Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Recenze (1 159)

boshke 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi to líbilo. A žehnám originálu, s dabingem bych si to asi tak neužil. Moc zajímavý nápad, vizuálně krásně provedený. Ano, Inside Out trpí trochu patosem (která Disneyovka ne?), ale příběh pěkný a spousta a spousta momentů k slzám smíchu. Snad všechny mozkové fazole, sny, pohledy do hlav ostatních (hlavně tedy kočka, kluk a rodiče u večeře), vysávání vzpomínek... Hned po titulkách bych si to střihnul znovu. A určitě tak v budoucnu ještě udělám... 100% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Možná budu až moc modrej, já ale v tomhle případě nechci bejt tak úplně žlutej. Co se originality týče, válí Inside Out jak blázen a hravě vrhá stín na všechny animáky posledních let. Taky postavy jsou super (Smutek, Bing Bong) a řada scén, u kterých jsem pukal smíchy, je vyloženě geniálních. Dokonce ani Michael Giacchino – pro mě absolutní packal – mi nijak extra nevadil, stvořil vcelku decentní a neobtěžující soundtrack (i tak ale mohl předvést něco víc). Jenže! Navzdory tématu a vší tý originalitě nedokázali tvůrci vůbec zužitkovat vnitřek hlavy. Navštívíme sice vše od centrály až po hluboký podvědomí, ale všechna ta místa – byť jsou znázorněna fyzicky/vizuálně – postrádají atmosféru, nějakej feeling, kterej by dokázal i dospělýho člověka odpoutat od reality – ta místa jsou tak posednutá svým barevným podáním, že jim chybí jakýkoli pocity, jakýkoli charakter. Protože ačkoliv je film primárně pro děti, obsahuje elementy, který děti nemůžou chápat, mělo to jít proto klidně ještě hlouběji a roztočit emocionální kolotoč, který by nás prohnal od štěstí ke strachu až k nádhernýmu finále (a to vážně hezký je). Takhle je to jenom další z přebarevných animáků pro děti, zato s poselstvím a řadou myšlenek, které pochopí pouze dospělý. Slabší čtyři, dávám tři. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Rozprávka,ktorú si užijú viac dospelí ako deti. Prečo? Pretože je až príliš inteligentná. Neverím, že menšie deti pochopia aj jej hlbšiu pointu, na druhej strane, ich však môže nadchnúť krásny farebný svet, pri ktorých fantázia občas až nestíha. Delfíno-slon, ktorý plače cukríky, dokonale vtipná abstraktná scénka a samozrejme nechýba ani jednorožec...skrátka Inside Out vám poskytne všetko. Jedinečné prostredie jednotlivých ostrovčekov pripomína až Burtonovský svet, za čo dávam ďalšiu hviezdu. Trošku pomalší začiatok, no po 20 minútach sa už ani nenadýchnete. Výborná gradujúca hudba, na žáner rozprávky až vyšperkovaný dej a ja zostávam strašne spokojná. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je tu zase chytrá Pixarovka. Je to opravdu zajímavé zamyšlení nad tím, jak fungují vzpomínky a emoce. Možná vážně v každém z nás o moc soupeří Radost, Strach, Smutek, Vztek a Nechuť. Každopádně malá Riley si těchto problémů užije až až. Když některé z těchhle klíčových emocí vypadnou, všechno se začne bortit jako domeček z karet. Je vidět, že si na tom borci v Pixaru dali zase hodně záležet a předložili nám hned několik zajímavých nápadů. Vskutku hezký svět to byl. Pozoruhodná byla třeba tvorba snů. A během dospívaní samozřejmě prochází obměnou. "Kdo má narozky?" :D ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět příjemná Pixarovka, jistě lepší ve všech ohledech než letošní Mimoni. Film je příjemně zpracován, nechybí skvělá dávka humoru a hlavně, co dělá tento film tak skvělý, je originalita. V druhé polovině jsem se trochu nudil, ale nebylo to nejhorší. Opravdu zajímavý animák, jen doufám, že něco podobného se neděje opravdu v našich hlavách. Pixaři se zase vytáhli a doufám, že příští jejich počin nebude opět zklamání. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Někdy i nepatrné příčiny mohou mít velké následky, a když se něco zničí, je to pryč a už se to nevrátí. To je poučení, které mi předala nová pixarovka. Ale taky dodala, že to ztracené někdy mohou nahradit věci ještě lepší než byly ty původní. Pokud tedy budu mít všech pět pohromadě. A to doufám mám, protože v mém řídícím centru se při sledování o knipl neustále přetahovala nejen Radost (nad humorem, animací, desítkami vtípků i spoustou výborných nápadů, a nejen těch týkajíchc se provozu v hlavě) se Smutkem (v dojemných momentech filmu), ale také Strach (když začalo ztrácet švih), Hněv (nad nevyužitými možnostmi, které téma nabízelo) i Znechucení (nad infantilními berličkami a vycpávkami). Celkový dojem je určitě potěšení, jen je trošku šmrcnuté pocitem, že už to nemá tu svěžest a natěšenost původních pixarovek. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák se povedl, je fajn že autoři se nebáli jít na cestu vážnosti, takže ve filmu se objeví docela dost smutných věcí. A byť je to animák, ve kterém je dost humor a legrácek, tak ta vážná stránka, ta se mi prostě líbila o trošku víc. Všechny emoce se mi líbily, byť se smutkem, sem měl do poloviny problémy, ale pak mi bylo jasné o co autorům šlo, takže jak Riley i já sem to musel přijmout. Je trošku škoda, že to neni delší a že sem tam nemohlo pořádně rozvést, jak moc Riley tím odloučením trpí, ale jasně má to být hlavně pro děti a né tíživé drama, ale pár minut na víc by určitě neuškodilo. Sem zvědavý jestli autoři půjdou do druhé dílu - puberta, to už by zase bylo o něco zajímavějšího, hlavně z pohledu emocí. A tu pětku si film zaslouží, byť by se, sem tam, dalo něco vytknout, ale tohle je nečekaně dospělý animák. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A pokračujeme v "Pixar maratóne" s ich veľkým hitom roku 2015 - "Inside Out". Pamätám si, že na tento film som bol ohromne zvedavý. Už v roku 2013 som sa naň veľmi tešil a bol zvedavý, čo dokážu Pixar priniesť do tohto nápadu. Vyzeralo to veľmi zaujímavo. A s príchodom trailerov sa moje nadšenie ešte zvyšovalo. Vyzeralo to, že sa z toho stane vynikajúci film. A skutočne sa aj stal jedným z mojich najobľúbenejších filmov roku 2015. Ako to vyzerá dnes? Myslím si, že kedykoľvek tento film vidím, stáva sa v mojich očiach ešte lepším a lepším. Pretože stále sa v ňom dajú nájsť veci, ktoré som si prvýkrát nevšimol a obohatiť sa o ne. V prvom rade musím povedať, že je to film plný nádherných momentov. O tom ten film je. Rovnováhe momentov, ktoré prežívame v živote. A ukazuje rovnako aj to, že človek by mal dať svojim emóciám skutočne priestor na to, aby voľne dýchali. A takisto aj to, že v detstve sú naše pocity veľmi jednostranné a momentky v nás vytvárajú jednofarebné emócie. No s postupom času sa tieto emócie dokážu viac spojiť a fungovať spolu. A vznikajú aj nové emócie, ktoré sme predtým nikdy neodhadli. A je to skutočne silne spracované. Riley je vynikajúcou postavou, jej emócie sú silne spracované a okrem toho je tu vynikajúca voľba hercov v dabingu. Je tu ohromné množstvo pamätných momentov, že ani neviem kde začať. Narodenie Riley, Prvý deň v škole, Joy kĺzajúca sa počas snívania s Riley, pády ostrovov osobnosti, Joy v jame zabudnutia, filmové štúdio na spracovanie snov, záverečná scénka keď sa Riley vráti domov... je toho ohromné množstvo. A všetko to skutočne do seba fantasticky zapadá a vytvára absolútne nádherný, farebný, emotívny a silný film, ktorý človek môže vidieť miliónkrát a nikdy ho neomrzí. Rovnako aj hudba vo filme je spracovaná vynikajúco. Dáva tomu presne ten šmrnc, ktorý potrebuje. A potom je tu aj ohromná dávka fantázie a kreativity, ktorá vypláva nádherne na povrch. A Bing-Bong je úžasný. Animácie sú skvelé a veľmi dobre skombinované najmä v časti abstraktného myslenia. Neviem čo by som viac povedal. Film ma vie rozosmiať, vie ma rozplakať, vie vo mne vyvolať rovnaké pocity ako v Riley pretože zo svojho detstva si pamätám určité veci tiež. A cítim, že všetko to, čo ona prežíva, by som prežíval rovnako. A film je veľmi dospelo podaný, jedná s nami seriózne a vie presne čo má odkázať a robí to vynikajúco. A môj názor naň ostáva aj po viacerých videniach nezmenený. A stále ho odporúčam rovnako silno ako prvýkrát. "Inside Out" je jeden nádherný nádherný Pixar film. Hodnotenie: A+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

No sláva, u Pixaru přestali sázet na jistotu a zase přišli s něčím originálním! Pohled do hlavy dvanáctileté dívky je přehlídkou výborných nápadů, vedle kterých vypadá náš svět dost obyčejně. Road movie emocí vnitřkem hlavy také silné emoce vyvolává. Český dabing patří na špičku této kategorie. Zatím dávám 90%, ale třeba půjdu po příštím shlédnutí výš... ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Co na tomto animovaném snímku všichni vidí vůbec nechápu. Příběh je úplně o ničem, postavy jsem nesnášel a vůbec mě ten film nebavil. Jako nezlobte se na mě, ale sledovat to, jak nějaké emoce zachraňují náhodné vzpomínky, zatímco se holka mění ve spratka bylo pro mě kruté utrpení. Bylo to mdlé, vzalo to skvělou myšlenku nahlédnout někomu do hlavy a do jeho emocí a úplně se s ní potácelo. I na dětský film bylo poselství přinejlepším zjednodušené a také dvojsečné, protože se dalo vykládat tak, že vede děti k tomu, aby se nechaly zcela ovládat svými emocemi. Tenhle film mě prostě nezaujal. Řekl bych, že je spíše hodně orientovaný na dětské publikum, než na dospělého diváka a celkově je takový nezdravě přihlouplý. /20%/ ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

90 % Emoce zejména v závěru šlapou na plné obrátky, ale pořád mám pocit, že z toho námětu šlo vytěžit ještě o trošku víc. :) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se u toho a jednou se nechal dojmout. To jen, aby bylo jasno, na čem jsme. Jenže taky jsem se nudil, občas si zaklepal na hlavu a párkrát dělal takové to protáhlé "meeeh", když všechno na plátně padalo, křičelo a vráželo do sebe. Znáte to - třaskavá švanda pro všechny. Když já se do Inside Out fakt nedokázal ponořit. A dokonce si pod Pixarovku dovolím napsat skandální výrok - ten vizuál je fakt divně umělej. Všechny postavy jsou mi vzhledově nesympatické. Nebaví mě amorfní psychopaňáci z balonků a bez hran. Dokonce mi povětšinou přijdou dost odporní. Nemusí být všechno zaoblené a hladké. Já se přes obrazovku nepoškrábu. Takhle to Pixar přece dřív nedělal, ne? Nebo u lidí ano? Chápu, že se bavíme o "uvnitř" malé holčičky, ale SPOILER oni děti nejsou retardi. Inside Out má úžasný námět a spoustu zatraceně zajímavých momentů. Souhlasím - chytré to je. Ale možná kvůli nějaké kompenzaci má taky Inside Out ohromné množství padání, kvílení, vrážení a hýkání. V pár momentech to opravdu vypadá, jako bych koukal na Teletubbies verzi Alenky v říši divů. Tohle vážně je mix Disneyho a Pixaru, ovšem s tím dodatkem, že obě společnosti se vzdaly hran. Vizuálních i příběhových. U prvního nakouknutí do cizích hlav jsem věřil, že to v sobě pořád Pixar má. Vždyť já od nich zbožňuju 90% všeho, co kdy vyhodili do kin. Jenže pak Inside Out ubíhalo dál a mně došlo, že tady žádný Mike Wazowski není a že to procent možná znovu o něco pokleslo. A ještě jednou - abychom věděli, na čem jsme. V hlavě není pitomej ani blbej film. Je to možná dokonce dobrej film (what a TWIST), ale strašně mě štve aktuální grafické směřování Pixaru (aktuální trailer na Dinosaura je k nedokoukání) a obrušování příběhových hran. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o tom, že ľudia majú v hlave okrem iného aj kopec emócií, ktoré tam majú svoje miesto a mali by ísť ruka v ruke, aby to bolo ono. Konkrétne toto je štúdia pocitov malej jedenásťročnej Riley. Je to celkom zábavné, poučné, len rozmýšľam, či to tie deti vlastne všetko pochopia, ale ak aj nie, tak je to dostatočne farebné, aby ich to zaujalo a udržalo ich pozornosť. A neodchádzajte z kina, popri titulkoch idú výborné scénky. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak skvělá idea, která je tak špatně rozpracovaná a příliš zjednodušená do aspektů několika emocí. Příběh se ztrácí v abstraknu nesmyslna - škoda. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Mě ty animáče vždycky dojmou víc, než normální film. Má to svoje kouzlo a ten námět je žůžo. Rozhodně doporučuju. A to se animákum poslední dobou spíš vyhýbám. To bude těma zasranýma Mimoněma, který mi zkazily chut na ně koukat. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že Pixar ma už dlhšiu dobu príliš nebaví (DOBRÝ DINOSAURUS, NESKROTNÁ, HORE, HĽADÁ SA NEMO, RODINKA ÚŽASNÝCH). Od čias PRÍŠERIEK S.R.O. ma naozaj pobavil asi len WALL-E. Takže som bol opatrný aj pri ospevovanom V hlave. Lenže ten nápad je fakt skvelý a úvod je priam fantastický (hlavne to, čo sa deje v hlave rodičov). Lenže potom sa film zamotá vo svojom pestrofarebnom svete miesto toho, aby pritlačil na pílu a pridal na tempe, je z toho otrepané putovacie dobrodružstvo (ružový "slon" bol dosť otravný). Zachraňujú to vtipné drobnosti, ale nemal som pocit, že by ten "osobnostný systém" mal skutočne funkčné a premyslené pozadie. Hlavne kvôli potenciálu som trochu sklamaný... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No teda po pravdě...žádný zázrak se nekoná.Jeden by řekl, že když má film 83% a pějí se na něj oslavné ódy bude to opravdu pecka a on to je jen další milý animák, který sice příšel s výtečným nápadem, ale absolutně ho nevyužil a proto zůstanu prostě u průměrnýho hodnocení.Za prvé bych určitě uvítal víc emocí, než jen radost, smutek, nechuť, hněv a strach a za druhé bych se na ty emoce rád podíval v konfrontaci několika osob a né jedné malé holčičky.Přitom konfrontaci emocí více osob se věnuje pouze malá scéna u večeře a a dvě minuty na konci, kdy se podíváme do hlavy několika lidem a zvířatům a to je bohužel nejvtipnější část filmu, hlavně kočka mě totálně roztlemila.Je strašná škoda, že se nevymyslel lepší příběh a že takový úžasný námět zůstal drtivou většinu stopáže schovaný v hlavě jedné otravné holčičky.Místy to má geniální gagy a příjemný humor, místy se to vleče a ani ta animace od Pixaru už není co bývala.Rozhodně neříkám, že mě to nepobavilo, ale námět ukrýval daleko větší potenciál, který zůstal zoufale nevyužitý.60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pixar je zpět takřka v absolutní formě. Úžasně vymyšlený animák o partě emocí, snažící se zachránit dospívání mladé dívky. Film trpí na pár slabších míst, které nemají takové tempo, ale na druhou stranu překypuje nápady a z diváků ždímá všechny druhy emocí od smíchu až k pláči. Málokterý animák měl na mě za poslední dobu při sledování takový vliv. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pixar nás zaviedol do ľudskej mysle a okúzľujúcim spôsobom. Výnimočný nápad podaný deťom ale aj dospelým vtipným spôsobom. V hlave nás ovláda a medzi sebou spolupracuje a niekedy aj súperí 5 emócií: radosť, smútok, hnev, strach a nechuť. Nie je to ale v skutočnosti v našej hlave naozaj tak? Pravdepodobný oscar bude zaslúžený minimálne za originalitu. ()

Související novinky

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

Startuje první ročník festivalu Na hlavu

13.04.2017

V pražském kině Světozor se 20. - 23. dubna koná první ročník filmového festivalu Na hlavu. Nabídne netradiční spojení projekcí často velice známých filmů s přednáškami, jež filmy představí v novém… (více)

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Reklama

Reklama