Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (472)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍŠ TU PLANETU CHRÁNIT. JESTLI JI DECEPTICONI NAJDOU, JE S NÁMI AUTOBOTY KONEC…“ /// Příběh (a samozřejmě i film) pro děti. A prachsprostá reklama na Hasbro. Místy to není až tak blbý, ovšem musí se člověk oprostit od nějakýho většího přemejšlení. Scénář má za úkol neprudit, takže v jednoduchosti nechť je jeho síla. Ve finále tak bude záležet jen na vaši šedé kůře mozkové, jestli ocení dalšího milýho emzošroťáka, nebo bude hledat smrtící dobrodrůžo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem schopnej upustit kroupu pro kus šrotu. 2.) Jsem milovník včel. A týnejdžerek. A šrotu. A … 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Transformeři pod Bayovou kontrolou se zdáli být už vyčpělí a překombinovaní, vlastně nikoho pořádně už nezajímali, ale nováček Travis Knight z Bumblebeeho udělal moc příjemný film. Bumblebee je osmdesátkové retro jak sviň s vynikající 80´s hudebním podkresem, úžasnou Hailee Steinfield, ze která se klube velká herečka i zpěvačka a potěší i John Cena v roli vojáka. Samotný Bumblebee je jako vždy cute. Akce zde ve výsledku není tak moc, je to spíše komornější, osudovější,emocionálnější a atmosféričtější podívaná, přesto pokud na Akci dojde je natočená přehledně, svižně a sebevědomě. Scéna, kdy Bee uteče z garáže do bytu patří k nejvtipnější scéně filmu. Žádná velká pecka, ale Transformeři jdou správnou cestou a takhle to rozhodně funguje mnohem lépe. 75% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

První Transformers v těžkotonážním 80's hávu (podobnost s filmy jako E.T., Číslo 5 žije, Želený obr a mnoha dalšími se vyloženě nabízí), s 5x menším měřítkem (tady se na konci žádná půlhodinová destrukce velkoměsta nekoná) a hlavně bez Bayova kontroverzního rukopisu. Nikoliv epický velkofilm, ale (rozto)milá dobrodružná komedie. A s jedničkou teprve druhý díl, který mě ničím neštval a jenž se alespoň pokouší předstírat, že má nějaké srdíčko (ta snaha dojímat na mě až tak úplně nefungovala, ale rozhodně ji tvůrcům nevyčítám). Pravděpodobně tam není nic, co bych předtím neviděl už (mnohokrát) jinde (možná s výjimkou nečekaně dobře natočeného robotího kung-fu), ale asi holt dám občas přednost souboru zručně a sympaticky sešitých klišé před nefunkční osobitostí... Tohle “zklidnění” ta série potřebovala jak Čmelák rádio (a John Cena lekce herectví). Pro mě velmi feel good oddechovka, která sice neoslní, ale rozhodně baví a především neotravuje (pár bodíků k dobru za akurátní stopáž) a nelobotomizuje. 70 % ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od minulých Transformers asi příběhový posun kupředu, o tom není sporu, ale narozdíl od Baye jsem se nedočkal megalomanské akce, což malinko zamrzí. Ono už i obsazení režiséra vcelku překvapivé, když žánrově se ničemu podobnému doposud nevěnoval. Ale výsledek docela uspokojivý, v rámci možností samozřejmě. Ten dětinský nádech mi malinko výsledný zážitek zkazil, ale chápu, že cílovkou bylo to nejmladší publikum. Ten retro styl 80. let minulého století mě zaujal, to zasazení mělo něco do sebe. Samotný stěžejní prvek celého filmu, tedy brouček Čmelák, držel filmové kvality na slušné úrovni. Akce se dostavilo habaděj, za přehlednost sice uděluji plusové body, jenže ta akce mě nenadchla svým zpracováním, působila často velice digitálně. Michael Bay je holt jen jeden. Lidské postavy opět jednaly v mnohých situacích na facku, divák může jen kroutit hlavou. Závěr žádné epičnosti moc nenabídl, to trochu s přihlédnutím k značce Transformers naštve. Dejte tomu dospělejší nádech a krutou, drsnou reálnou akci a všichni se budeme tetelit blahem. Takto 64 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Viděno v kině v CZ dabingu. Celá série Transformers mě neskutečně baví. Je to taková digi výbušná oddychovka, kdy člověk bezpečně může vypnout mozek a užívat si barevné obrazce plné výbuchů, střelby, efektů atd. Tento samostatný film o Transformerovi BUMBLEBEE byl tak trochu pojat dětsky. Což mi rozhodně nevadilo. Úvod mě trochu zarazil, protože to vypadalo moc digitálně až animovaně, nevím proč, ale poté už mi to tak nepřipadalo, pak ještě závěr už nebyl až tak perfektní, jinak jsem byl po celý čas filmu nesmírně spokojen. Sedla mi i hlavní hrdinka. Transformer byl roztomilý, učil se veškeré lidské zvyky a mělo to i dost vtipných a roztomilých momentů, takže si myslím, že není co dodávat. K maximální spokojenosti bych něco vylepšil, ale i tak mě to bavilo a těším se na další shlédnutí. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M4, samopal MP5, kulomet M2 Browning. Decepticoni se proměňují v britskou stíhačku Harrier a vrtulník AH-1 Cobra. Technika použivaná americkou armádou zahrnovala vozidla Hummer a vrtulník UH-1 Huey. (K98)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama