Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

corpsy 

všechny recenze uživatele

A opäť tu máme filmový príbeh, ktorý v štýle found footage stráca zmysel a ponúka rovnako nelogické spracovanie. V analogickom režime ( rozumej v klasickom prevedení ) by snímok získal potrebné grády, práve tie ktoré sa v tomto už ( dávno ) opotrebovanom subžánri nedajú aplikovať. Trapkovina pre dnešnú ( podobne ako samotný film ), degenerovanú mladú generáciu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Viděli jste Looper, ne?" Jo, viděli, a byl asi tak zilionkrát koukatelnější než tahle k uzoufání nudná MTV břečka. První zábavnou půlhodinu jsem tam přitom toho Baye vážně viděl, zbytek filmu už je ale prachsprostou kopírkou nejen Projectu X a Kroniky. Prostě nic, co bychom již v minulosti neviděli. Beru, že svoji cílovku (nagelovaní středoškoláci) to sebere, divákovi s maturitou ale nemá klipovitě natočený Almanach absolutně co nabídnout. Po zbytek dne se budu užírat myšlenkou, co všechno mohl z látky vydolovat zkušenější režisér. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vynález stroje času by si mohl dát patentovat i takový Jára Cimrman. Kdyby ho ovšem zase někdo nepředběhl. A tím někdo je slovutný Michael Bay. Ten svými producentskými křídly zaštítil projekt, který na cestování časem nahlíží s autentickou personifikací. Ruční kamera natáčející za všech okolností je zde velmi ozvláštňujícím prvkem, s nímž se ale neodboural rozpačitý a chaotický ráz vyprávění, někdy zcela záměrný, v převážné míře ale maskující slabší scénář, který zcela podléhá potřebám a nárokům standardního diváka MTV, které na projektu zanechalo rovněž svůj produkční otisk. Na životě studenta Davida Raskina by jistě nebylo nic tak pozoruhodného, kdyby jednoho dne podle plánů svého zesnulého otce nesestrojil stoj času. Od té doby se svojí partou studentů podniká časové skoky do nepříliš vzdálené minulosti. Dá se vyhrát balík peněz v loterii, zapařit na hudebním festivalu s Imagine Dragons, nebo úspěšně absolvovat zkoušku z chemie. Vše se změní, když David tajně podnikne výlety do minulosti na vlastní pěst. Nevědomky tím totiž ovlivní chod událostí. Nadějnému filmu chybí pořádně zajímavá zápletka a strhující scény. Parta studentů vlastně dohromady nic zajímavého nepodniká. Většina z děje jsou jen málo dostatečně vykreslené útržky, jak se někteří z party stávají lepšími a hodnotnějšími než dříve. Outsider školy má s penězi o pozornost postaráno, dům, který podléhá prodeji, se prodat nemusí atd. Divným úsekem je i opakovaná zkouška z chemie, při níž by se student měl logicky ocitnout v časové smyčce a přesně by měl vědět, z čeho ho bude profesor zkoušet. Jenže tomu tak kupodivu není. Profesor pokaždé zadává studentovi jinou otázku, což není nijak vysvětleno a je v rozporu se zásadami časového harmonogramu, ale pokud se jedná o neměnnou časovou smyčku z minulosti, její obsah by měl zůstat stejně neměnný. Prostřední část filmu je vyloženě nezajímavá. Jako náruživý divák Šlágr tv neocením hudební variace Imagine Dragons, když hrdinové snímku zavítají na jejich koncert. První třetina filmu nabízí hodně technických prvků, na které se při sestrojování stroje času narazí. Byla zajímavá a originální. Čekal jsem, že diváka připraví na další nemálo zajímavé úseky filmu. Ty se nakonec dostavily až v závěrečné fázi, kdy film začal hrát na temnější stránku vlivem negativních důsledků cestování časem. Osvěžující originalitou příběhu bylo, že nešlo cestovat dále než jen do limitu deseti let. Příběh velký zájem o osudy party studentů moc nevzbudí, a to i přesto, že ač nenarazíte v titulcích na žádná zvučná jména, herecký casting byl snaživý. Technicky vypiplané, režijně ale místy poměrně nepřehledné, což filmu ubírá celkově body. Michael Bay měl být přísnější na scenáristy, aby příběh dostal konzistentní podobu. Takže zůstal líbivý vizuál, neotřelý autentický pohled na fantasmagorický vynález a solidní porce originálních nápadů. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Trochu problém bylo,že je to takový domácí video,a to já příliš v oblibě nemám.Navíc je neskutečně vidět produkční vliv MTV,takže návštěva festivalu s provařenou hudbou MTV generace,zábava,nesmyslný výlety do nikam,a navíc neškodnej vzhled pro děti.Vlastně sem se ani nenudil,ale vidět to,je zbytečná ztráta času.30%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Problém u cestování časem je ten, že když na konci nedají smysl, je špatný celý film. Už jsem pár failů viděl a Projekt minulost je tak na půl cesty. Celou dobu to člověka baví, ale konec je prostě nelogický. Chtěl bych si pokecat s režisérem, aby mi něco takového obhájil, ale do té doby zklamání. 50% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)
  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama