Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

bonovox 

všechny recenze uživatele

Nezastavitelny Bay servíruje ďalší zbytočný diel Transformers. Dejovo je to opäť poriadne mimo, našťastie akcia je opäť skvostná a veľkým tromfom je účasť A. Hopkinsa. Jednoducho popcorn najvyššej úrovne. ()

lubostar 

všechny recenze uživatele

Toto triezva hlava nemohla splodit. Utrpne dlha sialenost prepchata akcnymi scenami a nesympatickymi postavami. Tvorcovia do filmu cisto ucelovo zaplietli, dinosaury, krala Artusa s Merlinom, nacistov, Churchilla s Lincolnom, britskym premierom, Stonehenge, Pangeu... uz som cakal ze povedia ze Noemova archa bol tiez transformer, vobec by ma to neprekvapilo. Jeden z najzbytocnejsich filmov ake som kedy videl. ()

pold odpad!

všechny recenze uživatele

Michael Bay vysadil valium a jeho démoni se urvali ze řetězu. Chudák Hopkins - proč má tohle zapotřebí, to fakt nevím. ()

gpx odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek je šokující. Merlin je představen jako opilec a podvodník, s Artušem bojuje afro-anglický rytíř velící bojové jednotce. Pak střih a stojí před vámi 4 záškoláci: 1 Mexičan, 1 Afroseveroameričan, 1 běloch a 1 hnědoch. Už jim tam chybí jen lesbická eskymačka....tak nakonec se objevila lesbická indiánka a všechny tam vykosila. To mi stačí. #ZÁVADNÉ ()

albiebennett 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů všem, kteří dokáží souvisle poreferovat o každém dílu zvlášť a nestala se jim v hlavě pouze transformeří omáčka bez větší souvislostí či obsahu. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé slátané scénky jsou animačně vymazlené a choreografie výstupů profesionální. Jo jo, někdy i komediální. Proč ten celek působí tak blbě nesmyslně? Asi je toho moc a je to únavné. Kdo to, sakra, promíchal ty tři scénáře? ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 3/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 3/10. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Nuda. Tímhle jedním slovem bych to nejradši shrnul. Zápletka mě vůbec nebavila. Akce taky ne. Přišla mi už přehnaná. To sice byla ve třetím díle taky a bylo jí tam nejspíš i víc, ale aspoň byla ve městě na zemi. Zde už mi to přišlo přehnané a ty lokace se mi nelíbily. Soundtrack velmi slabý oproti předešlým filmům. Konec místo toho, aby to uzavřel, tak něco naopak otevřel a to taky neudělalo zrovna dobrotu, protože já osobně už další díl v žádném případě nechci. Vyloženě mi to už přijde dělané pro peníze. Za mě podprůměrný film, který nedoporučuji. Jedině tak opravdu velkým fandům série. 4,5/10 ()

realista 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná hovadina. Dřív to bavilo a roboti, kteří si dávali do držky byli fajn. Teď se z nás snaží vymámit jen prašule! Jedna hvězdička za vizuál, ten je jako vždy povedený. Jinak nuda, zdlouhavé, nelogické .. ()

xi.xaO 

všechny recenze uživatele

Áno, dám tomu 4 hviezdy.. Už len s princípu, že transformerov so žral ako malý a žeriem ich aj teraz.. Toto je ten letný film, ktorý má to čo by mal obsahovať. Humor na vysokej úrovni, akcie, ktorý inde lepšiu asi už neuvidíte. Áno príbeh je taký, ale čo viac potrebuje muž než pozerať na 15 metrových robotov ako sa bijú na život a na smrť? Nič.. Nie nadarmo sa hovorí, že u Baya všetko vybuchuje aťd.. Lenže priaťelia v tom je Bayova sila, pretože on robí akčné pasáže, o ktorých majú ostatní režiséri len mokré sny. Pokiaľ ste diváci, ktorý si film chcú užiť a vypnúť mozog, tak tu je tá pravá chvíľa..2-hodinové akčné orgie.. PS: Človek, ktorý mal na svedomie postavu Cogmana NA HRAD!! Najvtipnejší a asi aj moja najoblúbenejší postava filmu. Toto potrebovali transformeri.. Postavu, ktorá za každým odľahčí situáciu a tým je presne Cogman.. Vyzdvihnem geniálnu scénu keď zabíjal ryby.. :D ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

rýchle, divoké, vizuálne, prekombinované a zbytočne dlhé. Príbeh Transformerov už tak prepojili s históriou ludstva ze sa sami do toho zamotali. Nesedela mi ani tajná skupina ktorá akože stráži tajmstvo transformerov. Ale nebudem pozerať iba na negatíva. Nastastie som film videl iba 2D lebo inak by ma asi porazilo z tej divokej kamery pri bojových akciách. Niektoré postavy tam boli úplne zbytočné, ako napríklad malé dievča, ktoré sa bezcielne každému motá pod nohy. Záhadný Hopkins je tiež nepochopená postava. Proste je to miestami dejový chaos. čast, ktorá sa udiala v ďalekej historii mala potenciál aj na samostatný film. zvyšok sa už iba zbesilo odvíjal. Neuškodilo by ubrat pol hodinu z filmu. ()

FantomasMan 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto filmu si už akčnejší film neviem predstaviť. Lebo je to 2:30h stálej akcie. Čiže film celkovo pôsobí ako reklamný blok v TV. Jedna akcia strieda druhú. ()

ANATHREIUS 

všechny recenze uživatele

dlouhé... nic. Je mi zcela jasné, že v 5. dílem Bay nemůže přijít s nějakým scénářem a dějem, ani bych to u tohoto filmu nečekal, ale sakra, přece by ten film měl nějak fungovat a tvořit celek. Pro mě to je akorát přehršel nepřehledných akčních (vůbec ne vyšperkovaných) scén. Míšo už na to asi kašli, kastruješ mi dětství a představy o transformers. ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Obrazově a zvukově strhující, po stránce příběhové a emoční ale strašně umělé a tak nějak vycucané z prstu - aneb klasický Michael Bay. Ty, co snad naivně věřili jako já, že Bay alespoň částečně opustí své zajeté vzorce a přinese takříkajíc "svěží" podívanou, zklamu. Film jde hlavně za tím ukázat možnosti kamery, digitální technologie atd., takže ve výsledku dostáváme příběh, který by vydal tak na 30 minut, roztažený na víc než dvě a půl hodiny. A to vše proto, abychom mohli vidět 1586. náhodný výbuch, 945. náhodnou bouračku, 657. náhodný souboj a 245. náhodnou "směšnou" transformeří hlášku (50% úspěšnost, z toho 49% Cogman, 1% ostatní, zbytek hlášek hodný spíše pokémona nebo digimona). Nemluvě o tom, jak strašně se tlačí na pilu, aby měl film nějaký mýtický rozměr, aby měl emoce. Ve výsledku tohle všechno působí až směšně, ale ne nutně proto, že by Bay nevěděl, co a jak. Spíše zbytečně opakuje to samé dokola, takže mu to člověk přestane věřit. Jednou to zkusí odvážlivec, podruhé génius, potřetí blázen a počtrvrté (resp. popáté) jenom on. Šel jsem na Posledního rytíře s očekáváním "chytřejších" transformerů a úžasného vizuálu. Druhého zmíněného se mi dostalo plnými doušky, falešnou návnadu na to první jsem sežral i s navijákem a v kině se jimi málem "zadávil". Sám o sobě je film sotva na dvě hvězdy, nicméně pokud zvážím, že jsem se v podstatě nijak zvlášť nenudil, že byl zážitek mnohem lepší než z podobně cílené Mumie (která byla ve všech aspektech buď stejná, nebo horší - a přesto si vede lépe) a že si Michael Bay "vytřel zadek" se současným postprodukčním 3D, aby ukázal, jak má akční film na plátně vypadat, končím na hvězdách třech. Fanouškům Transformers doporučuji. Ostatním maximálně v IMAXu, 4DX nebo Atmos. // IMAX // orig. znění // 26. 6. 2017 // 55% ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jediná myšlenka - Michael Bay už se úplně pomátl. Šla jsem do kina s velkým očekáváním, čtyřka se mi fak líbila, nápad s LockDownem, který loví Transformery, dobrý, strašně mě bavil Stanley Tucci. Tahle pětka ale nemá hlavu a patu, první polovina diváka přehltí množstvím dějových linií, které mi na sebe úplně nepasují. Vlastně jsem se první polovinu filmu slušně nudila, potom nastoupil Anthony Hopkins a začalo to být trochu i vtipné, ovšem ten jeho robotický sluha, to byl pekelný nápad a z výkonu Sira Hopkinse to dělalo fakt frašku, k tomu překombinovaný nápad s potomky Marlina, Witwickovými ach jo ... o Transformers-hodinkách co zabili Hitlera už jenom mlčím. Ve filmu je strašně moc věcí a podnětů ale nic není dotažené do konce, je to splácané dohromady a hercům bohužel chybí výraz s nadsázkou a nenucený humor, vše je v křeči. Poslední bojová scéna byla neskutečně toporná. Dávám 3 hvězdy, protože jsem skalní fanda a Hasbro miluju, ale jinak ... ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama