Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tyhle japonské animované fantasy mě stále více překvapují. Nejspíš díky vlivu japonských seriálů, jež jsem zhlédl v německých a českých televizích, jsem od těcht filmů mnoho neočekával. Jen ta píseň na závěr byla tak o třisoutěže níže, nežli celý film. Jinak technická kvalita, příběh i dialogy fungují jak mají. Plnohodnotná zábava... 100% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda navíc za obě hlavní postavy Jubei a Kagero a jejich romanci, která je neoriginální a nedostatečně propracovaná, ale stále něčím neodolatelná. Jinak je to ale nanejvýš průměrný příběh, u kterého má člověk stále pocit, že to už někde viděl, navíc nevím zda to má nějakou manga předlohu, ale cítil jsem, že aby ten příběh mohl aspoň trochu fungovat, musel by být na mnohem větší ploše, záporné postavy zcela zapomenutelné (bez pozadí, bez motivace, jenom s badass faktorem a to ne vždy), objevují se kdy chtějí, neexistuje žádná gradace, děj se tahá hrozně, a několikrát jsem měl chuť to vypnout, vlastně o kousek to vylepšuje ten Rambo závěr, plný twistů. Plus, opravdu mi ty statické souboje vůbec nesedí a tak nefungují (aspoň že to fontánové stříkání krve je stále docela zábavné). A ty trojúhelníkové ksichty a divně tvarované těla jsou prostě hrozné, ještě horší než komiksová kresba 80. a 90. let u Marvelu a DC. Aspoň že hruď hrdinky trojúhelníková (či vykostečkovaná) není, to pomohlo. PS: Zvukové efekty mě celou dobu velice bavily. Tak mimózní a předimenzované jsem je ještě snad neslyšel. Ale možná to bylo tehdy v anime normální, já to rozhodně dál zkoumat ale nehodlám... PPS: Vlastně viděl jsem nějaká videa z Dragonball Z, takže to tak asi fakt fungovalo. No potěš. PPPS: Už vím, kde přišel Peter Jackson na ten skvělý nápad s tekutým zlatem. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Nálada melancholickej lyriky vyjadrenej tichým prostredím a mlčanlivou postavou je preseknutá jediným mávnutím meča. Rýchly strih plný temných obrazov vytvára neopakovateľnú atmosféru napätia. Brutálna a štýlová akcia už v druhej minúte diktuje tempo filmu aj bez preliatia kvapky krvi. Kúpele červenej sa však tiež nedajú zahanbiť a v poetike podmanivých obrazov vyvolávajú v divákovi silné zaujatie, ak nie emócie. Je zázrak nájsť nejakých slabších 10 sekúnd filmu. Aj odtiene červeného západu slnka v celom obraze filmu príbehu nekonečnej pristanú, takisto elektrizujúce striedanie umelého svetla a čierno-čiernej tmy. Nakreslené výborne (až na výbuchy) a jediná výčitka smeruje ku nevyváženiu záporných hrdinov. Jednoducho prví dvaja (Tessai; Benisato) boli oveľa epickejší, než zvyšok. Ale to je len moja osobná výčitka. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější anime film. Převyšuje dokonce i Vampire Huntera. Opravdu skvělé nápady, sem tam pěkně explicitní brutalita, úžasná hudba a některé scény berou dech (z mnoha aspoň: u konce scéna s hadí ženou, zneškodnění "vosího úlu" a jako vrchol souboj mezi bambusy). Jubei je machr a Dakuan hláškuje jako o život. Určitě by to mělo úspěch i u anime neznalého diváka. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracované anime, jehož největšími klady jsou bezesporu výtečná temná atmosféra, skvělé postavy, hudba a dobře zpracovaný děj s brutálním finále! Ta charakteristika postav s existenciálními prvky, kdy o nich mnoho nevíme, kdy nedávají najevo žádné city, emoce (kromě konce filmu) se zde podle mého názoru hodně hodí a zkvalitňuje to dojem celého filmu. Takové méně typické anime velice rád vyhledávám a jsem rád, že jsem tuto klasiku mohl konečně spatřit. Určitě legenda mezi milovníky tvrdého a temného proudu anime (y) 90% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama