Reklama

Reklama

Elvira se během uvádění televizní hororové show dozvídá, že se stala jedinou dědičkou velkého sídla v Nové Anglii. Do domu se přestěhuje a časem zjišťuje, že je plný magických předmětů. Před tím, než se vyrovná se strašidelným sídlem, se ale musí poprat s nevolí starousedlíků, kteří jí vyčítají vyzývavý vzhled, ostrý jazyk a bezprostřední chování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Han22 

všechny recenze uživatele

Elvíru si pamatuju ještě jako stačičkou hru na PC a dnes jsem měl konečně šanci vidět i z čeho to vychází. Elvíra je "dark lady" s obrovskýma přednostma a naprosto ulítlým životním stylem. Co čert nechtěl, zdědí dům v tom nejpuritánštějším zapadákově v celých Státech. Samozřejmě místní strážce morálky její chování těžce rozčiluje a Elvíra málem skončí na hranici, aby ve finále zachránila celé město před zlým čarodějem. Dá se říct, že film jsou koncentrované osmdesátky - první cca hodinu je to nefalšovaná komedie s pár skvělýmí zápichy (vaření, Flashdance, oprava domu, pes), poslední půlhodinu je to celkem hororová záležitost plná magie a skvělých efektů. Ani jedna část není úplně úžasná, i samotná Elvíra vypadá tuze staře na sexbombu jakou má být, nicméně dohromady to tvoří velmi pohodovou osmdesátku na kterou se určitě ještě někdy rád podívám. A ten finální klip je luxusní. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to šílené. Má to šílenou hlavní postavu, která vypadá jako něco mezi pornohvězdou a členkou rodiny Addamsových a bylo to natočeno v osmdesátých letech. Co víc si může člověk přát? Snad jedině odpočinutou bránici, protože ta chudinka v klidu nezůstane. Už jenom ta cesta, kdy si Elvíra jede pro dědictví, stojí opravdu za to a její setrvání ve městě je pak bláznivý kolotoč, který vám nedá vydechnout. V osmdesátých letech se prostě točily samé perličky. ()

Reklama

Dementra 

všechny recenze uživatele

Elvíra není v žádném případě dáma v nesnázích, která potřebuje zachránit od hlavního svalovce. Kašle na předsudky a ležérně převálcuje každého mravokárce, a to sakra stylově! Scénář je tak trochu (alespoň doufám) parodií na tradiční hororové zápletky, ale to je vyváženo božími hláškami a samotnou nezapomenutelnou Cassandrou Peterson. Nevystraší, ale rozhodně pobaví. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na svou hruď má zbrojní pas, touhu střílet budí v nás.“ I v obyvatelích Fallwellu, družebního města spořádaného anglického Sandfordu. Ňadra divoženky jsou totiž tak bujná, že pod nimi pukne řetěz brány i mravokárné okovy prudérní komunity. NOTÁŘSKÉ OKÉNKO: [][] Závěť zapomenuté tetičky? Bingo! () Elvíra sevře volant, naladí v rádiu rock a vyrazí za dědictvím. () Do bohem zapomenutého vidlákova, kde lišky dávají dobrou noc jen cudně, ve vší počestnosti. () A co že to vlastně zdědila, že se tak kysele šklebila? Zchátralý barák, pekelného psa a plesnivou knihu, kvůli které by její strejda vraždil. () Naštěstí se při zatmění Měsíce do zápasu zapojí i zesnulá tetička Morgana a třistaletý strejda má s temnými choutkami šmytec. [][] Vtipná a brakově šmrncovní odlehčená zábava. Tajný recept na Adraka Kozorol, s pikantní přísadou edrazeba též velmi bujný. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Při scéně na benzínce s kouřícím pumpařem, který tak dlouho ostentativně dával najevo, že ženská za volant nepatří, až mu benzínka vybuchla pod líným zadkem, jsem o Elvíře prohlásila: „To je moje holka!“ Rázná, sebevědomá a s chlapama se nepáře. A umí skvěle vařit. Její večeře, to je magicky kulinářský i hororový zážitek. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (27)

  • Film je věnován Robertu Allenu Reddingovi. Redding byl nejlepší kamarád Cassandry Peterson (Elvíra), který s ní spolupracoval na vytváření vzhledu Elvíry. Zemřel krátce před dokončením filmu. (noelcoward73)
  • Skupina teenagerů nebyla v původní verzi scénáře, byla přidána na naléhání vedoucích studia, kteří chtěli, aby film oslovil dospívající publikum. V důsledku toho se mnohým dalším postavám role výrazně zredukovaly. (noelcoward73)

Reklama

Reklama