Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Z profilu filmu som vyčítal, že existuje viacero nasledovateľov toho úspešného filmu. Byť úspešný ale v žiadnom prípade neznamená byť dobrý, kvalitný, zaujímavý a naopak veľmi často bývajú úspešnými filmy hlúpe a nepodarené. Svoje nedostatky potom musia kompenzovať rýchlymi autami, zrážkami áut prenasledovateľov, hlúpymi policajtmi a alžírskym taxikárom s neodolateľným úsmevom Bélu Bugára, ktorý zázračne vyviazne zo všetkých šlamastík. Možno by bolo lepšie, ak by v tejto (údajne) akčnej komédii bolo viac komédie na úkor akcie. A najlepšie by bolo, ak by nebolo. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Automobilová odysea naprieč nádhernými historickými ulicami prístavného Marseille so v záberoch všadeprítomnou bazilikou la Bonne Mère a frekventovane prezentujúcou láskou k mančaftu OM a mestu samotnému, pod záštitou francúzskeho patriotizmu, kultúrnej hrdosti a ich tradičného humoru, ozvučeného brilantným soundtrackom (aj inštrumentálmi od Akhenatona), ktorému sekunduje príbeh dvoch protipólov, taxikára a policajta, o dolapení nemeckého gangu bankových lupičov. Čo ale treba naozaj opätovne vyzdvihnúť je snímanie ulíc, či už počas jazdy z interiéru auta protagonistu, alebo skrz pohľady z výšky. Taktiež väčšina týchto scén vyzerá aj teraz naozaj skvostne, ešte nehovoriac o roku vzniku filmu, 1998! Majstrovská robota trojice Besson x Sauvaire x Pirès. Potvrdzuje aj, že sequel sa v tomto nedotiahol ani na kúsok... (∞2000-2011) (2013) (14.2.2014) (24.12.2016) (4.6.2017) (16.8.2018) (4.2.2020) (9.9.2023) (23.12.2023, sk dab) ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele

Je super pocit vidieť aký má vplyv na priemerného režiséra, talentovaný scenárista. Štýlová akčná jazda, od ktorej sa americká krádež môže veľa učiť. Francúzske komédie sú asi presne môj štýl humoru, pretože ja neviem prečo, ale poslednou dobou ma rozosmejú iba francúzske filmy. Čo, ale nemení nič na fakte, že je to po dlhej dobe inteligentná komédia, pri ktorej som sa aj reálne zasmial a smiechom padal na zem. Policajt, ktorý je neschopný si zložiť vodičák a taxikár šoférujúc tak rýchlo, že je viac vo vzduchu ako na zemi, geniálna dvojica a o to lepší film. Čo k tomu viac povedať? Kto mal pred vyše 22 rokmi taký trafený nápad spraviť rýchlo a zbesilo (v dobe pred rýchlo a zbesilo) s dopravnými predpismi, radením a civilným šoférovaním? Všetká česť Lucovi Bessonovi. Známka: A ..... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Sympatická herecká dvojice a kouzelná M. Cotillard mě nutí přidat hvězdičku k plánované trojici. Nejsem totiž typ na honičky v autech, i když tady jsou zvládnuté výborně. Na filmu mi jediné vadí to, co se teď nějak rozmáhá ve všech nejen komediích, a to zesměšňování policie. Trapné. Doufám, že se teď nemotám mezi jednotlivými díly, ale myslím, že toto se děje snad u všech dílů Taxi. A jediné, co bych rád řekl a zeptal se! Není ta hudba náhodou z Pulp Fiction??? ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pohodova franc. komedie o neuspesnem detektivovi, ktery i ridicak (neu)dela 8x, a naopak byvalem poslickovi pizzy, ktery je duchem zavodnik, a svou vasen rad ukazuje coby ridic taxiku. Marseillske policii ale pije krev nemecky gang, ktery v rychlych mercedesech vykrada mistni banky a dela si z chlupatych jen srandu. A tak se ustredni nesouroda dvojka dava dohromady, aby je dopadla. Story je jednoducha, komedialni a docela i pritazena za vlasy co se tyce detektivni prace. Napr. policie z neznameho duvodu nikdy nezasahne primo pri loupezi v bance, i kdyz dopredu vi, o kterou pujde :) Zavodni sceny by dnes mozna taky udelali dynamicteji - (je to spis neco na zpusob Kobry 11 nez velkorozpoctove Fast and Furious) a i humor je misty slabsi - napr. kdyz zustaneme ve Francii, takovy Louis de Funes rozesmeje vic. Ale plusem je, ze to ma specifickou franc. pohodu (vcetne soundtracku) a nenarocnost, takze jako komedie na oddech to ujde. Bohuzel v soucasne dobe uz je spousta lepsich filmu, jak po strance akce, tak vtipu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)
  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)

Reklama

Reklama