Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I s duchem se dá letět vzduchem za štěstím! Viktor Preiss jako tajemný duch ve výpravné pohádce o zamilovaném mládenci, krásné princezně a hromadě zlata, které nakonec nikdo nepotřeboval... Jedné bouřlivé noci na Šibeničním vrchu objeví náhodou tulák Vojta (F. Skopal) v podzemí poklad, který hlídá tajemný duch. Vojta se ho poleká a uteče, předtím si ale stihne strčit do kapsy malé křesadlo a pár zlaťáků. O ty ho vzápětí připraví v podivné hospodě. Dozví se tam ale také o krásné princezně (V. Kubařová), která nikdy neopouští zámek. Když Vojta konečně použije křesadlo a přivolá tak nevědomky ducha (V. Preiss), který mu musí sloužit, jeho život se od základu změní. Na Vojtovo přání přinese duch v noci spící princeznu a Vojta se do ní okamžitě zamiluje. Chce být stále s ní. Duch mu v tom s radostí pomáhá. Mezitím si totiž hodného Vojtu oblíbil a v jeho přítomnosti zjišťuje, jak svůj bývalý život promarnil. Zdá se, že příběh směřuje ke šťastnému konci, když všechno zkomplikuje hamižná dvorní dáma (J. Bohdalová), která odhalí tajemství křesadla a je odhodlaná ke všemu, aby ho získala… (Česká televize)

(více)

Diskuze

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Myslím, že Jiřina Bohdalová se na svou roli nehodila.

Teres

Teres (hodnocení, recenze)

MegSimpson

Do divadla chodím pomalu víc než domů ;) Doporučení by mělo spíše patřit režisérům, aby věděli, jaký materiál se jim na jevištích pohybuje =)

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

Taky vám připadá, že v těch novodobých českých pohádkách jsou ti králové takoví blbci?! Či tento zjev byl už dřív?

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

To už i ten Troška točil super pohádky ve srovnání s touhle hrůzou....

Teres

Teres (hodnocení, recenze)

Původně jsem si myslela, že je vzhled hlavního hrdiny Vojty stylizovaný ála Blažkův hloupý Matěj před proměnou z Nesmrtelné tety. Když jsem ale zjistila, že ten obličej je skutečně hercův a že tedy nedojde k žádné změně image k lepšímu, docela jsem se zděsila a zároveň si musela povzdechnout nad současnou absencí krasavců v českých pohádkách.

na příspěvěk reagoval MegSimpson

Uživatel P.Palec smazal svůj příspěvek.

Uživatel Reyak smazal svůj příspěvek.

Uživatel Reyak smazal svůj příspěvek.

Kefidlo

Kefidlo (hodnocení, recenze)

proc po me ty smejdi pseudoumelecky komousi chtej poplatky na takovy sracky vakradeny

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Po té hrůze a odfláklé zhovadilosti Kouzla králů by měli Zelenkovi zpřerážet ruce aby už nic nepodělal a ne ho nechat točit další premiérovou vánoční pohádku! Za todle fakt poplatky ČT neplatím!!

Uživatel kosticka7 smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama