Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

Trollface 

všechny recenze uživatele

Na začiatok sa musím priznať, nedával som tomuto filmu veľké šance na to aby vo mne niečo vzbudil, očakával som nanajvíš mierne spríjemnenie nedeľného poobedia. No naozaj ma to dostalo chytilo a porozhádzalo po citovej stránke jak malé decko.... Žiaden Hollywoodsky trhák no aj tak si nemyslím že ostane niekto komu by sa tento film nepáčil. Čo dodať asi len skvelý film a skvelý Bill Fuckin' Murray! ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Kikng-kongova láska ma nesklamala. Bill byl debil, svojím spôsobom dobrácky gambler utrápený chorobou manželky. Malý Oliver - slušný výkon. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, ve kterém exceluje Bill Murray. Není to zdaleka jen povrchní komedie, ale i takový hlubší pohled do duše na první pohled nepříjemného a mrzutého souseda. Konec, ač typicky americký, byl dojemný a působivý. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý je postavený na skvelom Murraym, ktorý podáva perfektný výkon. V závere sa nemusíte hanbiť aj za nejakú tú slzičku. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Film o rodícím se přátelství starého bručouna a ochlasty, který je neustále bez peněz, se školákem, který se přistěhoval do vedlejšího domu...Představoval jsem si komedii, nabitou vtipnými situacemi, u níž budu brečet smíchem, viděl jsem spíše rodinné drama, u kterého bylo blíž k slzám z dojetí, než od smíchu. Ani vtip ale úplně nechyběl. Čeho se mi ale nedostávalo, byla přesvědčivost mnohých okamžiků, přesvědčivost konání postav a příběhu celkově. Přišlo mi to prostě takové moc vystylizované. Nelíbila se mi ani postava mé oblíbenkyně Naomi Watts. Co se mi naopak líbí velmi, je postava Vincenta v podání Billa Murraye, skvělý Jaeden Lieberher a rovněž velmi dobrý Chris O´Dowd jako učitel. Hlavně díky těmto skvěle zvládnutým postavám je snímek nadprůměrný. 65%. ()

zissou 

všechny recenze uživatele

Hloupě avizované jako komedie.. spíš hořký příběh jednoho starého chlapa se zbytečně patetickým závěrem. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale idem s hviezdičkou vyššie akoby som mal. Príbeh bol od začiatku jasný, mnohokrát videní, ale spracovanie a hlavne prítomnosť zatrpknútého Billa Murrayho, ktorému rola sadla bolo eňo-ňuňo. Príjemná, uvoľnená, rodinná pohoda. Takto by sa mali točiť filmy na nedeľné a upršané odpoludnie na jeseň (videné v júni). ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Fajn věc, milá, vtipná, celkem svižná. Billův charakter uvěřitelný, malý kluk sekunduje více než zdatně, takže nejvíc mě trápila obezitou nemocná hlavní teta. Nežrat, paní! No nic, na klidnej večer s potřebou odreagování se ideální... [70%; 2015-02 Asi home sweet home (?)] ()

Lukrat 

všechny recenze uživatele

Film, který vás dokáže nejednou rozplakat. Film, který dokáže vyvolat jakékoli emoce. Film, který se vám zapíše do paměti. Bill Murray je výborný, kamera pana Lindleyho je působivá a hudba nádherně dokresluje atmosféru. Dílo nenudí, odsýpá a vy chcete o hlavním hrdinovi zjistit víc a víc každou minutu. Film o tom, že né všichni zahořklí lidé, musí být nutně špatní a o tom, proč se lidé stávají smutnými, naštvanými či prázdnými. Film o emocích stárnoucího souseda od vedle, jehož nemá nikdo rád... ač o něm vlastně, nikdo nic neví. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Vincent je mrzutý, věcně nasraný válečný veterán, který miluje chlast a vymetání hampejzů. Když se do vedlejšího domu nastěhuje matka s dvanáctiletým synem a prosí ho, aby chlapce občas pohlídal, protože je dlouho v rachotě, nemá Vin radost. A ani chlapec ji nemá. Ale najdou k sobě časem pouto a oba začnou obohacovat život toho druhého… No, vtípky Murraye byly super, líbil se mi i kluk, nebyl to žádný spratek, jak jsem čekala, ale opravdu inteligentní mladý muž, dobře se mi na oba dívalo. McCarthy i Watts také dobře hrály. Ale nikdo z nich to nezachránil. Bylo to klišoidní jak prase, z konce se mi kazily zuby a asi jsem dostala cukrovku. Nemůžu si pomoct, i přes vysoké hodnocení mě tohle bohužel nezaujalo. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Takto máme Billa radi. Mrzutého a vtipkujúceho. Námet je síce klišé ale spracovanie doňho neupadá, pretože osoby pohybujúce sa okolo hlavného hrdinu to svojou uletenosťou alebo prirodzenosťou vylučujú. ()

Da_reba 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to len kvôli Billovy a označeniu "komédia" aj keď bol Bill skvelý nič vtipného za celých 100 minút som nevidel, len totalne depresívnu drámu o vzťahu dvoch ľudí čo sú absolútne do bodky presné opaky. Ďakujem za depresívny večer 40% ()

Primus tesla 

všechny recenze uživatele

Není to žádné Gran Torino, ale Bill vládne a zvládne všechny polohy skvěle. já vím, je to vlastně prostinký a vlastně i ohraný příběh, ale bavilo mě to velmi. ()

Reklama

Reklama