Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Shit 

všechny recenze uživatele

nejenže to má výborný herecký obsazení, ale ty herci i úžasně hrajou, i když tam Brad Pitt nehraje hlavní roli, tak hodně vyniká a předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, možná vůbec nejlepší, to samý se dá říct i o Bruce Willisovi, kterej je ale hlavní postava, takže je daleko víc vidět a může se i projevit víc. Terry Gilliam natočil inteligentnií thriller s perfektním zápletkou a výborným koncem, tim nechci říct že to má jenom dobrej konec, protože celej film je dokonalej ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Podivný režisér Terry Gilliam natočil podivný film s podivným hudebním doprovodem v ještě podivnějším prostředí, není to však ke škodě. Twelve Monkeys je opravdu povedený film, který diváka dokáže chytnou již v samotný začátek a vnutit mu, aby pomalu řešil co se to vlastně děje. Celý snímek je spíše skládačkou, ke které divák pomalu získává další dílky a musí hledat místa, kam by zapadly. Je nutné si však dát pozor na zavádějící situace a slepé uličky. Režisér si zdatně pohrává se skutečností a fikcí, přičemž je smíchává dohromady, aby v tom měl divák dokonalý zmatek. Jenže ne vždy to funguje. Jen ten kdo měl to obrovské štěstí, že o Twelve Monkeys vůbec nic nevěděl si mohl tyto hrátky pořádně užít a vychutnat. Tomu kdo film ještě neviděl, doporučuji vůbec nic si o něm nezjišťovat, neboť ačkoli se to nezdá, i obsah v TV programu může drsně pošramotit celkový dojem ze snímku, a to je ohromná škoda, protože jen ten kdo neví, co je skutečnost a co ne si dokáže ten zážitek pořádně vychutnat. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Především precizní scénář je zárukou kvalitní podívané. Troufám si tvrdit, že na poprvé je tento snímek jen těžko pochopitelný a proniknout do všech zákoutí a spletitostí scénáře se divákovi povede minimálně na podruhé/ třetí. Dá se říci, že po celou dobu trvání snímku nevíme na čem jsme. Spousta klamných odkazů, vedlejších postav. To celé zabalené v typicky Gilliamovském vizuálním hávu s nezaměnitelným rukopisem. Netroufám si tvrdit, jestli jsem tento skvost pochopil skutečně na sto procent. S jistotou však mohu říci, že filmů tohoto typu, s tak velkou dávkou originality a režijní invence je na světě skutečně málo. A když se k tomu připočítá ještě výtečný Willis a Madeleine Stowe, výsledek je skutečně nic jiného, nežli pecková záležitost. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Webb Peoples, Janet Peoples .. Budoucnost je jasná, budoucnost je ..~.. aneb další reálná „studie" toho, jak naše lidstvo skončí. Napoprvé je to na mozek opravdu náročné, ale to je jen dobře a tak to mám rád. Scénář není zmatený a celá skládačka různých časových rovin má své opodstatnění a drží pevně pohromadě. Nechybí několik zvratů a závěrečná pointa na kterou se nezapomíná. I po několika zhlédnutích je pořád co sledovat - prostě další skvělý, svého žánru dokonalý snímek z dosti úrodné první poloviny devadesátých let. Skvěle jsou zahrané všechny tři hlavní postavy, i když Bruce Willis a Brad Pitt opravdu dominují a oba odvádí výbornou práci. To všechno umocňuje perfektní hudba a geniální Terry Gilliam režie. Opravdu výjimečně napsaná a natočená sci-fi a jeden z nemnoha filmů , který mohu vidět znovu a znovu.. Bravo a jednoznačných plus 100%! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy nám dokážu sprostredkovať intelektuálny zážitok a niektoré emocionálny. 12 Monkeys je nositeľom oboch týchto parametrov, pričom každý z nich prezentuje v ukážkovej forme a vo finále ich sklbuje do dokonale harmonického tvaru. Tvaru, v ktorom sa dá aj pri desiatom zhliadnutí nájsť niečo nové, a ktorý sa tak stáva klenotom sci-fi žánru. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Keď sa James Cole (Bruce Willis) vráti zo svojej prvej cesty do minulosti a je vo svojej cele, už nemá krvácajúcu ranu na hlave, ktorú utrpel pri bitke s políciou v roku 1990. Keď ho však v ďalšej scéne vypočúvajú vedci, má opäť poranenú hlavu. (Arsenal83)
  • Scény v blázinci se natáčely v nepoužívaném věžení Eastern State ve Philadelphii. Další filmování probíhalo také v Baltimoru. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama