Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 1
USA, 2015, 115 min (Alternativní 126 min)

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (728)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už se píše v zajímavostech k tomuhle filmu " Jedná se o první filmové pokračování, na kterém se Mark Wahlberg podílel " . A myslím si, že v tomhle případě neudělal chybu. Podle mě sice druhej díl nedosahuje takových kvalit jako měl díl první, ale i tak jde pořád o solidní zábavu. Některé gagy a scény jsou kulervoucí a řekl bych, že daleko povedenější jako v jedničce. Ale na jednu povedenější scénu je navaleno spousta né až tak povedených a vtipných scén. Určitě film nenudí, pobaví ale jednička je jednička a u mě vyhrává. Přesto se na tohle pokračování určitě rád podívám, protože některé scény opravdu stojí zato. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pár super vtípků nabalených na neuvěřitelně stupidní a nudnou dějovou linku. To je Tedík 2 v kostce. Úplně nejnevydařenější byly úvodní muzikálové titulky, které se do podobného snímku dostaly snad omylem. Každý na muzikálová čísla v podobných komediích sere. Dále bylo utrpením snad vše spojené se soudem. A že toho bylo požehnaně! Zbytečně a často se zde hrálo na smutnou notu. Proč?! To sem nepatří! Nějaká ta slzička v samotném závěru by vážně nestačila?! Aby se divák probral, tak se sem tam, pouze na okamžik, objeví nějaká ta notoricky známá filmová tvář. V mých očích je zkrátka druhý méďa o trošku slabší než ten první. A protože se s plyšákem vidíme již podruhé, tak zcela vymizel i moment překvapení, což zážitku rozhodně také nepřidá. Na medvídkovo chování už jsme si zvykli a nešokuje nás. Pozor, zásadní změna. Medvídek se transformuje z nezodpovědného feťáka na tatínka. Tentokrát už to tedy není příběh výhradně o přátelství dvou povalečů, ale tvůrci do děje zaplétají více a více rodinu a tím pádem vykukuje občasná nuda. No, ať nežeru, tak to nechám na 3 hvězdách, ale takových těch slabších. Ve srovnání s ostatními komediemi současnosti je totiž Ted stále, řekněme, Mont Blancem. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, na jedničku to nemá. Ted a Mark jsou sice stále cool a některé hlášky a scény se pořád pohybují na hranici geniality, jako celek je to ovšem až příliš roztahané a roztříštěné. Je tu totiž řada naprosto zbytečný scének, jež příliš nefungují a pohybují se téměř i na hranici trapnosti. Taková zápletka okolo zbytečného Ribisiho tu byla vyloženě navíc. MacFarlane by i přes svoje nesporné nápady a výtečný komediální timing zkrátka potřeboval za svými zády člověka, který by ho držel na uzdě a podržel by stopáž i příběh v malinko přijatelnějších mezích. V letošní komediální bídě jde ale pořád o nadprůměr. Jen už to prostě nešlape, jako před lety. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ted 2ka oproti prvej časti jemne pritvrdil, šliapol na plyn, ale neprekročil hranicu únosnosti, preto oproti jednotke dávam hviezdu navyše. Neesona, Jurský (marihuanový) park a odber semena od známeho športovca (nespomeniem si na meno) považujem za top scény filmu -> naopak ale súdna časť snímku mi prišla pomerne nudná. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce notný pokles dolů. Vtipy vůbec nevycházejí z příběhu samého, ale ve většině scén jsou přidány jakoby navíc, aby se divák alespon něčemu zasmál. Koncept je sám o sobě dost nelogický, což se v prvním díle v podstatě neřešilo a bylo to dobře - divák tyto aspekty jednoduše nevnímal a bavil se promyšlenými gagy, protože o ničem jiném tohle není. Druhý díl se v jistém zasazení do reálného světa skrze soudní proces příliš plácá (a zbytečně narozdíl od Andrew - člen naší rodiny, kde to má své opodstatnění) a posouvá celý film někam úplně jinam. Třetí díl by už neměl vzniknout, téma je vyčerpané. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (32)

  • Mark Wahlberg (John) se v prvním Méďovi (2012) musel naučit 57 rychle za sebou jdoucích jmen. Pro druhý díl si pro něj režisér přichystal 57 příjmení, avšak kvůli zachování přiměřené stopáže nakonec scénu vystřihl. (Spiker01)
  • Natáčelo se od července do listopadu 2014 v Bostonu, New Yorku a Los Angeles. (jenik71)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 68 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama