Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Iné ako som čakal. Čakal som Stand by me a ono je to nakoniec skôr jak keby Wes Anderson točil Daydream Nation. Respektíve, jak keby sa šikovný seriálový režisér snažil natočiť Andersonovku a vyšlo mu niečo podobné Daydream Nation a tiež tak trochu teenagerská komédia. Alebo opačne. Skrátka sem tam klišé, sem tam rodinné hodnoty a k tomu náladový soundtrack a pekná réžia. Štvrtá hviezda za ňu, ale páčilo sa mi to skôr na tri. A Alison Brie je tu bohužiaľ len do počtu ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jeden se vždy rád přiučí něco o rasismu (Irové jsou černoši z Evropy) nebo o stavitelství (ukradená klouzačka může nahradit schodiště), ale už se toho zase nedozví tolik o dospívání ani revoltě, protože naši tábořící hoši se chovají jako by jim bylo deset...Neškodné indie, i když záškodníka Biaggia bych v lese potkal nechtěl :) ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Úplně si nemyslím, že by teenageři 21. století ve snaze uniknout z rodičovského područí museli nutně stavět chýše z větví a lovit divou zvěř, ale dejme tomu. Má to pěkný poetický scény, ale taky pár hluchých míst, případně jim tu jejich fajnovou partičku rozesere tuctová bloncka. Pak nastupuje druhá dějová linka pátrajících rodičů, která nabízí poměrně slušnou zábavu a to nakonec film vytahuje do lehkýho nadprůměru. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Výborný koncept i celkové (vizuální) zpracování. Na čistých 5* to opět jako u Nezapomenutelných prázdnin není, nicméně za postavu Biaggia se k absolutnímu hodnocení musím přiklonit. A co si budeme povídat, tady to není o příběhu, který je banální (který puberťák má rád svoje rodiče), ale o ztvárnění úniku z reality a požitku z dočasně získané svobody. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem ani, že se tak královsky pobavím u tohoto filmu. Když pominu ten nereálný základ ( jako například, že když si někdo jen tak postaví dům uprostřed lesů, tak jim na to nikdo nepřijde; dovolování si na policisty apod..), tak musím zhodnotit celkový dojem z filmu a ten byl více než dobrý. Naprostá většina hlášek, které neztrácely na pádnosti už díky tomu, že herec, který měl možnost je říkat, nehnul ani brvou... Líbily se mi i občasné detailní záběry přírody. Nejvíce mě ovšem pobavil Moises Arias už jen svým vzezřením :-D. P.S. Myslím si, že film je také docela dobře ztvárněnou vidinou snu, který měl snad každý - žít někde sám bez všeho hluku a zmatku kolem. I to dětské myšlení se mi moc líbilo :-). ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje jedna krátka scéna s Biaggiom (Moises Arias). (MikaelSVK)
  • Nick Offerman a Megan Mullally, ktorí vo filme stvárnili rodičov Joea (Nick Robinson), sú v reálnom živote takisto manželia. (MikaelSVK)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama