Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Rok poté, kdy spor rozdělil Shelbyovy, se musí rodina sjednotit kvůli pomstě ze strany italské mafie a vyhledat pomoc nového pochybného spojence. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nástup mafiána Adriena Brodyho s jeho italsko-americkou vendetou byl zdrcující a zastihl Shelbyovic famílii ekonomicky prosperující, avšak vztahově rozklíženou. Pak už spíš jen chraplavě hrozil (a ožužlával párátka), než aby něčeho zásadního dosáhl – Peaky Blinders v čele s chladnokrevným Tommym srovnali krok a opláceli stejnou mincí. Opět stylově v oparu whisky a ginu, koksu, pletich, rvaček a cikánského boxu, jenže jaksi rozháraně, cyklicky ve svých rolích a s neuspokojivě překotným skoncováním. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po celou dobu vysílání této zločinecké ságy z industriálního Birminghamu se každý druhý divák dušoval, že k poctivé gangsterké podívané chybí podstatná část fyzických soubojů na úkor diplomatických. Tyto myšky teď mají pré, protože tvůrci slyšeli ty neopodstatněné vzdechy a díky tomu přivedli válku. Válku zločineckých organizací, na papíře dokonale sepsanou, na plátně ještě lépe fungující, doplněnou o ještě přejvapivější sérii zvratů pomahájící udržitelnosti pozornosti pro tu část diváctva, jež bere sledování seriálů jako trend poslední doby. Nové herecké posily jsou další dva drahé kamínky do této pokladnice. Jeden z nich odplupl s Cháronem z kvalitou skomírajícího Západozemí a přistál na březích Velké Británie, přičemž ze své ulízlé povahy kapánek ubral s větším důrazem na přirozenou britskost. Ten druhý je Adrian Brody, naprosté herecké zvíře, jenž k zastoupení italské mafie v tomto konfliktu vzal za své styly dřívějších ztvárnění těchto gentlemanů smícháním kvalit tria Brando-Pacino-Niro, s přidáním svého silného charismatu a vznikla postava, jejíž scény jsou ekvivalentem pojmu "kvalita poctivé herecké školy". Zbytek již známého ansámblu jede svým poctivým tempem, bez sebemenší nejistoty či poklesu dosavadní kvality. Zatím nejdokonalejší série, díky níž se Peaky Blinders drží v čelní skupině počinů zastupující kvalitu řemesla na našich obrazovkách. 10/10. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá řada byla super, sledování seriálu uteklo ani nevím jak. Líbil se mi boj mezi italským gangem a Birminghamem. Bylo to skvěle dějově napsané a Adrien Brody jako mafián a šéf byl naprosto dokonalý. Na začátku mě sakra zamrzel John, doufala jsem, že Shelbyovi bratři jsou nesmrtelní. Pak mě trošku vyděsil Arthur, ale co by byly Peaky Fucking Blinders bez Arthura Shelbyho a jeho energického hlasu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série s dvěma nejlépe napsanými, nejhvězdněji obsazenými a nejlépe zahranými postavami. Sledovat Toma Hardyho jako nevypočitatelného židovského šmejda a Adriena Brodyho jako ukázkového italo-amerického hardcore mafiána je neskutečný požitek. Proto je trochu škoda, že nedostali více prostoru, klidně na úkor Murphyho, jenž skoro nesleze z obrazovky, bohužel jeho postava Tommyho už působí poněkud jednotvárně a Cillian se příliš nenámáhá se změnami výrazu ve tváři, což je u tak dobrého a charismatického herce "docela" škoda. 80 % ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4 seria je sklamanie! A velke! Su to stale Peaky Blinders, ale zaroven je to nekonzistentne, akoby varenie z vody, miestami ozaj trapas (aspon tak mi prisiel cely Adrien Brody, akoze imitujuci Vita - skor karikatura). Este aj tie prestrelky su trapas na urovni, ktora ozaj nezodpoveda PB. Rovnako pribeh, konanie postav...vlastne, ked tak premyslam, tie *** su tak trochu kvoli sile nostalgie. Pozerat TOTO po Narcos 4 je ako pit Tuzemsky "rum" po tom najkvalitnejsom "zbozi". Piatej serie sa trochu zacinam bat... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Láhev rumu, kterou dostal Luca (Adrien Brody) od Alfreda (Tom Hardy), Luca otevřel a potom ji ve dvou záběrech po sobě zavřel. (Duoscop)
  • Když dostane Luca (Adrien Brody) láhev rumu od Alfreda (Tom Hardy), tak jí otevře a zase zavře. Později se z ní ale napije, aniž by jí znovu otevřel. (Duoscop)
  • Na začátku epizody při boxerském utkání je několik záběrů na chodbu, kde je zřetelně vidět plastové potrubí. V době příběhu ještě nemohlo existovat, začalo se vyrábět až po roce 1950. (e_Fox)

Reklama

Reklama