Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešikovný zloděj Alex Cardo ukradne vzácný meč jednomu bohatému překupníkovi. Prodá jej čínskému gangsterovi Tommymu. Chytnou ho ovšem policisti a zavřou na tři roky do vězení. Zde Alex narazí na mistra Lee, který ho zasvětí do tajů bojového umění s názvem Prázdná dlaň. Po třech letech Carda propustí, je však okamžitě nalezen muži překupníka, kterému byl meč odcizen. Zbraň má nevyčíslitelnou hodnotu, jelikož se dává jako první cena za výtezství v nejuznávanějším bojovém turnaji Kumite. Alex zde musí bojovat, aby meč získal zpět... (matestlust)

(více)

Recenze (43)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka "Krvavého sportu" se kupodivu velmi povedla. Nejedná se ale o žádný druhý díl, tedy pokračování, ale jednoduše jinou verzi téměř stejného filmu, který odstartoval kariéru Van Damma. Daniel Berhnardt je na rozdíl od Van Damma, opravdový mistr a bojová umění ovládá naprosto špičkově. Tady mohl projevit svoje nadání, podobně jako později ještě ve dvou mnohem slabších verzích "Bloodsportu" a dále v druhém díle Matrixu (hrál roli jednoho z agentů při bitce na kamionu), tak v Norrisově filmu CUTTER. Bohužel, ač je Bernhardt špičkovým sportovcem, kaskadérem a karatistem, ve světě akčního filmu prostě propadl jako mnoho dalších dřív, než vůbec začal ... Ale film Krvavý sport II: Konfrontace je ve svém pojetí - tedy arénovém akčním filmu naprostou špičkou a vrcholem. Scénář, který vykrádá Van Dammovky jak se dá, je sice otřesný, dialogy také, ale o to tu prostě nejde. Film je doslova postaven na arénových soubojích bojovníků nejrůznějších stylů (není zde snad jen box) a národností. Většinu scén točili opravdoví mistři a experti, souboje mají neuvěřitelnou dynamiku, spád, techniku atd. Vystoupí zde opravdu obrovské množství postav - bojovníků a některé si člověk musí prostě zamilovat, třeba kámoši, které si Alex (hlavní postava filmu) během kumite najde ... a pak jim stejně nakope ... Jak jsem již psal, film je postavený pouze na soubojích, ale ty samotné choreograficky, technicky i střihově dosahují na dobu vzniku maximálního možného vrcholu a kvality. Najde se samozřejmě spousta chyb, jako chvílemi až dětinsky směšný hlavní mistr, hlavní záporák (herec, který jedinný žádné bojové umění ve skutečnosti neovládá), závěrečný trapný souboj atd. Na druhou stranu, pro milovníka martial arts je tohle úžasná přehlídka soubojů a stylů, jaké si jen lze představit a to bez zbytečných a nepřehledných prostřihů. Prostě profesionální práce ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych tohle viděl ve 14 letech, hodnotil bych určitě výš. Když to dnes srovnám například s Undisputed 2, tak je to úplně směšné. Scott Adkins by zmlátil 90% všech zdejších bojovníků jednou rukou poslepu. Spousta rádoby "fighterů" by totiž neprošla ani okresním přeborem, udeří a pak dvě vteřiny čekají bez krytu až je soupeř zasáhne a po zásahu odskakují salty, vruty a kotrmelci. Na tohle jsem už moc starej. Nejlepším zápasníkem je bezpochyby Ron Hall, který má zajímavý způsob boje, různé strhy, akrobacii (sklopky přes hlavu, salta) a působí energicky (stejně jako v Double Blast). Daniel Bernhardt vypadá v soubojích slušně, díky své výšce (190 cm) a dlouhým končetinám jsou jeho údery a kopy poměrně elegantní. Jakmile ale sejde z žíněnky a má přepnout do alespoň trochu hereckého módu, je to tragédie. Stejně jako příběh, který už nemohl být triviálnější, vykrádá svými prvky předchozí díl, Karate Kid a další. Nic jsem nečekal, nic jsem nedostal. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No je to prakticky totožný, až na pár malých obměn, s jedničkou, ale trošku chybí Van Damme, přece jenom Daniel Bernhardt, ač mu ty kopy a řezaní lidí taky celkem jdou, tak to neni ono, ovšem ostatní bojovnící špičkový a většinou soubojů perfektních, ale zamrzí trošku trapáckej hlavní drtič, pořád tam hází stupidní držky a dělá jak moc velkej je borec, ale působí spíš retardovaně než drsně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímkom "Krvavý šport" z roku 1988 odštartoval svoju hereckú kariéru belgický majster bojových umení Jean-Claude Van Damme. Bol to svižný akčný film o nelegálnom turnaji Kumite, ktorý sa konal pod záštitou Hong Kongskej mafie. Van Damme bol v ňom perfektný. Ani som len netušil, že sa natočilo aj nejaké jeho ďalšie pokračovanie. Až teraz som natrafil na titul "Krvavý šport 2: Konfrontácia". Je to bez charizmatického Jean -Claude Van Dammeho a celé to stojí za prd. V porovnaní s pôvodný filmom je to veľmi slabé. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečný pokračování který se prvnímu dílu rozhodně nevyrovná. Bernhardt není úplně špatnej kopáč, ale charizma a herecký schopnosti má na bodu nula. Souboje nejsou nejhorší, ale taky nic super.30% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to rozhodně nemá. Přesto mě tohle nepřímé pokračování bavilo. Příběh je zde prostý, jednoduchý, bez většího nápadu a spracování, ale přesto zaujme. Hlavní hrdina filmu Daniel Bernhardt silně zaujal, je v dobré kondici, ovládá bojové umění. Bitek je zde dost i mimo klasické souboje kumite. Jinač souboje v soutěži kumite se vyvedly. Bylo jich zde dost. Hlavní záporák mě zaujal nejvíc. Daniel Bernhardt také exceloval, ikdyž to neměl zas tak těžké, hlavně finální bitka mohla být lepší, ale to je jen malý detail. Také mohl mít trošku delší a lepší tréning hlavní hrdina. Herecké obsazení celkem zaujme. Potěší návrat herce Donalda Gibba, kterého známé z jedničky. Hudba dobrá. Ve výsledku jsem překvapen, dostávám hodně dobrý film s dobrými souboji a i ostatními prvky, které napomáhají k dobré celkové stránce filmu. Hodnotím na 80% = **** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bernhardt si evidentně okoukal gesta a mimiku páně Van Damma a minimálně v ringu se o ně pokouší seč mu síly stačí. Kupodivu nepůsobí nijak trapně, protože kopat rozhodně umí, možná i líp než jeho vzor. Turnaj Kumite je opět ozdobou a páteří celého filmu, bohužel už však nepůsobí tak okázale a bohatě jako v jedničce, znovu se však dočkáme vcelku zajímavých soubojů i různorodých bojových stylů. Samotný Bernhardt a jeho bojové umění je pak (téměř) pastvou pro oči. Slabinou je určitě postava "moudrého" učitele Suna v podání směšného Jamese Honga, který vystupuje i jako vypravěč. Vypravěčské vstupy do děje ( starý Sun a skupinka napjatě poslouchajících fakanů) jsou pak na celém filmu úplně nejhorší a nebýt jich dám vyšší hodnocení. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Mám rád filmy v tomhle stylu..hlavní hrdina sympaťák dost mi připomínal JCVD, příběh dost jednoduchý, potěšil i návrat jedné postavy z prvního dílu, záporák Démon se mi ze začátku zdál nevýrazný ale nakonec nebyl taky zase tak špatný. Celý je to fajn bojová odreagovačka, která nenudí..akorát tu pasáž kde to vypráví celé těm dětem bych vynechal. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak Krvavý sport 2 už je o dost slabší než dobrá jednička. Jean-Claude Van Damme citelně chybí a Donald Gibb už je tu dobrý leda tak na balení ženské, která se taky přihlásila na turnaj. Sem tam hodí nějakou hlášku, ale to je tak vše. No a náš hlavní hrdina Daniel Bernhardt opravdu moc hereckého talentu nepobral. Jasně, co se týká bojových choreografií, tak ty mu celkem ještě šly, ale nejvíc se mi z celého filmu líbil jeho černý protivník Ron Hall a jeho styl. To hlavní záporák byl citelně slabší než „ksicht“ Bolo Yeung. A ta kaše okolo ohledně vězení, ukradeného meče a mafiánů mě taky zrovna moc nebrala. Nejvíc jsem si užíval souboje různých bojových stylů, však o ty tu taky šlo nejvíce. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný bojový film,na kterým mi vadilo pouze to,že se až moc často opičil předchozím dílem.Jinak bych neměl výčitek....3.5 * ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dnes som videl tento film prvykrat a som velmi prijemne prekvapeny. Az mi je luto, ze som ho nevidel za detskych cias, pretoze by to pravdepodobne patrilo k mojim najoblubenejsim arenovkam. Oproti jednotke to ma tentokrat aj nejaky pribeh. Je sice postaveny na obohratych klise ale funguju aj po miliontykrat. Konecne ma hlavny hrdina aj nejaky zamer a nie je to postavene len na nonstop bitkach. A aby sa to nebralo prilis vazne, tak to je odlahcene komickymi vsuvkami hlavne vdaka postave mentora v podani Jamesa Honga. Jedinym horsim aspektom su herci. Niezeby v jednotke niekto predvadzal nejaky zposobivy vykon, ale Van Damme je sympatak a Bolo Yueng hnusny xicht, takze ich postavy funguju aj ked nikto z nich poriadne nehra. Oproti tomu je Daniel Bernhardt nevyrazna hnusna drzka vhodna na nejakeho druhoradeho zaporaka a po hereckej stranke to tiez nie je nic extra. Hlavny zaporak Ong Soo Han ma skoro rovnako namakane kozy ako Bolo Yueng, ale ani napriek tomu, ze sa jeho postava vola Demon, nepôsobi prilis demonicky. Aspon ze z par dalsich vedlajsich bojovnikov sa vykluju sympataci, ktory pomôzu hlavnemu hrdinovi. A ako posledny tu je Donald Gibb, ktory je este zbytocnejsi ako v jednotke. Ale podme konecne k bitkam, ktorych tu je viac a hlavne su ovela lepsie ako v jednotke. Nenapada ma nejaka dalsia arenovka z tej doby s lepsimi bitkami. Su dostatocne dynamicke, pestre, choreografia obsahuje aj zlozitejsie akrobaticke chvaty, ktore zboznujem, takze vycitat by sa im dalo len to, ze väcsina ran dopada mimo zaber kamery, Ale to je vo väcsine filmov USA produkcie bezna vec. Nastastie reakcie bojovnikov na udery su adekvatne, takze to vyzera dobre a aj herci, ktori sklamu v dialogovych scenach v bitkach exceluju. Takze dvojka sa mi paci ovela viac ako jednotka a so sympatickejsim castingom sa z toho mohla stat este väcsia klasika ako sa stala z prveho dielu. 7/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Výborný nástupce prvního Krvavého sportu. Soubojů v aréně je tam o dost víc jak v jedničce a jsou i pěkně udělané. Dokonce se tam v jednom fightu objevila moje oblíbená Capoeira :) Daniel Bernardt v hlavní roli super. V některých záběrech bych si ho i spletl z van Dammem. Hlavní záporák mi tam moc neseděl (Hold na Bolo Yeunga jen tak někdo nemá). S dnešními filmy jako Undisputed 2 a 3 se to nedá srovnávat. Dnes už je v dobrých Martial Art filmech choreografie soubojů trošku jinde, ale i přesto je to pro mě skvělý film a dávám 86%. :) ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Van Dammova neúčasť nám v druhom dieli vôbec nechýba, pretože Bernhardtove bojové sekvencie sú dobre nakrútené a vzhľadom na absenciu akýchkoľvek záujmov postáv, ktoré sú veľmi dobre podtlačené a nahradené efektnými scénkami nepôsobí druhý diel zle. Priemerná zábava, ktorá si zaslúži pozornosť. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Sotva sa dopovie jedna celistvejšia veta a už "bitka". Zámerne to dávam do úvodzoviek, pretože takúto komickosť si mohli zainteresovaní ponechať v telocvični a nie servírovať to do filmových obrazov. Jednotka nech je akokoľvek béčkovitá a kostrbatá, disponuje silným nostalgickým čarom a mimo bojových sekvencií (i v nich) nepôsobí ani trochu debilne. Bloodsport 2 je len sračkofilný failure. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Taký divný dej..začiatok ani nepostrehnete, len vidíte ako sa frajer dostal do basy.Tam sa naučí ovladať to svoje ČI, či čo to vlastne je a zrazu dokaže na diaľku jedným úderom ruky roztrhnúť pomaly aj balvan.Víde z chládku ani neviete ako..sú tam akoby nelogické trhliny v scénari.Základným pilierom filmu sú bitky v súťaži.Tie ma vždy bavili.. ak som nebol jej účastník... ináč by to bol skoro odpad. cz dabing ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Bezva arénovka. Nečekal jsem, že by to mohlo být dobré a mýlil jsem se. Je to fajn občas se splést :-D Soubojů je spousta, některé vydařené, jiné méně, ale jako celek to funguje, ani chvilku to nenudí a herecké obsazení je sympatické. Daniel je za JCVD úctyhodná náhrada a vrátil Donald Gibb mě osobně potěšilo. Záporák v pohodě i když samo Chong Li v podání Bola je Chong Li, ale to snad nečekal nikdo, že by se objevil lepší záporák než v jedničce. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vsetkymi zatracovany Bloodsport 2 nie je az taky spatny film, ako sa vacsina uzivatelov tuna snazi nahovorit. Jasne, ze scenar vykrada Van Dammovky jedna radost, dialogy su uplne dementne a chyba samotny Van Damme /v tych dobach mal chlap tak kvalitne filmy/. Ale pre divaka, ktory sa rad pozera na martial arts filmy, je to prechadzka rajom takmer. V kumite sa opat stretli majstri najroznejsich bojovych stylov sveta, aby sa pobili a aby tak poskytli fanusikovi martial arts filmov dokonalu pastvu pre oci. Filmu sice uz nevladne Van Damme, ako som spominal, ale sympatak Daniel Bernhardt, postava Donalda Gibba z jednicky je vsak aj tu. Pan Bernhardt sa vie bit na urovni, takze zase tvrdim, ze Bloodsport 2 nie je az taky spatny, ako si vacsina mysli. Jeden nadherny suboj strieda druhy, sem tam aj drsna hlaska odznie .... proste podarena arenovka se vsim vsudy, no na Bloodsport 1 uz nema : 69 % ()

Reklama

Reklama