Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poměrně stravitelné české televizní krimi, které si však samo pod sebou podřezalo větev, a to hned dvakrát - za prvé vrah je prozrazen již brzy v průběhu, přitom se scénář stále tváří, jako by se jednalo o záhadu, a za druhé samotný závěr, který okatě svědčí o zoufalosti scénáristy, jak toto krimi ukončit. Štěstím je účast režiséra Roberta Sedláčka, který se snažil zachránit, co se dalo. Mým osobním bonusem je lokace natáčení: v některých scénách se mihne Havířov (zimní stadion, dres AZ Havířov) a nedaleká Těrlická přehrada, tedy má domovina. 50% ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Ale jo, sice na tenhle žánr nezvyklá stylizace, ale ta alespoň vytvořila zvláštní napětí. Pečlivě (někdy až moc) komponované dialogové scény. Langmajer výborný! Hanychovou si mohli odpustit (neumí hrát a navíc vypadá děsně), stejně jako poměrně směšný thrillerový, posléze užvaněný závěr - hvězda dolů. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká "naběhnout si". Název to neomylně řadí do vlny severské krimi, stejně jako pojetí detektiva jako osamělého zoufalce, který se potácí na hraně existenciálního krachu. Jenže - ač mám rád Sedláčkův letargický způsob vedení dialogů, tentokrát se občas úplně míjí účinkem a celku škodí. Na detektivku to má vinou věčných "dialogů na půl huby" tempo jak po koňské dávce sedativ. Absolutní průser je hudba, která je absolutně mimo cokoli. Proč pod trojicí zcela odlišných scén zní ta samá hudba? Proč motiv "vrah sleduje detektiva" doprovází klavírní etuda jako z playlistu českého hypermarketu? Úplně to zabíjí jinak chvályhodné pokusy pracovat s rámováním záběru a prostředím (třeba záběr z vrchu na detektivovu plečku uprostřed luxusních aut je vtipný a těch záblesků je tam víc). Bavilo mě pár moment, v nichž Sedláček zapojí nepodstatný detail do gradace scény (scéna s rotující dřevěnou koulí atd.). Obsazení je fajn, herci hrají celkem civilně, ale dialogy jsou tradičně slabé - nejlepší momenty mezi postavami se dějí spíše beze slov a nejsilnější osobou v celém vyprávění je alkoholem předpisově zdevastovaný enfent terrible sboru Martin Stránský. Ženám, které nenávidí muže chybí pověstná míra a cit - co ve špičce severské krimi vyznívá přirozeně a má temnou emocionální vibraci, je tedy až příliš ploché a příliš přehnané. Chybí napětí, zvrat, ale i "patologické" kouzlo. Pozitivní je, že s výjimkou naturščika v roli ligového hokejisty se to obejde bez zbytečné trapnosti a vizuálně to vypadá docela solidně. Ale to jsou jen ingredience, ten celek má k fungování strašně daleko. K tomu by totiž potřeboval něco jako scénář a ne tuhle horu snaživě opsaných a špatně poslepovaných motivů. Vysvětlil někdo scenáristovi, že v podobné detektivce by nemělo chybět cosi jako "falešný podezřelý", aby pátrání mělo aspoň minimální napětí? ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velenudná, ukrutně utahaná a nepochopitelně sebežroutská detektivka, kde vraha uhodnete hned, jak se poprvé objeví v záběru. Zajímavé mi na tom přišlo asi jen to, že i taková neherečka, jakou je Agáta Hanychová, tu ve své miniroli podává přirozenější a výrazně uvolněnější výkon (čímž netvrdím, že hraje dobře!) než zkušený profesionál Langmajer, jenž se celou dobu tváří tak zachmuřeně, až je to skoro k smíchu... 30 % ()

ChillThomas odpad!

všechny recenze uživatele

Jiří Langmajer je opravdu jeden z nejhorších českých herců, po dnešku se mi zdá že i Sedláček si kope hrob. Je dost znepokojující že se v hodně špatným filmu člověk začne připadat, že nejlépe tu hraje Agáta Hanychová, příšlo mi to jak když koukám na 75 minutovou reklamu na Alkoholismus a přírodní barvivo červené barvy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama