Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (93)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Kill the Messenger je filmem, který má náběh a potenciál stát se jedním z nejpozoruhodnějších špionážních dramat roku 2014. Bohužel, k absolutní dokonalosti mu chybí nějaký hlubší podtón či moment, který by hlouběji definoval Webbovi pohnutky a celkovou frustraci nad vládním systémem. Přičtěte si k tomu přepálenou stopáž a mnohdy zkratkovité scény a dostanete látku, ze které šlo ve finále vykřesat mnohem více, nicméně režisér Michael Cuesta tuto příležitost trestuhodně nevyužil. Na závěr snad jenom dodám, že Jeremy Renner se v hlavní roli vážně snaží hrát a troufám si dokonce tvrdit, že se jedná o jeho zatím nejlepší herecký výkon. „American kids did die and are still dying, just not the ones you care about apparently.“ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to pravdivý příběh.“ – „Příteli, některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit.“ A po závěrečném vyjádření zbyla jen hořkost a zmar. Aneb jak lze pomocí zdiskreditování člověka srazit víc, než kdyby ho fyzicky mučili. Ten hněv, bezmoc ale na druhou stranu i odhodlání hlavního hrdiny jsem cítil s ním, a přestože mi bylo ve zdejším obsahu řečeno, jak dopadne (zas spoiler jak Brno), nebránilo mně to fandit mu maximálně po celou dobu. Navíc mě potěšilo obsazení některých herců do vedlejších rolí. Bohužel, snaha o podání Webbova příběhu co nejvíce realisticky, tedy bez akčních honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, přijde pravděpodobně v očích širokého diváctva v niveč. Ne však u mě, já slušné 4* filmu rozhodně neupřu. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

To se tak jedou jeden novinář postavil vládě ,která je dávána za vzor v demokratičnosti a jak vše je v té americe úžasné.Ejhle ,ale je ten novinář očerňován jako blázen,protože přišel na zapojení americké vlády do obchodu z drogami.CIA napomáhala v šíření drog v USA ,aby pak posléze mohla vyhlásit boj s drogami..Jen za tuto skutečnost dávám filmu plný počet.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Film jako každý jiný novinářský s příchutí, hovno se stane. Elizabeth jindy krásná, občas vypadala, jak kdyby ji voprcal párek v rohlíku a poďobanej Jeremy, kterej jí tři bloky před tím vojel. Díky tomu je ze senzačního skandálu jen slušné drama. Pravdu už dnes nikdo nehledá a když Levinská řekla, jo roztáhla jsem nohy, bylo po příběhu. Ale koho to překvapuje. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Investigativní novinář odhaluje citlivou kauzu CIA (do Států pašovala kokain, za utržené peníze financovala protivládní rebely v Nikaragui) a následně se nestačí divit, co (mu) vydání článku způsobí. I když: pár nepřímých výhrůžek, snaha o zdiskreditování a zametení pod koberec nepřinášejí žádné drámo, jen hlavní postava běsní a ztrácí nervy (i divákovy sympatie). Film tak zaujal spíše z "faktografického" hlediska v první polovině, než v té druhé osobní. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Auto, ktoré vo filme vlastní hlavný predstaviteľ Gary Webb (Jeremy Renner), je Triumph TR6 Convertible. (MikaelSVK)
  • Tetování, které má herec Jeremy Renner (Gary Webb) na levé paži, je jeho vlastní. Je to erb jeho rodu, který pochází z Německa. (devNull)

Reklama

Reklama