Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fůůů, tak propojení s Devadesátkama takovýmhle způsobem bylo teda nečekané, a Štěpánek jako starej Tůma (Sokol) to zabil, a usmiřovačka s Plíškem vlastně krásně uzavřela celé Devadesátky. Závěr určitě jedna z nejlepších scén seriálu, a to v ní nepadlo ani slovo. Samotný případ už je na vedlejší kolej, a slouží hlavně k tomu, aby posunula vztahy v rámci 1. oddělení, a celé 1. oddělení do velkého finále. Doufám, že se uzavřou všechny linky, furt to je s Pražákem takové, že může bejt donašeč, nemusí bejt, snad to nezůstane otevřené, kdo je tím hlavním padouchem celé série. Paní ředitelka je jednoznačně nejnesnetilnější postavou v našem prostředí posledních let, a být Lucií Štěpánkou, tak se budu bát, aby mi na ulici někdo neplivnul do ksichtu, protože takovéhle osobně bych klidně do toho obličeně jednu dávku pustil. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ordinace v 1. oddělení. Tam byl nějaký případ? Jo vlastně, oni tam někoho zabili a pak druhýho zastřelili ale to není tak důležitý jako, že si vedoucí neumí dupnout o odměny pro své podřízené, že je šikanovaný a že ho nakonec vyhodí. Pardon, sám podá výpověď. Je to ještě krimi nebo potřebujeme vidět hysterickou dceru šéfa kriminálky s jejím veganským bistrem, kam její otec dovede kolegy aby se jí tam posmívali? Těsně tři *! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně taky trochu toho organizovaného zločinu a vyřizování účtů v rámci mafiánských organizací. Případ samotný byl však docela o hovně. Hlavní housle zde hrály strukturální změny prvního oddělení a narůstající pičoismus e-ředitelky. Pod takovou neschopnou a namyšlenou krávou bych skončil asi hned první den. Krásná ukázka, jak lze snadno a efektivně zbavit oddělení personálních kvalit a dosazení party poslušných, leč mnohdy absolutně neschopných oveček. Je trochu smutné, že se takové čistky týkají i oddělení pro vyšetřování vražd. [75 %] ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už žádné pochybnosti o kvalitách S03, tohle šlape na pět hvězd protože: 1) případ mafiánské vraždy na jednotku 2) tým vyšetřovatelů si už sedl a funguje ( odvolávám pochybnosti ohledně Loje a Bočkové ) 3) emoční propojení s Devadesátkami na 100% 4) Petr Štěpánek výborný ( ikdyž je škoda, že to nebyl namaskovaný Sokol, jak se uvažovalo ) 5) natáčení na Václavském náměstí za bílého dne ( jako sorry, ale tohle se odvážili čeští filmaři snad po dvaceti letech, když nepočítám jednu skromnou scénu ve Všechno nebo nic (2017) , ale tohle byla relativně výpravná scéna ) ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak seriál poukazuje na různé způsoby, které k vyřešení vražd vedou, a že to ne vždy musejí být zrovna přesně a přísně korektní způsoby - ostatně ti zločinci taky nejedou zrovna podle příruček etikety a slušného chování. Pokud jde o chování šéfky, nejhorší je, že asi hodně z nás podobné namyšlené, arogantní a urážlivé, přitom v podstatě neschopné typy zná, že nejde o výmysl ani výjimku. Takoví dovedou zničit všechno, co druzí dlouho budovali, jen aby oni vypadali, jakože něco dělají nebo jsou nějak aktivní, jedno že mimo mísu. Otázkou, která mě zajímá, jestli donáší Korejs, Pražák nebo někdo jiný. Plíšek a Tůma skutečně hodně silná scéna - a přitom beze slov, zdálky a přes okno! Skvostné herectví i filmařina. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci uvažovali o variantě, že by vyšetřovatele Tůmu z Devadesátek (od r. 2022) hrál také zde Ondřej Sokol. Sokol byl pro a navrhl, aby ho o třicet let „ostaršil“ umělecký maskér David Šesták, se kterým se znal z natáčení pořadu Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016) a také z divadelní spolupráce na hře „Ujetá ruka“. Vytváření masky starého Tůmy by ale zabralo několik hodin času, což bylo časově neslučitelné se Sokolovým nabitým harmonogramem. Hledal se tudíž jiný herec ve věku sedmdesátníka. Byl osloven Jan Kanyza, který ovšem odmítl s argumentem, že už s herectvím skončil. Na roli nakonec kývl Petr Štěpánek. (fallrock)
  • Na epizodní roli se s tehdejším moderátorem České televize Jakubem Železným dohodli tvůrci spontánně během živého vysílání Událostí, komentářů (1990), kam byli pozváni jako hosté. V epizodě vystupuje v cameo roli moderátora. (fallrock)
  • Vrahem byl Timur Treťjakov, veterán válek na Kavkaze a v Afghánistánu. V Praze pak zasáhl do mafiánské války mezi Čečenci a Armény. Svědci u soudu ze strachu před mafií vystupovali pod krycími jmény. Nakonec byl Treťjakov odsouzen za vraždu a pokus o ni na doživotí. Po odvolání mu byl trest zmírněn na 22 let. Spolu s Treťjakovem byli souzeni Tagir Tarsžojev a Muslim Asujev, kteří se podíleli na útoku na Václavském náměstí, šli za mříže na tři, respektive 3,5 roku za vydírání. Původně soud oba poslal za pokus o vraždu do vězení na deset let. Zadavatelem a organizátorem vraždy však byl „vor v zákoně“ – arménský mafián Andranik Soghojan. Ten obdržel 22 let za objednávku vraždy. Chycen byl v roce 2014 v Arménii. Tam byl nakonec propuštěn, Arménie totiž odmítla převzít rozsudek a vykonat ho. Soghojan se stal mezinárodně hledaným zločincem na útěku. Na jaře 2024 vrátil domů na Ukrajinu, kde se mu nabídla milost výměnou za podpis vojenského kontraktu v programu verbování vězňů do ukrajinské armády. (sator)

Reklama

Reklama