Reklama

Reklama

Batesův motel - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, 2013, 7 h 10 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (15)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná první série. Do děje jsem byl vtažen takřka okamžitě a udržení zájmu i pozornosti přetrvalo až do samotného konce. Co říci o Bates Motelu... jedná se o seriál do určité míry realistický, extrémně napínavý a také vcelku úchylný. Přitom není nijak extrémní. Spíše neustále překvapuje. Takřka každá epizoda obsahuje plot twist, který láká k epizodě následující. Mysteriózní atmosféru do dění přinášejí především postavy. O nich lze říci, že jsou naprosto dokonale napsané. Norma je hysterka konající nelogické činy; Norman psychouš s oidipovským komplexem jako Himálaje; Dylan, ačkoli se nejmenuje Norman, je možná nejnormálnější, byť má ze všech postav snad nejlepší vývoj; Emma se svojí cystickou fibrózou je snad nejikoničtější postavou seriálu; dále zde máme slizkého záporáka; nadrženou učitelku; fotříka, co vycpává mrtvá zvířata; dva poldy - jednoho zkorumpovaného, druhého mrazivě nekompromisního atd. atd. Je jisté, že stačí malá jiskra, aby mezi těmito charaktery zavládlo inferno! Většina postav má temnou minulost a ne zcela předvídatelné chování, což výrazně podporuje výše zmíněné napětí. Zajímavý byl i finální díl. Sice se zdál být na první pohled poněkud odbytý, ale poslední scéna všechno opravila a velmi navnadila na další sérii! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál vypadá jako hodně dobrý nápad. Bates Motel jakožto prequel nám ukazuje jak to vypadalo před Hitchcockovým Psychem. Každej díl má něco k nabídnutí. Je tam akce a příběh, který na rozdíl od jiných seriálů dává smysl. A to je na tom asi to nejsuprovější. 1. série ukazuje super začátek, ale je nutno říct, že to není nic z čeho bych si sedl na prdel. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria netradičného seriálu pomerne zaujala a ukázala nám veľa otázok na ktoré pochopiteľne dáva seriál málo otázok. Šetrí si ich do ďalších sérii ale už teraz môžeme s istotou povedať, že sa to zamotalo všetko slušne a veľmi som zvedavý na ďalšie časti tohto určite zaujímavého seriálu. Prečo len štyri hviezdy ? miestami to pripomína seriál zo strednej školy aj keď viem, že to pasuje k príbehu. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasně nastartované po prvním dílu. Jsem celá natěšená, jak to bude dál !!! Nejlepší seriál dnešní doby. Nakonec to bylo pěkně a přesně řečeno v páté sérii - ,,Někdy matku vidím, i když tam ve skutečnosti není. A někdy se jí i stanu.´´ A scénáristy to bylo dovedeno téměř k naprosté dokonalosti - a to sice, když se lidé v okolí chovali k Normanovi, jako by byl skutečně Norma, a to ve chvíli, kdy my ho vidíme jako Normana. Ke konci 3. série to začínalo být čímdáltím zajímavější. ,,Budeme navždy spolu. Bude to krása"... ()

to08.net 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako chtěl film Vetřelec oživit zájem předskokanem Prométheus, využívá seriál geniálního díla jako inspirace v hypotéze "co bylo před" příběhem z filmu PSYCHO. Postavy jsou skvěle vykreslené ve své temné i světlé stránce. Nikdo není anděl, každý manipuluje, aby byl sám manipulován, je zraněn, aby se bránil. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (1)

  • Ve 29. minutě tančí na plese Norman (Freddie Highmore) s Emmou (Olivia Cooke) ploužák na skladbu „Lady in Red“ od britsko-irského zpěváka Chrise de Burgha, která vyšla v roce 1986 jako druhý singl z alba „Into the Light“. (Trajektt)

Reklama

Reklama