Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (629)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nebudu ani v nejmenším přehánět, když řeknu, že nový Hellboy je nabušenou a kulervoucí onanií komiksových fanoušků. David Harbour jakožto nový herec se své role chopil se skvělou vervou, a jeho Hellboy je správně sarkastický, cynický a věrohodný. Kdybych měl v konečném zúčtování volit mezi ním a Perlmanem, rozhodně vyberu jeho. Celkově je tady oproti standardu obdobných filmů hodně příjemné, že ani jediná postava není člověku protivná a herci sednou jako prdel na hrnec. Ke všemu všechno perfektně šlape, mytologie kolem pekelníkova světa je dokonalá a gore funguje na výbornou. Když je racionální možnost pro to, aby kolem stříkala krev, nechutné stvůry trhaly lidi na cucky, nebo se po parádních lokacích povalovaly kusy kreativními způsoby rozsápaných mrtvol, tvůrci toho využijí. Rozhodně tedy nečekejte nějaký čajíček ve stylu Venomova kousání hlav mimo záběr, který by mohla například vaše méně otrlá přítelkyně snadno rozdýchat. Jde se až na dřeň a pro Hellboye je to jen dobře. Když se podíváme na provedení, tak kromě některých nereálných scén, které by nešly reálně vyprodukovat přímo na place (a jsou tedy nahrazeny CGI) je osvěžujícím prvkem i to, že snímek sází dost často na praktické efekty (třeba masky). Fajnšmekry potěší i zajímavý detail na neustále dorůstající rohy (stádia růstu, či odlomení jsou dovedena do naprosté dokonalosti). Kvituji fakt, že se scénáristé obratně vyhnuli delšímu opakování originu, který by v tomto případě asi zdržoval (jako třeba u BvS – Batman, nebo u Homecomingu Spidey). Mila Jovovich navíc k radosti všech po delší době narazila na povedenou „záporáckou“ roli a další vedlejší „obludy“ (Baba Jaga, Gruagach) se taky rozhodně neztratí. I proto prakticky nemám, co bych vytknul. Konec ukazuje, že plány do budoucna určitě jsou, takže sem s nimi! P.S.: Jak čtu ty recenze... V nejhorším půjdu zase jednou s chutí proti proudu, aneb nový přírůstek do zlatého fondu mých guilty pleasure :) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to občas celkem i dost odporný digibordel ... ovšem má to hodně světlých chvil. A to ani nemluvím o těch případech, kdy jsou použity praktické efekty (a hlavně masky), kdy je to prostě poctivá práce, a to se cení. Naprosto nechápu ohlasy typu "Je to jen nafouklá nuda" .... tenhle film je všechno, jen ne nuda! Film doslova skáče od jedné akční sekvence ke druhé, tady se asi podepsal studiový sestřih, jelikož v některých momentech je to až šíleně zkratkovité. Co se týče mnohými kritizované zběsilé stříhání v akčních scénách, tak jo, je to prostě Marshall ... ALE, ve filmu jsou i dvě akční scény "na jeden záběr", a ty jsou imho více než povedené. Jo a je to šíleně brutální, ale to asi každý čekal, Za mě jednoznačně palec nahoru a strašně mě mrzí, že to prodělá a studia jako SONY budou mít další střelivo proč udělat další bezpohlavní PG-13 chcanku ... např. z LOBA. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Už když jsem odcházel z CSFD projekce tak mi bylo jasné, že jsem viděl film, který rozhodně nebude sedět každému. Film kterém se vůbec nepovedla humorná stránka, ale naproti tomu film který je dokonalý v mnoha scénách a až si mnozí diváci pustí film znovu, myslím že díky tomu půjdou s hodnocením výše. Další ze slabších věcí je hudba, tak nějak jsem ji nezaznamenal. Naproti tomu pozitivní věc je vyprávění příběhu a to že z Hellboye udělali potomka krále Artuše navíc tímto způsobem by se mohlo v budoucnu stát legendární. Takže za mě veskrze pozitivní filmový počin. A s výhradami dávám 4* a nějakých 74% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednotlivých detailech má Hellboy celkem slušné koule. Bohužel ani na dřeň vytěžený eRkový rating filmu a sem tam povedenej vtípek nezmění nic na tom, že vypadá hnusně jak hovno. Vážně už jsem dlouho neviděl audiovizuální dílo, které by působilo tak strašně antiesteticky. Odpornej, přeplácanej blockbusterovej digibordel, rakovina současné kinematogrefie, v tomto konkrétním případě už v terminálním stádiu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu schází zoufale duše a nějaká nosná kostra příběhu. Působil na mě jako koláž několik mála působivých akčních scének a několika mnoha ukecaných pasáží, které ve většině případů působily dojmem, že je sesmolil na záchodě na toaletní papír 9letý panic. Moje dojmy jsou tedy vysoce rozporuplné. Rozhodně doporučuji k filmu zvolit vysoký přísun tekutin pro dospělé, jinak se utrpení nespíš nevyhnete. Čím více takových tekutin zkonzumujete, tím více se vám bude tento Hellboy líbit. Neil Marshall se s tím totiž vůbec nesral a přepálil snímek v každém ohledu, a tak film rezonuje na samé hraně divácké únosnosti. Úplně moje mlsná očička neokouzlila ani audiovizuální stránka. Těžko říct, zda se náhodou nejednalo o autorský záměr ke zvýraznění přepálenosti a jakési béčkovosti, ale některé efekty působily vyloženě směšným dojmem. To ovšem nebylo nic proti stupidním dialogům, kde když se občas nepovedla hláška, tak byly dokonalým materiálem k uspávání hadů. Nevytlačím ze sebe více, než pěknější 2 kousky. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková a potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Hellboy patří mezi nejoblíbenější postavy Dark Horse Comics, 3. nejznámější komiksové vydavatelství po DC a Marvel. Avšak mají pod svojí střechou velice zvučná jména komiksů jako je „Maska“, „Sin City“, „Usagi Yojimbo“, „Buffy The Vampire Slayer“ anebo sérii „300“. Osud Hellboye rozhodne, jestli si ve spolupráci s Legendary AF také založí vlastní multiversum, tedy DHCU. (3T)
  • Na jednom z plakátů můžeme vidět Hellboye s mečem, který dostal od Vasilisy, která se prvně objevila v komiksu „Hellboy: Darkness Calls“. (3T)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama