Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak seriál poukazuje na různé způsoby, které k vyřešení vražd vedou, a že to ne vždy musejí být zrovna přesně a přísně korektní způsoby - ostatně ti zločinci taky nejedou zrovna podle příruček etikety a slušného chování. Pokud jde o chování šéfky, nejhorší je, že asi hodně z nás podobné namyšlené, arogantní a urážlivé, přitom v podstatě neschopné typy zná, že nejde o výmysl ani výjimku. Takoví dovedou zničit všechno, co druzí dlouho budovali, jen aby oni vypadali, jakože něco dělají nebo jsou nějak aktivní, jedno že mimo mísu. Otázkou, která mě zajímá, jestli donáší Korejs, Pražák nebo někdo jiný. Plíšek a Tůma skutečně hodně silná scéna - a přitom beze slov, zdálky a přes okno! Skvostné herectví i filmařina. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvně jsem viděl fota tohohle dílu a viděl Štěpánka ve fáru a říkal si, že by Armén a mafián? Jak já se mýlil. Jak já se mile mýlil. Franta Tůma je zpět. A ten konec. “Potřebuji pivo.” A ti tři “kluci” opět spolu. Zbývá do skládačky jen dopovědět, kdo je udavač? Pražák, Korejs nebo dokonce Sršeň? Tak uvidíme v posledním díle. Doufám. A ještě doufám, že po velké rozlučce s Kozákem uvidíme odvolání krizové manažérky. A když ne, tak aspoň dovětek v bílém na černém pozadí. Ať mohu klidně spát. Doufám. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už žádné pochybnosti o kvalitách S03, tohle šlape na pět hvězd protože: 1) případ mafiánské vraždy na jednotku 2) tým vyšetřovatelů si už sedl a funguje ( odvolávám pochybnosti ohledně Loje a Bočkové ) 3) emoční propojení s Devadesátkami na 100% 4) Petr Štěpánek výborný ( ikdyž je škoda, že to nebyl namaskovaný Sokol, jak se uvažovalo ) 5) natáčení na Václavském náměstí za bílého dne ( jako sorry, ale tohle se odvážili čeští filmaři snad po dvaceti letech, když nepočítám jednu skromnou scénu ve Všechno nebo nic (2017) , ale tohle byla relativně výpravná scéna ) ()

RedRose

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsmutnější je, že ta neskutečná kráva, nebude vymyšlená, protože tyhle "šéfky/šéfové" opravdu existují, není jich málo a mnozí z nás je známe. Ta Kozákova bezmoc je z obrazovky fyzicky cítit!! Nic proti Štěpánkovi, ale mohli Sokolovi v maskérně pár let přidat a šlo by to :-) Závěrečná scéna naprosto odbourávací! ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kozák to složil. A to na základě buzerace jeho šéfky, která ho neměla jak vyhodit, tak sloučila vraždy s krádežemi a bude výběrko na nového šéfíka. A slečna dcera Kozáková bydlí u taťky, ale její podnikání v bio eko gastru jaksi nějak nefunguje. A vedle toho si Armenci, nebo kdo to byl, vyřizují účty jak v devadesátkách, ale i oni se můžou splést a sejmout někoho jiného. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná němá scéna ze setkání Kozáka (Ondřej Vetchý) a kriminalistů Plíška (Bolek Polívka) s Tůmou (Petr Štěpánek) se natáčela v restauraci U Zpěváčků. Právě tato restaurace sehrála významnou roli v reálném případu, kdy se sem na toalety přiběhli umýt pachatelé potřísnění krví. Provozovatelka restaurace podezřelé zakrvácené papírové utěrky z toalety pro jistotu zajistila a předala policii. Následně z nich genetici zjistili DNA jednoho ze spolupachatelů. (fallrock)
  • Scéna, kdy Kozákova (Ondřej Vetchý) dcera Majda (Jindřiška Dudziaková) vykoukne z kuchyně do interiéru kavárny, byla poslední klapkou této série a celého seriálu vůbec. Došlo k tomu 1. března 2022 v podvečerních hodinách. Scéna se natáčela v reálné kavárně Hlína v Hybernské ulici, kterou v areálu zdejšího kampusu spoluzaložila a provozuje sestra spoluautora seriálu Jana Malindy. (fallrock)
  • Na epizodní roli se s tehdejším moderátorem České televize Jakubem Železným dohodli tvůrci spontánně během živého vysílání Událostí, komentářů (1990), kam byli pozváni jako hosté. V epizodě vystupuje v cameo roli moderátora. (fallrock)

Reklama

Reklama