Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd další série tak jak má být, všichni jsme se těšili. 2023 na Slovácích: Už jen ta znělka, já se na to vážně rád kouknu po roce znovu. Vařit a péct mrtvolu, aby se maso srazilo a šlo spláchnout a mrtvolu řezat pilkou a tu pak nezahodit, to mi teda řekni, že to udělá mladej cigán, co prožil dětství v děcáku. ()

Sfaxia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se na to muset podívat ještě jednou, v klidu a s větší trpělivostí. Hlasitá otravná hudba i v místech kde se mluví je k nevydržení a dřevění neherci taky. Za mě na první kouknutí je to jako Kriminálka Anděl, celkem zklamání. Už to končí a ta hudba mě nepříjde otravná, ale přímo mě SERE!   Tak bohužel dojem zůstává. Vetchýmu chvílema do role leze Jiřina z Okresního přeboru, hudba příliš hlasitá a je jí moc. Humor trapnej, šroubovanej stejně tak i někteří herci, hlavně ti noví. Víc se dílko podobá Kriminálce Anděl než minulým seriím 1. oddělení.  Dvě hvězdy za Hanuše. ()

Reklama

a-ja 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Humor těžce křečovitej... Mezi postavami to nefunguje, dialogy šustí papírem... Bočková mi tolik nevadí, ale Loj v roli Netíka je otřesnej (opravdu je málo českých herců, aby se musel brát slovenskej dřevák, u kterýho se ještě musí omlouvat nějakou kravinou blbej přízvuk?)... Vetchý je divnej... Divná je kamera, divný je prostředí, takový neuspořádaný... Jo, to je to slovo vlastně - všechno je takový NEUSPOŘÁDANÝ... A nejkrásnější postava tohohle kdysi fajn seriálu (jo, major Plíšek) není... Fňuk. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhlédnutí prvních dvou sezón nám doma trvalo víc jak měsíc a už jen proto jsem byl seriálem tak přehlcen, že mě jeho poslední díly nijak extra nebraly. S novou sérkou ale Případy nabraly ten správný svěží vítr a hned úvodní epka se fakt zdařila. Až jsem spíš čekal, že rozjezd bude standardně vlažný. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silných 90%, za které může převážně i má silná nostalgie. Jenže i po jistém vystřízlivění to tam pořád je, možná i víc. Obměna doby tomu jen a jen prospívá, potěší návrat původní sestavy a ač je to chvíli nezvyk, i nová posila se celkem daří, minimálně od půlky epizody. Možná mám výtku k některým hereckým výkonům, kdy občas někdo trochu přehrává, nebo nedohrává, či má repliku, která nejde příliš přes ústa (to vše však minimálně). Vizuální stránka ale poskočila snad o tři třídy výš, úhly kamery jsou až netypicky skvělé a celé to podtrhuje hudba, která dokonce využívá hlavní motiv v průběhu celých dílů. Obvykle člověk změny nepřijímá kladně, ale zde se do terče (až pár zmíněných výjimek) trefil každý Šíp. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Příjmení poškozeného, jehož ostatky vrah Vladislav Roubíček pekl a vařil, bylo ve skutečnosti Knor. Když pak majitelka domu klepala na byt pana Knora, aby se zeptala, proč se od nich line tak příšerný zápach, tak Roubíček, který jí otevřel, na její otázku jen cynicky odsekl: „Vařím polévku z Knora,“ a práskl dveřmi. Tento černohumorný prvek chtěli tvůrci zachovat, a tak za účelem přiřazení vhodného příjmení oběti začali hledat všemožnou zeleninu a luštěniny, které se dají péct i vařit. Nakonec padla volba na čočku. Když si pak scenárista Jan Malinda zjišťoval, kolik Čočků v ČR žije, byl překvapen, že počet nositelů je 0. Situace je o to paradoxnější, že během relativně krátkého období se jedná již o druhý seriál České televize, kde se příjmení Čočka objevuje, konkrétně v seriálu MOST! (od r. 2019) se jedna z ústředních postav jmenuje Ivan „Čočkin“ Čočka (Vladimír Škultéty). (Šéfik)
  • „První díl třetí řady Případů 1. oddělení v průměru sledoval 1 milion a 321 tisíc diváků 15+, dosáhl tak podíl na sledovanosti 34,70 %. Případy se tak staly nejsledovanější novinkou podzimního pondělního krimi okna za posledních deset let,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. (rakovnik)

Reklama

Reklama