Reklama

Reklama

Space☆Dandy

(seriál)
  • Japonsko スペース☆ダンディ (více)
Trailer 1

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Dandy je vesmírným lovcem, tedy člověkem, který se živí lovem vzácných nebo doposud neobjevených mimozemšťanů. V této braži platí přísloví, že kdo dřív přijde, ten dřív mele. Dandy, který miluje děvčata, prohledává různé kouty vesmíru spolu s robotem QT a Meowem pocházejícím z planety Betelgeuse. Mezitím jsou pronásledováni poskokem Gogolské říše, ale důvod proč je zahalen tajemstvím... (Zíza)

(více)

Recenze uživatele Hromino k tomuto seriálu (2)

Space☆Dandy (2014) 

Nee Everett! Lepší rozjezd do nového roku 2014 jsem si snad nemohl přát. Watanabe nezklamal, jeho druhý výlet napříč vesmírem a pobočkami sítě Boobies jest exkurzí náramně dobrodružnou a zábavnou, jejíž epizodičnost není seriálu vůbec na škodu, neboť prokreslenost a vynikajícnost hlavních postav dokáže tuto vesmírnou jízdu skvěle utáhnout. Líbí se mi, že Space Dandy není jen čistokrevná šaškárna plná přesně mířených gagů se správným timingem (rozhodně bych to nenazval japonským Red Dwarfem, jak to některý z anglických recenzentů pojmenoval), nýbrž jest mixem různých žánrů a nálad, které se v seriálu mísí vzájemně dohromady; Dandy nabízí diváku na talíři chvíle vážné, chvíle napínavé, chvíle akční a chvíle zábavné, nabízí také spoustu odkazů na nejrůznější historické události a prvky současné doby a nejrůznější nápady. Tvůrci si v seriálu hrají nejen s diváky, ale tak trochu mi místy připadalo, jako by si snad hráli sami se sebou a Space Dandy tak byl jakousi animátorskou ódou na radost. Ičidžigen, nidžigen, sandžigen… Samozřejmě ne všechny epizody byly na plný počet, samozřejmě ne každému tento vskutku roztodivný eintopf může býti po chuti, ovšem jedinečná, svérázná atmosféra a půvab seriálu vlastní mi nedokázaly zabránit udělit plný počet a mnout si dlaně na chystané letní pokračování. Tímto ukončuji tuto slovní omáčku, v níž bych klidně mohl ještě pokračovat, leč teď mám chuť si zas honem pustit ten chytlavý ending, v němž použita skladba od Ecuko Jakušimaru jest! ()

Season 2 (2014) (S02) 

Švihák vesmírný podruhé tu jest, s odstupem od první série vcelku nevelkým, však možná právě proto v podání citelně slabším než v případě první série. Studio Bones v případě druhé série přivábilo pod svá pestrobarevná pera především vizuální onanáše v čele se zvučným Masaaki Juasou, ovšem pytel s vtipem potratili hned po prvním díle a znovu jej našli až v díle, kdy Dandy založil rock'n'rollovou kapelu. Najím se však z pouhých vizuálních hrátek? No nenajím, to dá rozum. V první polovině této série je totiž vtipu a třeskuté nápaditosti jak šafránu, přičemž v některých dílech mi připadalo, že se tvůrci snad pokouší o nějaké moralizování, jež je ovšem v rámci tohoto seriálu úplně mimo. Díkybohu však za to, že počínaje rock'n'rollovým dílem se do seriálu vrátil vtip a nápaditost, jež v seriálu vydržely (s výjimkou 8. dílu) až do konce, a tak nejsem nucen nad celou druhou řadou lámat hůl, byť přiznávám, že mi poněkud zkazila celkový dojem z Dandyho. Doufám tedy, že v případě možného pokračování budou tvůrci klást opět primární důraz na komediální stránku seriálu, jako tomu bylo téměř beze zbytku u první řady, a neřesti druhé řady budu moci opomenout. Samotná partička ve složení Dandy, QT, Mňau, doktor Gel, Bea a Scarlet se mi totiž ani zdaleka neomrzela a rád bych s nimi ještě nějaké to ztřeštěné dobrodružství prožil. See you, space cow– ehm, dandy… ()

Reklama

Reklama