Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesourodí sourozenci (4) se sjíždějí na pohřeb otce a týden musí vydržet pospolu, s matkou i starými známými v rodném městě. V počátečním chaosu možná příliš tlačí na komediální pilu, ovšem sympatické, kvalitně vyprofilované charaktery s lidsky zašmodrchanými pokrevními pouty to ustojí. Proto mě posléze zamrzelo těch několik utnutých, neuspokojivě (ne)dořešených vláken v schematickém závěru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie každý sa nájde v amerických nezávislých dramédiách. Táto je ale podstatne umiernená a zmysluplná, mierená najmä pre dospelejšiu časť publika. Nemôžem povedať, že by bol film nejak zvlášť vtipný, a ani by som jeho konzistentnú dávku humoru a dôvtipu nenazval komédiou, než len úsmevný pohodový snímok, ktorý sa nesnaží prvoplánovo zaujať. Na druhej strane chýbala lepšia pointa a lepšie dialógy sa priam žiadali k takémuto skvelému obsadeniu. Napriek tomu, že sa príbeh zameriaval na dospelácke témy ako napr. smrť rodiča, (ne)plodnosť, podnikanie, rozvod a pod., nebol to ťažký film a už vôbec nie čierna komédia. Celkovo tento film stojí za to vidieť v prípade, že na to budete mať čas a rátate s tým, že vám toho veľmi veľa neprinesie. Stačí sa nechať sa podmaniť bezstarostným príbehom ako cestou k súhre medzi súrodencami a udalosťou, ktorá navždy zmení ich životy. 60%. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

"Rejžo, není to dost vtipné." "Přidejte tam scénu, jak batole rozhazuje obsah nočníku." Jako vztahovka normálních lidí však funguje. Nedozvíme se sice, že můj tata není můj tata, jako v podobném snímku s Meryl Streep, což vůbec nevadí. Hlavní poselství taky není provařené "utíkej za svým srdcem, včera bylo pozdě", ale apel na dospění a zodpovědnost. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem nevěděla, co mám od této komedie čekat, když je do ní obsazený Jason Bateman, ale naštěstí se to nepodobalo crazy komediím, se kterými je spojován.. Je to rozhodně lehce zapomenutelná komedie o hašteřivé rodině, která dle USA předlohy dojde k smíru. Něco pobaví, něco je trapné, ale jako relax film ujde ;-) Ps: Velmi příjemně se dívalo na postavu Tiny Fey.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesty do Maine jsou nevyzpitatelné... O něco komediálnější verze August: Osage County, přesto ale překvapivě koukatelná a zajímavá a i přes určitou otevřenost i civilní spíše Drama / Komedie. Drama s kapkou komedie a romance, kdy všichni, nejen Jason, dostanou svůj komplikovaný život. Překvapením zase Bateman, protože nemusí být třeskutě vtipný aby dobře zahrál. Jen tak dál a nezapadne (aneb Adam Sandler by si mohl vzít příklad). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)
  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)

Reklama

Reklama