Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda kriminálního seriálu, jehož spoluscénáristou je šéf pražského oddělení vražd, ukazuje pátrání po pachateli, který svou oběť – mladou ženu - rozřezal a roznosil po popelnicích. Kriminalisté pátrají v jejím okolí, snaží se zmapovat její poslední dny a svědky shánějí prostřednictvím médií. Pachatel tohoto činu byl dopaden za 8 dnů a potrestán patnáctiletým vězením. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto dokonalý začátek série, která rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co se v oblasti kriminologie u nás natočilo. V tomto příběhu 1. oddělení pátrá po vrahovi ženy, kterou rozřezal a odhodil do popelnic. Lepší začátek si série ani nemohla přát. Napínavý a hlavně nesmírně zajímavý díl včetně jedné skvělé hlášky Ondřeje Malého. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, další slušná česká kriminálka je na světě. Když to běželo v televizi, tak mě to nějak minulo, ale ještě že „existuje“ internet. První díl nebyl vůbec špatný. Případ rozřezané mladé dívky mě docela zaujal. Nejen celkem dobrými hereckými výkony a nadrženou Něrgešovou, ale i policejním vyšetřováním (které není tak přehnané, jako v zaoceánských kriminálkách) – pokus /omyl je vždy na místě, pěkný pes – pár hlášek a mrazivé přiznání vraha – jo udělal by pro ní první poslední a tak její hlavu a tělo hodil do popelnice…Zatím spokojenost… ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutočnosť, že o páchateľovi som mal jasno hneď ako sa zjavil na scéne vyvažuje spracovanie. Takmer až fyzicky som cítil smrad z kontajnerov, špinavosť obydlia dementného úchyláka, cement vnikajúci do pľúc na stavbe a tiež testosterónové pižmo skupiny vyšetrovateľov z prvého oddelenia, sediacich v obšúchaných rifliach za jedným stolom. Všetko ingrediencie zabezpečujúce kvalitné pozeranie, keď už nie veľké namáhanie mysle. 70% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavé, až na to, ako si vyšetrovateľ tyká so svedkami, prípadne si vypije a príde až do intímneho vzťahu so svedkyňou. Výpoveď na konci je len pre silnejšie povahy, možno išla až príliš hladko. –––– Jsou i jiný profese. Třeba řezník, myslivec, veterinář, zručný kutil. – Tak to je v tomto národu každej. ()

pavel13 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozčtvrtit, znamená rozdělit na 4 díly, nejčastěji stejné co do velikosti i hmotnosti. Tady se jedná o absolutní mystifikaci, protože dílů bylo víc. Správně by tedy mělo být rozporcovaná. To svědčí o hlouposti policie nebo spíš scénáristů. Myslím, že v tomto případě obou těchto skupin lidí. Proto dávám seriálu "odpad" a nemíním další díly kvůli amaterismu a hlouposti sledovat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Skutečný případ z roku 1997 se odehrál na pražském Smíchově, vrah se jmenoval Antonín Mokrý a za vraždu s loupežným motivem byl odsouzen na 15 let odnětí svobody. (sator)
  • „Když jsem dělal Hojera, byl jsem v jeho věku,“ povzdychne si major Plíšek (Bolek Polívka). Ladislav Hojer byl český sadistický sériový vrah, který mezi lety 1978 až 1981 zavraždil na území Československa 5 žen. Za tyto činy byl odsouzen k trestu smrti a dne 7. srpna 1986 byl popraven v Praze v pankrácké věznici. (sator)
  • Scenárista Josef Mareš si zahrál komparzní roli uniformovaného policisty, který na místě ověřuje informaci o nálezu torza těla v popelnici. Po 23 letech práce u policie oblékl Mareš uniformu vůbec poprvé. (ČSFD)

Reklama

Reklama