Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (420)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odpusť nám pane, že ti tak bezostyšně podlézáme." Smysl života vyjádřený krátkými epizodami od v rozumné míře násilných zaměstnanců Permanentní pojišťovny, přes katastrofálně mylné moderní teorie o tvaru světa, rozvážné vedení britského vojenského sboru, názornou sexuální výuku, kyblíček pro pána až po společenskou návštěvu Chmurného žnece, mne dost bavil. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Jedna scénka za všechno [Director's cut]: -Buď zdráv, Martine. -Kde máte kadibudku? -Žádnou nemámě. -Nemáte kadibudku? A co děláte? -Jíme špek. -Po špeku nemusíte na kadibudku? -Tak praví teorie. -Aha, a funguje to? -Žádnou kadibudku nemáme. -Chápu, ale máte potřebu? -Však víš, jak to s teoriemi chodí. Někdy všechno vychází, jeden, dva, tři dny, a když už to vypadá, že je to na zveřejnění... Vžum! A potřebuješ novou podlahu. *** ["Sex, sex, sex... Kde jsme to skončili?"] ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo. Svým námětem se mi to líbilo ještě o něco víc než Život Briana, což je laťka, která se na první pohled snad ani nedá překonat. Kromě, z mého pohledu, ne tak dobrého předfilmu, se mi líbilo naprosto vše. Rybičky, listy, darování orgánů, zvracení, smrtka a tomu všemu vévodí naučná hodina o sexu. Bravo! Mimochodem slyšeli jste ještě někde jinde písničky z tak důležitým textem? :-) Film disponuje dle mého jen jedinou a to dost podstatnou vadou. Na rozdíl od Života Briana, má Smysl Života naprosto opačný efekt a na další sledování je již mnohem méně zábavný. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

připomíná mi to and now for something completely different, hlavně co se týká krátkých povídek. ale rozhodně to není vůbec špatné. a už jen Penis song je skvělej. ale škoda, že se nedrželi jednotnějšího příběhu, protože je to sice skvělá zábava, ale není to celovečerní film. Spíš jen další sled scének a skečů, který jsou sice zase stejně skvělý, ale od filmu bych chtěl trošku návaznosti. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma nezaujíma, prečo má tento film 83 % a jemu podobným sračkám dávajú užívatelia bez problémov odpadové hodnotenie. Nezaujíma ma, či skupina Monty Python je kultová. Pre mňa je nepochopiteľná a preto sú dve hviezdičky pochopiteľné. Dokázal som odsledovať celý film napriek tomu, že dominantnými pocitmi, ktoré vo mne vyvolal bola nuda a trápnosť.Tých pár zábleskov humoru na lepšie hodnotenie určite nestačilo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Zvratky, zo scény v reštaurácii, boli vytvorené zmiešaním zemiakov, vody a posekanej surovej zeleniny. (HelenOfTroy)
  • V Irsku byl film původně mládeži do 18 let nepřístupný. Později byla hranice snížena na 15 let. V USA film získal rating R (děti do 17 let pouze v doprovodu dospělého). (Terva)
  • Po písni "Every Sperm Is Sacred" se děj přesouvá k protestantům Blackittovým. Z domu mezitím odejde 63 dětí. Ve skutečnosti jich zde tolik nebylo a některé z nich byly hnány zadními kulisami, aby mohly projít dveřmi znovu. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno