Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 2

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Recenze (827)

Platom 

všechny recenze uživatele

Opět průměrný Burton, jehož rukopis je zřejmý snad z každé jednotlivé scény. Po mnoha letech již krapet nudné. Alespoň, že v hlavní roli nebyl opět Johny Depp. ()

Móó 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu, ačkoli mám obvykle filmy Tima Burtona ráda, mě tohle jeho dílo nechytlo za srdce. Očekávala jsem mnohem více. Nápad dobrý, ale to je asi všechno. Minimálně by tomu svědčila kratší stopáž. Ty dvě hodiny se neskutečně táhly - za nudu jen dvě hvězdy. Asi tomu chyběl ten Johnny a Helena, jak jsme zvyklí... ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Knížka se mi líbila, ale bohužel film tentokrát Burton moc nezvládl.. Hodnotím to jako takový lehký nadprůměr. 60% ()

vaclavnovak 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád Tima Burtona, tak mi tento jeho film nesedl. Nesympatické postavy (hlavně hlavní hrdina) se celý film chovají úplně nelogicky (mají v týmu dvojčata, která když sundají pytel z hlavy a na někoho kouknou, tak ten zkamení a využijí je jen proti slabý, řadový záporačce). Aby nakonec všechno dobře dopadlo. Z úcty k Timu Burtonovi jedna hvězda, druhá za Evu Green. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tohle není ten Burton, kterého všichni známe. Kde jsou ghotické spektra viděná dětským okem, tudíž klasický Burtonovský styl? Z toho všeho jsou tu jen náznaky, taková semínka burtonovských pampelišek postrácená po celém filmu. Proto i mnou milovaný a obdivovaný Burtonův hřbitov s rozházenými hroby a tím nejdůležitějším spektrem na kopci je zde pouze malý hřbitůvek za zídkou u moře. Celé to přístavní město současnosti je strašné. Budovy jsou sice staré, omítka je dodrbaná, ale ten ryze stařecky působící styl oprýskané vesnice je zde jen nevkusně podán modrou barvou, tak jak tomu bylo u jednoho z největších filmových paskvilů - STMÍVÁNÍ. Ano, je to rádoby nevkusně laděná novoghotická atmosféra, která se pokouší snad jen o to, aby film vypadal tak, jak vypadaly staré fotografie před více než sto lety (ferotypie apod.). Přičemž samotný začátek filmu není špatný. Naopak je to rychlý spád vrcholící úmrtím Jakeova dědy. Ovšem poté následuje úmorné rozmlouvání Jacka se svým otcem a následné přicestování do přímořského městečka ve Walesu jsem již popsal výše. Tam právě objeví Jack opuštěný, zchátralý syrotčinec, který se již z dálky doslova sám nabízí všem milovníkům urbexu. Jenže kromě prohledávání staré budovy najde Jack i něco jiného, divného a tím jsou "duchové". Trošku mi to v tu chvíli připomínalo film TI DRUZÍ. Pak následuje cesta zpátky časem do roku 1943, kdy ještě sirotčinec stával a Jack se tedy setkává s těmi "duchy", kteří jej tak vystrašily před malou chvílí. Jenže to nejsou duchové. Jsou to děti, která mají zvláštní schopnosti. Bohužel brzy zjistíte, že kromě neviditelného kluka jako z románu H. G. Wellse a malé holčičky, která má hladovou pusu jako piraňa na temeni hlavy, jsou ty ostatní děti něco jako malí X-meni a členové Fantastické čtyřky v době, kdy chodili na základní školu. Vesměs je to zajímavé sympozium různých postav, které si časem oblíbíte. Nejvíc vás ovšem strhne překrásná podívaná pomocí filmových triků. Takže pokud čekáte rozverný film Tima Burtona, budete zklamaní. Na druhou stranu Syrotčinec sám o sobě v mnohém překvapí. [20257. hodnocení, 770. komentář, 70%] ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Je to velmi burtonovské - weird-ish pohádka kdesi mezi komorním Harry Potterem a druhým Hellboyem, s hlavním hrdinou možná líznutým seriálovým Grimmem. Určitě tomu přidává na takový film možná až přestřelené obsazení, ale není to jediné pozitivum - střídání dob a míst dodává zajímavost jak vizuálně tak vyprávěním, je tam zajímavé vykreslení postav, mnohé scény mají různé drobné momentky a výměny ("přesnost zjevně není tvá podivnost") - popravdě, velká část filmu stojí na těhle momentkách a nejsem si jistý o kolik by film přišel při znovuzkouknutí, když už člověk ví předem, co uvidí. Celkově příjemná pohádka - v tom výjimečně dobrém slova smyslu (podobně jako třeba Hvězdný prach nebo Koralina). ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

"Alma LeFay Peregrinová (Bralová), ráda Vás poznávám. Vítejte v mém sirotčinci pro podivné děti. Každý z našich protivních a bezcharakterních fakanů disponuje nějakou podivností, což je recesivní gen nacházen v jejich příslušných rodinách bla bla bla. Žijeme ve smyčce. Cože to je, Vás zajímá? Inu, tím vás přece nebudu zatěžovat. Tamhle na hřišti vidíte skupinu Slendermanů. Nevidíte? V pořádku. Mimochodem jsem pták. A oči, nebo tak něco. Tamhle je náš nejoblíbenější chovanec.. chci říct, hoch. Pozdravte Tima Burtona. Tim je také velice podivný. Nevěříte? Jak jinak byste vysvětlili, že si tohle dovolil vypustit do kin?" ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně natolik působivé, že byla tak velká škoda rozbředlého nekonzistentního děje. Skoro jakoby to někdo špatně sestříhala a vynechal ty hlavní scény(bojové, vysvětlující), které tak zoufale chyběli. Jinak to byla skutečně parádní podívaná, herecké výkony brilantní. Ale děj ubíhal pomalu, jinak úžasné postavy jakoby se držely v pozadí a nemohly vystoupit ze svého vlastního stínu. Velká škoda, že si Burton nedal práci nad propracovaným dějem. Celou dobu jsem měl pocit, že vím co se mi tam snaží říct, do jaké nálady mě dostat, jaké emoce vyvolat. Bohužel veškeré těžce vypracované napětí vyšumělo do prázdna a zbyly jen oči pro pláč... ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

klasický tim burton, drobně děsivý, hravý, pohádkový, celkový dojem kazí jen několik děr ve scénáři a hollywoodské akční souboje k závěru, jinak paráda ()

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný zmatek, který má se skvělou knižní předlohou společného skutečně velice málo. Jen doufám, že nebude pokračování. Největší dojem na mě udělala naprosto nádherná Eva Green! ()

Eeuanmainyaq 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson priniesol do filmu zopar prvkov komedie, cim nacal potencial filmu, no okrem toho vobec nic vynimocne. Televizny fantasy dobrodruzny priemer pre mladsieho divaka. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Řemeslné provedení tohoto filmu je opravdu precizní. Krása Burtonovy stylizace září z každé sekundy. Jenom opětovně se ozývá ta potíž, která jasně sděluje, že tento mistr svůj cenný potenciál vypotřebovává na film s průměrným námětem. Dějově mě film spíše neoslovil. Nemůžu říct, že by mě výrazně nudil, byť jsem se několikrát podíval na zbývající čas. Především se mi vše zdálo neskutečně infantilní. Ačkoliv název filmu na tuto skutečnost varuje, stále u mě přežívá naivní idea, že myšlenku spojit žánr fantasy s dětskou tématikou lze uchopit i dospěleji, respektive vyspěleji. Zde toto bohužel nenastalo. Přestože si film hraje na nesmírně originální počin, je vybaven arzenálem vynucených a předvídatelných klišé. Provedení některých "akčních" scén bylo spíše směšné. Ale abych pouze nekritizoval, musím podotknout, že se mi velice líbila hudba. A jak jsem zmiňoval na začátku, vizuálně je film úchvatný. Z herců samozřejmě vedou Eva a Samuel. Tak tedy 3 hvězdy. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nejdětinštější film pro děti od dob Narnie. Prvních 100 minut trvá seznámení Jaka se situací, pak se tam konečně něco začne dít a je konec. Nemůžu si vzpomenout, že by mě na filmu něco vysloveně zaujalo, protože i zápletka (byť podle knížky) už je převařené téma. K tomu přidáme emočně sterilní prostředí a nevýrazné herecké výkony, dostaneme průměrný snímek hypovaný jménem režiséra. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Asi jsem dostala přesně to, co jsem čekala - zábavu, akci, Burtonovu fantazii a úžasnou Evu Green. A i když jsem neočekávala nic menšího, než jsem nakonec viděla, jsem z toho nadšená! ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Celý film se ve vypjatých momentech ptáte, proč ten nebo ta či ti neudělají to a tamto, když mají tu schopnost a místo toho ji použijí až v nejposlednější vteřině, než by bylo pozdě. Nečekal jsem, že by mohl Tim Burton natočit hloupý film. Můžu jen doufat, že nemohl zasahovat do děje či upravovat předlohu, takže to sice natočit líbivě co se týká prostředí a triků, no to je setsakramensky málo. Zatím Timův nejslabší kousek. :-( ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľký návrat T. Burtona? Nie úplne. Film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children nesie v sebe kúsky toho, kvôli čomu milujeme filmy T. Burtona. Na druhej strane si však myslím, že pán Burton buď nechcel alebo nemohol natočiť presne to čo chcel a jak chcel. Najlepším momentom je boj „armády kostí“. Pekná a absolútne na mieru šitá rola pre E. Green, ktorá je ešte stále prekrásna. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama