Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

topi 

všechny recenze uživatele

" Máte dvě možnosti. Buď zabijete mě, nebo sebe." " Ok, tak dobře." Prásk!!! Konec filmu. Co předcházelo tomu konci nemá cenu ani rozpitvávat. Sedláček se pokusil natočit temný thriller, ale natočil pouze bezduchou a plytkou kýčovitost. Ty dialogy - hrůza! Kamera a hudba jak z nějaké telenovely, o hercích radši ani nemluvit. Sedláček svůj talent vyplýtval již v Mužích v říji. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Příjemná kriminálka, která ale postrádá napětí a drama, nehledě na to, že každý divák musel vraha odhalit téměř okamžitě. Sice to nejsou úplné čtyři hvězdičky, ale myslím, že si film přece jenom zaslouží lepší hodnocení, proto jsem se přiklonila k vyššímu hodnocení. Nejvíc asi zklamal konec, od kterého jsem čekala daleko víc. Pohodová atmosféra u kriminálek prostě nefunguje. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, jako odkaz k severské krimi film tak úplně nefunguje, nesluší mu stopáž hodiny a čtvrt ani televize. A taky je děsně prvoplánový, protože totožnost vraha se dala odhadnout (narozdíl od většiny severských kriminálek) zhruba vteřinu po té, co se objevila. Ale díky Sedláčkovu civilnímu pojetí se občas povedlo z nějaké scény vykřesat i nějaké emoce a Langmajer se Stránským by skoro i mohli konkurovat Blomkvistovi nebo Holeovi. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Z úcty k výkonu J. Langmajera a M. Stránského dávám 3 hvězdy. Vraždy byly v tomto případě podružné. Děj se zaměřoval na oba detektivy a jejich ambivalentní vztah. Jejich životy-neživoty byly velmi věrohodné - toto povolání často vede k životu osamělého a cynického vlka s nějakou tou vzpruhou na dně skleničky nebo hrnku. Postava nevěsty byla průhledná, hlas v telefonu napovídal, která to je asi herečka. Nepropracovaný byl i samotný vzorec vraždy. Kromě obou výše zmiňovaných herců byl dobrý i N. Lichý. Málo prostoru zde měl vynikající J. Plesl. A. Hanychová snad hrála samu sebe. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Film se měl spíš jmenovat "režiséři, co nenávidí diváky". Nulové emoce herců. To je jediné co po tomto filmu praští přes nos a zůstane. Všichni herci v jakékoliv situaci odříkávají text s kamennou tváří až má jeden pocit že jsou na sebe všichni akorát nasraný a chtějí si dělat jen naschvály... jo a že "pachatel je zahradník" je jasné už od tiskovky s novináři a prakticky jedinému komu se dá fandit je ta chuděra "co nenávidí muže". totální hnus a nikdy víc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)

Reklama

Reklama