Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel autobazaru zmizí pár týdnů před svatbou. Jeho snoubenka i nejbližší kolega z práce ochotně spolupracují s policií a zdá se, že profesní i soukromý život pohřešovaného nemá trhliny. Policisté se nemají čeho chytit. Jenže, jak vždycky říkal Plíšek: Když si spis přečteš dvakrát a nic, přečti si ho potřetí. A měl pravdu. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zazvonil zvonec a seriálu je konec a je to škoda, protože se opravdu jedná o diamant v české seriálové produkci posledních let. Kvalita byla vysoká po všechny díly, včetně posledního závěrečného dílu, který byl atraktivní jak svým případem, tak gradujícím děním kolem vedení prvního odděleni. Postupem času jsem si zvykl na všechny herce a postavy. Seriálu se povedl krásný emotivní konec na více postavách a já jen budu doufat, že první oddělení dostane další sérii, protože takovouhle kvalitu na obrazovkách příliš často nevidám. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Korejsem se to až příliš nabízelo, tam bych ocenil, kdyby to přece jen bylo jinak. Nicméně pak ta scéna v kanceláři s Andělem, to bylo vygradované dokonale. Napřed ruka, pak Korejs, pak zvrat. Andělova studia přece musela mít pro děj význam, no ne? A ředitelka konečně dostala ťafku. Pyšný a dojatý otec Kozák na konci, oko zaslzelo. Případ smutný, když přítel přítele... No a co teď? Prvotřídní krimi (a vůbec prvotřídní seriál) nám asi zase na roky odumře. ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DOBRÝ  závěr  celé  série  . Bylo  to  o  hodnocení  vztahů  jak  na  pracovišti  tak  mimo  něj .  A  do  toho  ten  případ  zmizení  spolumajitele  autobazaru . Konec  je  otevřený  ,  ale  tady  bych  to  uzavřel . I  když  dcerka  Kozáka   nastupuje  u  policie  a tu   kráááávu   , co je nadřízenou  Kozáka a  jeho  týmu      ,  konečně  ,  vyhodili . Tak  uvidííííme . ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ha! Zcela zbytečně jsem si v komentáři / recenzi  k desáté epizodě sypal popel na hlavu. Podceňoval jsem se sice, ale ukázalo se, že jsem pořád bystrouš. Musím ale uznat, že to tvůrci dokonale zamlžili a pěkně si mě povodili. Závěrečné vyšetřování se mi zdálo být mnohem zajímavější než to předchozí, ale jeho zásadním nedostatkem bylo to, že jsem hned v úvodu správně určil pachatele. Ale to nic, za to tvůrci asi nemohou, vždyť už přece všichni víme, jak jsem předvídavý, že jo? S případem a s jeho vyšetřováním jsem byl tedy spokojen, zakončení dějových linií jednotlivých postav mě ale příliš nenadchla. Přišla mi trochu zkratkovitá a málo uvěřitelná, v jednom případě jsem cítil dokonce silné znepokojení, když jsem si uvědomil, kde může skončit člověk, který v životě ve všem selhal. / "Počítám s vámi do čela nově vytvářeného týmu." "A kolik v něm bude lidí?" "Na to stačíte sám." / Poučení: Doživotí nemusíš dostat jen u soudu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože poslední díl sloužil především k vyrovnání se s osudy postav, byl poněkud neprávem upozaděn zajímavý případ s cynickým vrahem. Uznávám ale, že tvůrci umí skvěle stupňovat napětí, byť se jedná třeba jen o soukromé záležitosti kriminalistů. Předčasným vrcholem posledního dílu byl "případ donašeč", i když mohl dopadnout drsněji. Telefon už nezazní, ale kamarádi se mohou scházet u vody nebo u piva. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Poslední kapkou, proč Kozák (Ondřej Vetchý) odchází do civilu, je snaha jeho nadřízené Drábové (Lucie Štěpánková) sloučit 1. oddělení, oddělení vražd, s 2. oddělením, oddělením loupeží. Vracející se policejní ředitel Vrána (Igor Chmela) Kozáka ujistí, že ke sloučení nedojde. V realitě se po odchodu vedoucího 1. oddělení Josefa Mareše skutečně 1. a 2. oddělení pražské kriminální policie sloučilo, protože vražd je méně než v minulosti. (melica)
  • Ve chvíli, kdy spolu Kozák (Ondřej Vetchý) a Plíšek (Boleslav Polívka) chytají ryby, říká Plíšek, že policista by se neměl vracet na místa svých případů. V té chvíli sedí u Orlické přehrady pod Žďákovským mostem – místem, kde se tzv. orličtí vrazi zbavovali těl svých obětí. (HonzaR.)
  • Čin se stal v roce 2011, pachatelem byl 30letý Petr Němec. Inkriminovaný autobazar stojí v pražském Hloubětíně. (sator)

Reklama

Reklama