Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (333)

liskam 

všechny recenze uživatele

Celkově mi asi nejvíce vadila ta naivita. Byla všude. Každá z hlavních postav měla několik scén, které si opravdu nedovedu představit, že by takhle vyřešila a nebo se takhle zachovala. Film má tendenci se chovat jako by byl točený pro dospělého diváka, ale je to vlastně jen surová pohádka pro děti. Za mě 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jó tak Detroit, ten je teraz totálne v prdeli. Ako stvorený pre brutálny akčňák s nejakým hustým gangom. Mohla by z toho byť rovnaká sociálna pecka ako District 9 alebo Mesto bohov. Ale neriskujme radšej a sústreďme sa na hip hop cool teen publikum, tí budú v extáze. Pokiaľ vám nestačí k prepnutiu kanálu úvodné hrdé logo Europacorp, nemáte sa čo sťažovať. Ja sa tiež nesťažujem, udeľujem predsa Bessonovi, Walkerovi a spol. husté dve päťcípe hviezdy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Námet filmu teda veľkú pozornosť nepúta, skôr jeho herecké obsadenie a režisér, ktorého meno sa viaže s filmom 96 hodín: Odplata. Režisérom je teda Camille Delamarre, ale scenár má na svedomí známy Luc Besson a musím uznať, že toto je skutočne bomba oproti jeho filmu The Family, ktorý som videl nedávno. Čo ma hneď na filme zaujalo bolo nezvykle dobré intro, so skvelou hudbou. Camille Delamarre sa celkom vyzná, na to že je to neznámy režisér a presne vie, ktorý štýl sa dá použiť pre ktorú scénu. Nasadil skutočne veľké tempo už od úvodných titulkov a drží ho naprieč celým filmom. Výborná rozlúčka s Paulom Walkerom. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Něco z toho, co mě Doupě naučilo: nejen seriálové, ale i filmové úvodní titulky můžou být boží. Brzdit na parkovišti je přežitek, čelním sklem se na místo určení dostanu rychleji. Drogy jsou špatné. Cigarety zdraví neškodí, naopak ze mě na starý kolena můžou udělat fajn dědulu. Na pěkný auta se nestřílí. Střílet na šerifa i jeho zástupce není košér, a to ani v opravdové situaci. A že svět by se bez ženských zachraňoval snáz, nebo aspoň veseleji. Jinými slovy, že Bob je bůh. Vzdělanej nigga je dobrej nigga. Nikdy nevěřit politikům a bohatým. Paul Walker, parkour, ani electro soundtracky můžou být i přes můj naprostý nezájem dohromady s rychlým a zběsilým střihem zatraceně cool. Dobře mířená salva peprných hlášek dokáže i z toho, co vypadá jako neskutečná blbost a ztráta času, udělat povedený film. Nebo aspoň zábavnou jednohubku. A nakonec i to, že sama sebe dokáže s kamennou tváří parodovat je pro mě neodolatelný důvod, proč mi tvorba Luca Bessona v posledních letech sedne jak prdel na hrnec. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Adept na nejzbytečnější remake roku. Ono, pokud jste neviděli předlohu, tak Vás to bude bavit dost, ale já jako předlohy znalý jsem se moc nebavil. Některé scény jako vystřižené z té původní verze. Paul se do role vůbec nehodil a ani té akce není tak dost jak v předloze. Na druhou stranu film utíká docela rychle, je tam pár hezkých scén a záběrů, ale to je tak vše. Pokud jste viděli předlohu, tak tohle můžete klidně vynechat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Pracovným označením filmu bol názov District B13. (MikaelSVK)
  • Symbol tygra, který je na Linových (David Belle) dveřích, se objevuje i na ruské raketě a také jako tetování na Linově ruce. (Oxymoron5)
  • Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)

Reklama

Reklama