Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (399)

nash. 

všechny recenze uživatele

Když Hitmana rozsekám na krátké sekvence a kteroukoli vám pustím samotnou, budete si říkat, že to vypadá výborně a budete se těšit. Výsledkem však bude zklamání. Je totiž zvláštní jak se dá vyrobit takové množství efektních a svým způsobem výborných součástek akčního bouráku, a pak z nich poskládat takový mizerný a nefunkční vrak. Špatná je už kostra, scénář smontovaný z těch odrbanějších žánrových klišé tím nejhloupějším způsobem. Jeho slabiny navíc spíš odkrývá než maskuje nevhodné obsazení hlavní role, impotentní režie, která každý pokus o rozjezd úspěšně dusí už při otočení klíčkem v zapalování, a nevylepší to ani kodrcavý střih. Takže bohužel, ani napodruhé Hitman netrefil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na zdejší hodnocení, tak mi nějak uniká, co diváci očekávali. Pro mě je Hitman jednou z mých oblíbených comicsových postav, a tak jsem očekával comicsovou akci, rubanici a přímočarý děj. No a to se mi vše vrchovatě splnilo včetně pěkné kamery a úderné hudby. Jen mně trochu vadilo, že jsem hned zkraje prohlédl Sylara (pardon, Zacharyho Quinta, tedy Johna...). Jemu to padoušství kouká z očí (čestnou výjimkou byl Spock). Pokud ovšem divák nechápe, že se nejedná o verbální umění, ale o comicsovou oddechovku, pak jeho smůla, měl si vybrat něco jiného (třeba Hamleta). A potěšila mě účast J.Prochnova, byť se mihl jen v pár okénkách. ()

Reklama

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Více akce, méně keců a konečně taky sexy. Takový je nový Hitman. Zatímco kritici si na filmu smlsli po velkém (film získal pouhých 8% na Rotten Tomatoes a 29% na metacritic), já jsem se zaradovala, že je tu po dlouhé době (čti: od Riddicka z roku 2013) konečně akční pecka, která se soustředí více na akci a méně na prázdné dialogy a tlachání o tom, kdo je tu větší padouch a kdo ovládne svět (čti: Gotham, Jupiter vychází a nespočet dalších)... A tak zatímco se "filmoví odborníci" předhánějí v tom, kdo ve filmu nalezne více nesmyslů, já se budu dále kochat nad touto oslnivou glorifikací násilí s dechberoucí kamerou a přepychovými futuristickými záběry. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Absolutní výplach, který zcela rezignuje na zapojení mozkových závitů, ale na mě to docela fungovalo a to i proto, že Hitman nemá ambici být něčím víc. Akce, byť všudypřítomná, nepůsobila nějak předimenzovaně, film neztrácel tempo a navrch se tu sešla celkem solidní herecká sestava. Je otázka, jestli by se na místo Ruperta Frienda nehodil někdo jiný, protože jakkoliv mě tenhle herec baví coby zabiják ve službách CIA v Homelandu, tady mi občas příliš neseděl, ale to nebyla zase taková vada na kráse. Pro mě celkem příjemné překvapení. 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho vůbec nic...dobrýho, ba naopak, trailer mě vyděsil.Jenže jak už to tak bývá, nakonec mě to dobře pobavilo.Scénář Skippa Woodse je místy sice dokonale imbecilní, jak už bývá u tohohle patlala zvykem a dialogy bolí jako rány pažbou Hitmanovou 45. , jinak se ale jedná o nabušený akční výplach plný efektivních akčních scén, brutálního zabíjení a hektolitry krve.Nemusim tady hudrovat a dělat ze sebe podělanýho pokrytce, jednoznačně uznávám, že scénář je zhovadilá sci-fi pohádka, ale co jako čekat u akčního výplachu navíc podle lehce nadprůměrný hry.O neskutečný kus lepší než původní kokotina s bejbyfejsem Olyphantem.Rupert Friend to zahrál skvěle a role 47. mu sedla jak prdel na hrnec.Walkera si tam nedokážu vůbec představit.Vzhledem k rozpočtu to vydělalo slušně a já bych se dvojce vůbec nebránil.Královsky sem si užil pohodovej akční film, kterejch se točí čím dál míň.Solidní béčko, kterýmu už chyběly jen kozy Olgy Kurylenko.Překvápko.70%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Agent 47 počas filmu jazdí na aute značky Audi RS7 2015 červenej farby. Vo filme je možné vidieť viac typov značky Audi (3 biele kúsky najluxusnejšej rady na začiatku) či Mercedes triedy G (auto záporáka Johna Smitha). (Kefas21)
  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama