Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

annie8191 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně kladně hodnotím Billa i mého oblíbeného Chrise O'Dowda, stejně jako fakt, že mi filmový Oliver vůbec nelezl na nervy, což se mi u dětských postav naprosto pravidelně stává. Ale jinak americká průměrná průměrnost, neurazí, nenadchne, ideální film k žehlení. ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Jak na věc. Ovšem předání životního moudra tentokrát probíhá třemi odlišnými metodami: "senior", "old school" and "Saint Vincent´s way"... Mezi námi sousedy... Takto inspirující a osobitý sousedský vztah plný harmonie... Komu z nás se může toliko poštěstit? ;-) ()

Badmarshall 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový film, ve kterém byl samozřejmě přesně obsazený B. Murray a oproti zvyklostem i umírněná Mellissa McCarthy. Občas úsměvný a občas smutnější tón, ale vcelku film směřuje k happy endu, který je podaný nenásilně a pohodově. Takovéto filmy pohladí po duši a divák se rád ztotožní s hlavním hrdinou a dokonce by i chtěl něco podobného sám prožít. Prostě se nechat vést a být happy : -) ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec dávám tři, i když jsem váhal nad čtyřmi hvězdičkami. Pro čtyři by hrál fenomenální Bill Murray, dobrá Naomi Watts a celkově civilně pojatý koncept filmu. Naopak to celé sráží typicky americky patetická scéna snažící se vyloudit z očních kanálků diváků nějakou tu slzu (skoro se podařilo) a očividná tématická příbuznost s Grand Torino. Film je to ale přijemný a pohodový. Bill Murray to táhne a trochu nesouhlasím, že hraje stejně jako ve Ztraceno v překladu a Zlomených květinách. Jeho Vin je jiný - živější - než jeho ostatní fuck you all hrdinové zmiňovaných filmů. Parádní náboj má poslední scéna pod titulkama, u té jsem se jaksi vnitřně bavil a bylo úplně vidět jak si ji Bill Murray užívá. A stejná "divná" atmosféra se podle mého přenesla i do hlediště na diváky, kteří když se rozsvítilo, byli tak nějak zaražení, ale přesto s úsměvem na rtech... ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Překvapivě civilní a přesto zábavné. Ke konci sice až moc předvídatelné, ale dohromady tvořící film s velmi pozitivním nábojem. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Bill Murray mě v téhle roli dost překvapil. Ale byla to milá změna. Film byl sice snadno prokouknutelný, ale nádherně jsem si odpočinula a musela jsem se fakt celou dobu blbě usmívat. Ostatní herci byli také skvělou volbou. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Mrzutý stařík Vincent, který očividně nemá rád lidi. Rád pije, sází a potrpí si na " noční dámy " neměl chybu, tak nějak po celou dobu mi to přišlo, jako strašně hezký příběh s krásným proslovem na konci, který dojal i mě. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Bill Murray svým minimalistickým velikášstvím zachraňuje jinak zcela průměrný film, který stoupá a klesá při jednotlivých epizodkách. Jeho trudnomyslný veterán přihazuje svými zvednutými prostředníky hvězdu navíc. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Mrzout dobrý (i když nevím, v čem to byla komedie), ale ostatní mě příliš nebavili a ruská běhna dokonce i rušila (ale fakt nevim, jestli víc než Melissa). Otřepaný příběh o mrzoutovi a milém chlapci, kterých jsem určitě viděl víc, v lepším podání a s rozhodně lepšími herci ... ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Krásná černá komedie o bručounovi, co uvnitř je svatý a malém klukovi co sdi našel nového babysittera... Skoro i slza ukápla.. 8/10 ()

Dubron 

všechny recenze uživatele

Volej Billa Murraye, když do filmu potřebuješ někoho, kdo ti dokonale zahraje ztroskotance. Nebýt tam on, film zapadne. ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

Já nevim jak vám, ale mě většinou stačí, když ve filmu hraje Bill Murray a tady se okolo něj vlastně všechno točí a to je dobře. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Nič prevratného to nie je, ale za pozornosť to predsa len stojí. Bill Murray je dá sa povedať dosť uveriteľný. Limonády nie je príliš veľa a tak rodinný film je na svete. Je to tak na šesťdesiat percent a navodí to celkom dobrú atmosféru. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychova komedie se skvělym hercem Bill murray .Ten teda, ve filmu valel.Jednou film bohatě stačilo zhlédnout. Za mě cca 70% ()

jos_sep 

všechny recenze uživatele

Mám rád Murraye a v téhle roli byl super. Vlastně snad všechny postavy ve filmu byly svým způsobem sympatický. Pohodový film, kde se párkrát zasmějete a celkově nenudíte. A ani bych neřekl, že se hrálo nějak extra moc na city, což by se tady dalo očekávat. A to je rozhodně plus. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Bill Murray ve své životní roli! Ano, klidně si to dovolím říct, protože tohle je jeho sólový herecký koncert. Naštěstí fungují i vedlejší postavy, ale ty jsou tu víceméně jen pro rozvedení Billovi osobnosti. Je to líbivé, osobní a zároveň inteligentně vtipné. Nic jsem od toho nečekal a o to víc mě film překvapil. Zaslouženě plný počet! ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát čtyři, což ale bylo ještě v době, kdy jsem neviděl Birdmana, údajně horkého favorita na Oscara... No a po Birdmanovi musím jít na pět, protože tato vlastně docela předvídatelná, ale velmi milá komedie/drama nenudí, pobaví, nabídne i nějaké to "morální dobro" a zároveň není klišovitá... No a pak hlavně Bill Murray, který to tu táhne nevídaným způsobem a sekundovat mu dokáže vlastně jen dětský hrdina... ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mi na snímku nic vyloženě nevadilo (a párkrát jsem se výrazně pousmál), neobsahuje asi nic, kvůli čemu bych si ho pamatoval nějak déle. Nejvíc se zřejmě bude mluvit o výkonu Billa Mureyho, ale já byl hlavně překvapen z Melissy McCarthy, která zde patrně poprvé v životě předvádí cosi jako koukatelný herecký výkon. Jinak jde o standardní (a předvídatelný) film o změkčení starého mrzouta prostřednictvím dětské bezprostřednosti, což jsme viděli již mnohokrát. ()

Reklama

Reklama