Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá časť určite potešila mnohých motonadšencov, pre iných to bola len ďalšia bezduchá zábavička. Prvadou ale je, že originalita sa nezaprie, aj keď naplno bol (aspoň z môjho pohľadu) rozvitá až v druhej časti, ktorou pre mňa séria skončila. Perfektné ksichty a herci, ktorých neokukané a zaujímavé črty som si zamiloval. Gibert je klassa! 75%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna akcna komedia z cias, ked sa Bessonovi este darilo produkovat nenarocne filmy, ktorych jedinym cielom bolo zabavit divaka. Ustredna dvojka sa skvele doplnuje a chemia medzi nimi funguje od prvej chvile. Komisar Gibert tu este nema tolko priestoru ako v dalsich dieloch, ktore poriadne pridali na komedialnej stranke. Vtipov a aj akcie tu este nie je tak vela, ale film ma neskutocne pohodovu atmosferu, takze napriek tomu nenudi. Do velkej miery atmosferu navodzuje paradny pesnickovy soundtrack. Ustrednu dvojku perfektne doplnaju aj dve krasky Marion Cotillard a Emma Wiklund. Pripad, ktory sa riesi, je dost trivialny a je tu len na to, aby to neustale blbnutie malo aj nejaky zmysel. Akcie sice vela nie je, ale ked na nu dôjde, tak je stylovo a prehladne natocena a tvoria ju realne pôsobive nahanacky, takze ma bavi naplno. Vztahy medzi postavami, ktore sa postupne behom jednotlivych dielov vyvijali mi vzdy trochu pripominali seriu Smrtonosná zbran. Takze aj po rokoch som spokojny. Vysledkom je jednoducha ale zaroven prijemna akcna buddy komedia. Pochvalu si zasluzi aj pôvodny VHS dabing. 7/10. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale Taxi je lepší než všechny díly Rychle a zběsile. Tahle francouzská akční jízda má vtip, má náboj, má skvělou hudbu, přímočarý scénář a svou stopáží nenudí ani na chviličku. Škoda jen, že závěr obsahuje prvek, ze kterého F&F čerpalo již mnohonásobně. Jinak si ale nemám vůbec na co stěžovat, sympatický a svérázný Naceri, policajtský Diefenthal a nádherná Marion Cotillard, to je podívaná jak má být. Snad mi po jízdě s Danielem v dalších dílech nepřejde chuť. Velmi silné 4*. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Není to úplne to, čo som čakal, keďže druhý diel som už videl. Navonok sa to tvári ako Akčná Komédia, ale v skutočnosti je to taká jednoduchá kriminálka. Akcia je veľmi dobrá, ale je jej minimum. Komédia už iba obstojná a je jej ešte menej. Nejako to už prefrčí, hlavne vďaka sympatickému opálenému Taxikárovi. 5/10 (Videné 10.1.2020, CZ dabing) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že tenhle film je nadupaná akce, plná honiček a také francouzského humoru. Takový mix četníků a Kobry 11. A tak když konečně na něj došlo jsem byl zvědav jak moc se mé představy protnou s realitou. A nebudu napínat, bylo to tak půl na půl. Kobra 11 se celkem vyplnila, protože bouraček a poletujících aut je ve filmu opravdu hromada. Bohužel mi to někdy přišlo naprosto zbytečné. Co se týče komediálnosti, tam to byla vyloženě slabota. Celé mi to přišlo jako něco pro odrostlejší děti co už ovšem i díky času a starším typům aut (která tehdy byla in) lehce vyčpívá. Koukat se na to bez újmy dá (i díky Emmě Wiklund) , ale abych hýkal nadšením a kamarádům říkal:  hele včera jsem viděl boží film! - tak to ne. Přepínám tedy 3 přepínače na palubní desce. * * * ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Když Daniel (Samy Naceri) veze klienta na letiště, říká mu, že nemá řidičák. Když Émilien (Frédéric Diefenthal) Daniela „vyslýchá“, tak mu Daniel říká, že řidičák je jeho život a poté mu ho Émilien také vrací. (veronikajel)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)

Reklama

Reklama