Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle místních i všeobecných hodnocení, jsem očekával pořádnou gangsterskou pecku. Líbilo se mi, že i přes velké množství sérií se možná nebude jednat o zbytečně natahovaný seriál (každá série má 6 epizod). Výsledek mě však nepříjemně zklamal. Výpravou velice slušné, krásně reálně špinavé a herecky také bezchybné. Bohužel mě ale ani místo, ani postavy nezajímaly a od třetího dílu, mi bylo úplně ukradeno co se bude dít. Možná to bylo dané přílišnou chladností i odstupem od všech hlavních postav, ale já se nudil a stěží dojel první sérii. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britské Gangy New Yorku, kterým sice chybí rozmáchlá výprava a pompézní kulisy, které měl bratříček z USA, ale pořád je to za podstatně menší budget setsakramentsky odsýpající fimlařina s brilantními dialogy a chytře napsanými a typologicky dobře rozloženými postavami. Podhoubí pro další série připraveno. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I warn you. I'll break your heart." "Already broken." _____________ Prvotriedna, čistokrvná gangsterka, ktorá sa na nič nehrá... Úplne čistých päť hviezd to síce nie je, ale aj napriek tomu sa jedná o skutočne kvalitnú záležitosť... Stvárnenie medzivojnového Anglicka je bezchybné, dýcha z toho perfektná dobová atmosféra a vlastne aj celkový vizuál je naozaj dychberúci, je naozaj vidno, že tvorcovia si dali obzvlášť záležať na tom, aby Peaky Blinders vyzerali autenticky... Spomedzi hercov je určite najvýraznejší práve Cillian Murphy v úlohe Tommyho Shelbyho, ale všetci ostatní ho viac ako slušne dobiehajú a skutočne som tu nenašiel nikoho, kto by svoju postavu nezahral dobre, všetky herecké výkony sú z môjho pohľadu takpovediac dokonalé... Avšak najviac zo všetkého ma tu prekvapil soundtrack, ktorý nepôsobí ani trochu dobovo a v rámci historického kontextu do tohto seriálu ani trochu nezapadá, no aj napriek tomu sa do Peaky Blinders nenahraditeľne hodí a bola by obrovská chyba nenazvať ho špičkovým. Je pre mňa neskutočne chytľavý a vždy, keď som ho v tejto sérii počul, na tvári som mal úsmev... Ale absolútna čerešnička na torte je aj tak ten typický anglický prízvuk, ktorý v dnešnej dobe môžete počuť iba v máloktorom seriáli... Dávam 8,5 cigár z 10, dúfam, že nasledujúca séria bude atakovať trochu vyššie skóre... ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se rozhodl po dlouhé době dohnat můj nejspíše největší seriálový rest, který jsem očekával, že se mi bude líbit a musím říct, že atmosféricky je to jeden velký vibe. Potěší tu známé osobnosti, v čele s dokonale hrajícím C. Murphy a A. Wallis, ale prostor dostávají i takřka všichni z rodiny. Jinak celý příběh není něco extra nového, ale prostě se na to krásně kouká a už jen ta doba, kostýmy, gentlemanství, whiskey... fuu, husina jen o tom přemýšlím. První dva díly jsem si ještě nebyl jistý, ale pak se to rozjelo a pozásluze musím hodnotit nejvyšším hodnocením. 1. série - 95% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledné skóre se po první sezóně vyšplhalo na pět hvězdiček, ale musím přiznat, že k tomu došlo jen díky tomu, že jsem přimhouřil obě oči nad hlavními nedostatky. Měl jsem pocit, že mají tvůrci lehké obtíže s ubíhajícím časem (Adino těhotenství), ale největším problémem pro mě byl nedostatek násilí. Pochybuji, že by se v roce 1919 v takových anglických městských čtvrtích dalo ze všech problémů jen tak vykecat. Myslím, že když se někdo rozhodne točit seriál z prostředí gangů, násilí se nevyhne, a pokud ano, bude to působit divně. Jinak Cillian Murphy umí vrhat velice ledové pohledy, do očního souboje bych se s ním dostat nechtěl. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)

Reklama

Reklama