Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak co, Bavoračky, jak je? Furt v tom traktoru? Omlouvám se za posledně. Já blbec, zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nejelo." Peugeot poráží Mercedesy a ještě se jim vysmívá? Já tedy, kdybych na to měl, tak jsem zastáncem německý kvality, ale projížďku vytuněným taxi Peugeotem si nikdy nenechávám ujít. Mám totiž slabost pro tento bessonovsky pokleslej druh zábavy. Prostě taxík sviští, pasažéři zvrací, Daniel se neustále usmívá, Émilien vytrvale zkouší získat řidičák a já lituju všechny Němce, kteří se přiblíží ke splašenýmu taxíku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kvalitni francouzskej film, ale popravde receno, uz jsem ho videl asi ctyrikrat a kdyz pominu fakt, ze druhej dil mam radsi, tak uz jsem se moc nebavil. Je fakt, ze Samy Naceri se svym taxikem je spravnej krutak, ale skutecne vtipnejch scen tu tak moc neni a kdyz je nejaka honicka, tak je v prilis pohodovym tempu. Ale jako takova oddechova komedie, proc ne. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na Taxi jsem se podíval na doporučení kolegy z práce, který se rozplýval nad tím, jak je to vtipný film. Ode dneška budu jeho doporučení brát s rezervou, protože nejspíš u sledování TV hulí trávu. Za celou dobu jsem se ani jednou pořádně nezasmál a protože mi nikdo neumřel a nejsem mrzout bez smyslu pro humra, mám za to, že Taxi není komedie. Ale abych nekřivdil...mám rád nekorektní humor ve stylu Futuramy a Simpsonů a inteligentní humor ve stylu MASH...ideálně pak kombinaci v podobně britského humoru. Je tedy možné, že v Taxi je nějaký druh delikátní vtipnosti, který mi unikl. Tím se ale pro mě stává spíš akčním filmem. A tady už nespokojený nejsem. Nějak se povedlo namíchat pohodový film s pěknými akčními scénami, takže nejde o thriller, ale o neškodnou podívanou, kde si frantíci utahují ze skopčáků, ale především s policajtů. Na mě to bylo legrační málo, ale zase to nebylo nevkusné, takže vysloveně zklamaný nejsem. Akční film pro holky. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pohodova franc. komedie o neuspesnem detektivovi, ktery i ridicak (neu)dela 8x, a naopak byvalem poslickovi pizzy, ktery je duchem zavodnik, a svou vasen rad ukazuje coby ridic taxiku. Marseillske policii ale pije krev nemecky gang, ktery v rychlych mercedesech vykrada mistni banky a dela si z chlupatych jen srandu. A tak se ustredni nesouroda dvojka dava dohromady, aby je dopadla. Story je jednoducha, komedialni a docela i pritazena za vlasy co se tyce detektivni prace. Napr. policie z neznameho duvodu nikdy nezasahne primo pri loupezi v bance, i kdyz dopredu vi, o kterou pujde :) Zavodni sceny by dnes mozna taky udelali dynamicteji - (je to spis neco na zpusob Kobry 11 nez velkorozpoctove Fast and Furious) a i humor je misty slabsi - napr. kdyz zustaneme ve Francii, takovy Louis de Funes rozesmeje vic. Ale plusem je, ze to ma specifickou franc. pohodu (vcetne soundtracku) a nenarocnost, takze jako komedie na oddech to ujde. Bohuzel v soucasne dobe uz je spousta lepsich filmu, jak po strance akce, tak vtipu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Akhenaton: 1. Maudits Soient Les Yeux Fermes (Chien De Paille) ,2. Scooter ,3. Dini (Assia) ,4. L'amour Du Risque (Fonky Family) ,5. La Charge ,6. Give Me Your Love (Deni Hines) ,7. La Vie De Reve (3 -Oniel) ,8. 1ere Attaque ,9. Le Dernier Coup ,10. Ne Rien Faire (Karl) ,11. 2 Eme Attaque ,12. Marseille La Nuit (Iam) ,13. Taxi (Mafia Underground) ,14. Derniere Banque ,15. Vie Infecte (Carre Rouge) ,16. Tu Me Plais (K.Reen/ Def Bond) ,17. Theme De Lily Iii ,18. Lyrix Files (Akhenaton) ,19. What Makes You A Man (Deni Hines) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku závěrečné honičky urazí Daniel (Samy Naceri) svým Peugeotem zpětná zrcátka Mercedesů. Později při honičce však Mercedesy svá zpětná zrcátka opět mají. (Martin_Happy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)
  • Daniel Morales (Samy Naceri) jezdí v Peugeotu 406 a gang německých lupičů bank v Mercedesech 500E. Tyto vozy vycházejí z vozu Mercedes-Benz 124, ale pro Mercedes jej upravovalo Porsche. Bylo vyrobeno pouze 500 kusů. (lskala)

Reklama

Reklama