Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda v poklidné pražské vilové čtvrti je pro policisty překvapivá především tím, že nemá žádný motiv. Muž zastřelený neznámým pachatelem v garáži domu v poklidné čtvrti Prahy byl člověk bez jediného stínu. Kdo měl zájem se ho zbavit a proč? Případ, který teprve před rokem soud definitivně uzavřel, policistům zamotal hlavu, protože pachateli chyběl motiv. O to těžší bylo vraha najít a čin mu dokázat. Policisté se museli spolehnout na to, že přece jen někde udělal chybu. Závěrečná epizoda druhé série Případů 1. oddělení. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivní závěr výtečného seriálu zakončuje poslední případ Václava Plíška a zároveň soud vraha své milenky, kterou našel Petr v bedně v přehradě. Václavův případ vraždy z omylu dá sice všem zabrat, ovšem stranou nezůstane ani starý ředitel oddělení Korejs, který novému řediteli Kozákovi nic nedaruje. Velká škoda, že tento seriál končí. Je to bezesporu seriálová špička ať už v rámci krimi seriálů, nebo obecně seriálů jako takových. Všem autorům díky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Teď ti povím něco, co tě možná dorazí, ty jeden profesionále. Představ si, že ten frajer, co tě dostal, netrefí terč z deseti metrů." Bezpečnostní agentury jsou zkrátka plné "profesionálů", kteří dokáží vymyslet natolik "dokonalý" plán, který je neomylně dovede za mříže rychleji než se naučí rozeznávat číslice od písmen. Právě tito profesionálové typu Jerabinského dokáží svou tupostí zmást vyšetřovatele natolik, že se z toho může stát zajímavý případ. A poslední případ mjr. Plíška zajímavý byl, navíc se vyřešilo i doktorovo "drobné" vražedné selhání a mjr. Korejs se ze své funkce naučil házet klacky pod nohy naprosto prvotřídně. Kdyby všechny seriály dokázaly tak jako 1. oddělení skončit v nejlepším, tak by mi to ušetřilo dost času. ()

Reklama

mh.mail

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% — Závěrečný díl druhé série uzavřel některé příběhy, jiné ponechal otevřené. Správně jsem si tipnul, že Plíšek v podání Bolka Polívky skončí, jen jsem netušil, že zůstane jako civilní zaměstnanec. Dušan Vrána si asi definitivně získal své místo v „mordpartě“. Sice asi bude neustále štvát své praktičtěji založené kolegy svým úzkostlivým bazírováním na předpisech, ale jak bylo řečeno, díky tomu zase vidí věci z jiného úhlu pohledu. Jsem rád, že tato postava dopadla tímto způsobem. Co se nevyřešilo, byl poručík Sršeň. Asi ho na oddělení budou trpět dál i za Kozáka. Ono je vždycky dobré, když padající lejno má na koho dopadnout a nejste to zrovna vy sám. A nějakou práci taky zastal. Korejs se zachoval přesně v mezích své postavy. Řešený případ byl taky zajímavý a pamatuju se na něj i v reálu. Takže jediná nespokojenost může být pouze s tím, že podle sdělení tvůrců seriál definitivně končí a žádná další série nebude. I když – je to vůbec důvod k nespokojenosti? Skončit v nejlepším a prakticky na vrcholu je přece tím nejlepším, co tvůrce může udělat. Takže nezbývá než poděkovat a trochu sentimentálně si povzdechnout. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani záverečnej časti druhej série nič nechýbalo. Charaktery policajtov sa definitívne vyjasnili, a nie je to až takým prekvapením. Vyšetrovanie bez motívu sa nevedie ľahko a tak sa motív hľadá aj v poslednej nitke, ktorá sa nájde. Zostáva len dúfať, že o nejaký čas sa snáď dočkáme ďalšej série. –––– No vida. A pak, že je pravda ve víně. –––– Mám vám od kolegů vyřídit, že i z hoven se dají vyrobit důkazy. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to je, když se bývalý voják a teď nájemný vrah prostě sekne v oběti a zabije osobu sice dosti podobnou, ale jinou. A zase jako vždy v tom svou podstatnou úlohu má starej major Plíšek, takže Plíšek forewer. Na konci dostává vyznamenání, aby skončil jako policista a nastoupil jako civilní zaměstnanec.... od té doby čekám na pokračování. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Vražda právníka se měla natáčet přímo na skutečném místě vraždy ve Výhledové ulici na pražském Zlíchově. Když to rodina poškozeného a nájemníci zjistili, začali tak vehementně protestovat, až filmaři museli najít náhradní lokaci na Praze 4. (Šéfik)
  • Během minutového rozhovoru Václava Plíška (Boleslav Polívka) a šoféra Fleryho zazní slovo „řešit“ v různých podobách celkem 11krát. (jeffLebowski)
  • V čase 50:26 se v pozadí ozývá deset úderů věžních hodin, v čase 51:56 hodiny znovu odbíjejí, a to dvanáctkrát. (ladyViolet)

Reklama

Reklama