Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Geniální představeni Brada Pitta v roli blázna a Bruce Willis opět vynikající, proto oba patří mezi mé oblíbené herce. Sci-fi Terryho Giliama je (na rozdíl od mnoha jiných Sci-fi) použitý model cestování v čase, podle kterého není možné změnit cestou zpět v čase budoucnost (vše už se jednou stalo a změna není možná) – ti, kdo se o to pokusí se jen složitě zapletou do okolností příběhu a nakonec zpravidla zjistí, že tím chtěli budoucnost změnit vlastně mají podíl na jejím vzniku. Vše se nakonec stane právě takovým způsobem, jakým se to stalo, neboť s každým dalším zhlédnutím zjistím, že tomu rozumím čím dál méně a to je na tom filmu tak neuvěřitelné. Originálně silná atmosféra, silný scénář a zasloužená nominace na zlatou sošku pro Brada Pitta. Gilliam má své řemeslo velmi sofistikované. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí asi těžko pochopitelný, ale tím víc přitažlivý Sci-fi. Jeden z nejlepších v daném žánru a pokud budu hodně přísný, tak nejlepší ! Brad Pitt a Bruce Willis opravdu vynikající. Nejlepší je ovšem jedno zdejší hodnocení, pro jehož stvořitele je příběh "předvídatelný" a Brad Pitt "předstírá že hraje". No to je teda pěknej úlet :) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dvanáct opic - to je pro mě překrásná Madeline Stowe, nejlepší dramatické výkony Brada Pitta a Bruce Willise a samozřejmě nezaměnitelná atmosféra a vůbec celý vizuál, který tomuhle filmu vdechl "jeden z nejkreativnějších hollywoodských režisérů":-) Terry Gilliam. Příběhů zabývající se fenoménem cestování v čase bylo ve filmech zpracováno hodně, musím říct, že 12 Opic patří rozhodně k těm lepším - už jenom proto, že o žádné cestování v čase možná vůbec nejde. A tahle mystifikace jde Gilliamovi výborně, stejně jako přesvědčivé vykreslování vzniku křehkého, podivného a osudového vztahu mezi psychiatričkou Katherine a zmateným Jamesem. Přestože se nejedná o film bezchybný, pokud je vám blízký žánr sci-fi, máte rádi Gilliema či prostě rádi uvažujete nad záhadnými filmy, je 12 Opic podívanou, kterou si nenechejte ujít. 90% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek. Sci-fi, ve které se Bruce Willis vrací do minulosti, aby upozornil lidstvo na blížící se apokalypsu v podobě bakterijní epidemie. Výborná atmosféra filmu umocňuje beznadějnost hlavních postav. Willis sám si není jistý, jestli je či není blázen. Pitt si jistý je, ale nepřipouští si to. Navíc hraje opravdu výborně. Snímku k dokonalosti NĚCO chybí, ale herecké výkony jsou jeho hlavní devizou, stejně jako již zmíněná atmosféra a závěr. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dokonalost sama! Naprosto neuvěřitelný snímek s precizně vyšinutým Bradem Pittem a přesně obsazeným Brucem Willisem. Vpodstatě otřepaný námět, ale zpracovaný poněkud inovátorsky a hlavně - ta POINTA! Ta se opravdu musí psát velkými písmeny. Precizní závěr, po němž divák jen v údivu zírá. Prostě super! Doporučuju všema deseti!! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Terry Gilliam priznal, že bol sklamaný z Josepha Melita. Chlapec bol obsadený na základe jeho výrazných očí, ale Gilliam mal pocit, že nie je tým správnym detským hercom, ktorý by mal hrať mladého Colea, pretože mu chýbal zmysel pre úžas. (Arsenal83)
  • V januári 1996 bola spoločnosť Universal zažalovaná architektom Lebbeusom Woodsom za použitie jeho ilustrácie z roku 1987 vo filme bez povolenia. Súd rozhodol, že miestnosť zo scény, kde je Cole (Bruce Willis) vypočúvaný na stoličke visiacej na stene, plagiovala Lebbeusovu prácu. Universal mu musel zaplatiť šesťciferné odškodné. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama