami realistické syrovosti a uvěřitelnosti jako takové. Skvělá úvodní série, uchopena pevně za uzdu dokonalosti, již si každý správný úvod do většího příběhového koloběhu zaslouží. Podmanivé prostředí protkané několika atmosférami v nichž je cítit správně vykreslený aspekt Británie po Velké válce a to kamerou, jež snímá scény s krásnými kompozičními nápady a citem pro vizuálno, díky němuž si se slinou na líci užijte šlehající plameny odrážející se společně s kouřem v kalužích zabláceného Birminghamu. To vše jest za doprovodu vibračně chutného soundtracku se soundem, jenž vzdává více než jistý hold Birminghamským rodákům Black Sabbath. Vedoucí pozici si zde z povolání krade pro sebe ústřední Cillian Murphy, jehož charisma vás šlehne po slinami zbrocené tváři s ostrostí mnohokrát zmiňovaných žiletek, díky čemuž je jeho stín hereckého umu nejtmavší avšak vystupují z něho mnoho dalších hereckých nadtalentů. Na ploše šesti hodin jsem nenašel vroubek hodný ke zmínění. 9/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledné skóre se po první sezóně vyšplhalo na pět hvězdiček, ale musím přiznat, že k tomu došlo jen díky tomu, že jsem přimhouřil obě oči nad hlavními nedostatky. Měl jsem pocit, že mají tvůrci lehké obtíže s ubíhajícím časem (Adino těhotenství), ale největším problémem pro mě byl nedostatek násilí. Pochybuji, že by se v roce 1919 v takových anglických městských čtvrtích dalo ze všech problémů jen tak vykecat. Myslím, že když se někdo rozhodne točit seriál z prostředí gangů, násilí se nevyhne, a pokud ano, bude to působit divně. Jinak Cillian Murphy umí vrhat velice ledové pohledy, do očního souboje bych se s ním dostat nechtěl. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)

Reklama

Reklama