Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (472)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nic jiného, než pokus natočit veleúspěšné Transformery trochu jinak. Už to začíná být okoukané a vážně by to měli přestat takhle dojit. Blbostí je tam mnoho, ale především vyvážení sil tu opravdu nedává smysl. Myslím tím hlavně fakt, že jsou v tomto filmu mimozemští super roboti vyrobeni ze slabšího materiálu, než pozemské plastové popelnice. Což krásně ukazuje scéna, ve které jedna bez problému odolá vystřelené mimozemské raketě a jako bonus ochrání hlavní postavu schovanou uvnitř. Naproti tomu jakési pozemské kovové harpuny prostřelí Autoboty skrz na skrz. Jestli jsou tak silné, proč se raději netočí akční filmy o kontejnerech? Jsem ale nespravedlivě přísný. Vlastně to nebylo až tak zlé. Akce se mi líbila, příběh ušel a mnoho scén mne dokonce pobavilo. 55% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to možné? Je konečne možné, aby sme sa dočkali filmu do série Transformerov, ktorý bude skutočne dobrý? "Bumblebee" ma presvedčil, že áno. Je to asi spôsobené tým, že sa do režisérskej stoličky tentokrát posadil Travis Knight, ktorý naposledy priniesol najlepší Laika film "Kubo And The Two Strings". A vyhodili sme všetok mizerný humor, ktorý sme nahradili vtipnými a milými momentkami. Osobne mi film najviac asi pripomenul starý film "Short Circuit". Tento film som si užil presne pre tie isté dôvody, pre ktorý som si užil aj tento. Veľmi dobré postavy, dobré vzťahy medzi nimi, vtipné situácie a srdce na správnom mieste. Hailee Steinfeld je vynikajúca ako naša hlavná hrdinka. Veľmi dobre jej rozumiem, ukáže sa ako schopná postava a musím povedať, že jej priateľstvo s Bumblebeem ma skutočne dokázalo dostať do dobrej nálady. A pristihol som sa často, ako som sa pri tom usmieval. A v tom tkvie to, čo tento film tak skvele posúva dopredu. Dokonca si myslím, že aj John Cena je skvelou postavou a v závere sa ukáže, že nie je len čiernobiely človek, ktorý chce všetko zlikvidovať, ale vie nájsť aj v sebe moment prekvapenia a uvedomiť si, že možno sú veci trošku iné, ako sa môžu na prvý pohľad zdať. Akcia vo filme je na konci vynikajúca. Nepôsobilo to tak lacno a tak bezducho ako v posledných dvoch filmoch, no celkovo to pôsobilo dobre zvládnuto. Ak budú Transformeri pokračovať, tak si myslím, že toto je cesta. Nedávajte viac režisérske miesto Michaelovi Bayovi. Ako producent je dobrý, no ako režisér už totálne pohorel. Toto je cesta. A pokračujte v nej. Hodnotenie: A- ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

« Ak by som bol trebárs dieťa do piatich, šiestich, či aj do siedmych rokoch života, tak by som sa s rodičmi počas cesty z kina stále rozprával o pokornom Bumblebee a jeho oddanej kamarátky Charlie, skrátka, panovala by u mňa veľká nadšenosť a spokojnosť » 『 A v takomto duchu je spracovaný celý tento sympatický, rodinný snímok režiséra Travisa Knighta, kedy si rodinní príslušníci spomenú na svoje detské letá, pretože film je situovaný do 80. rokoch - 20. storočia, s takým typicky, nostalgickým nádychom. Je viac než dobré, že Mišo tentokrát iba produkuje, aj Štefan sa drží na uzde, a tak sa môže tvorca a hlavný strojca úspechu - animovaného Kuba a kúzelného meča, teraz obstojne popasovať, s neľahky akčnou, dobrodružnou a sci-fi látkou, ktorá sa tu vyskytuje už viac, ako 10 rokov, keď uzreli svetlo sveta prví Transformers. Obsadenie drží nad vodou len kočka Steinfeld, ktorá jednak sama utiahne úplný film, viac-menej, alebo od Skutočnej guráže už veľa vody pretieklo. _O Samovi Witwickym zatiaľ ani chýru, ba ani slychu, čo nie je vôbec na škodu veci, síce nepovedal by som, že by chlapci od vizuálnych efektov sa dekovali s prehnanosťou, tá tu skrátka patrí, musí tu byť, len je v rámci únosnosti, jednoducho: e-x-t-r-a netlačia príliš na pílu, a za to som im veľmi vďačný ! 』APROPO : K môjmu hodnoteniu si pridajte kľudne ešte ďalších 20%, lebo tento „rytier” si ich skutočne zaslúži... Ozaj svieži filmík pre celú rodinu ! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přiblblá šablonovitá kokotina, která má Cenu pouze v případě, že jste schopni povznést se nad tragikomické živočišné neherectví a yntelechtuálně nepohrdat asi tak stou, furt tou samou semidebilní degenerativní sériovou matrici – přiletí zlí Dementcepšni, chtějí anihilovat Zeměplacku, načež se dobráčtí Autokokoti spojí s nějakým šikanovaným nesympatickým fakanem a dají jim na piču, což vypadá jako lisování šrotu u Trojka. Navíc dal Míša Záliv své megalomanské pracky od Hasbra pryč, a tak už úvodní potyčka na planetě Juvenilního potrata v souhvězdí Velkého vypatlance trikově vypadá, jako by retardovaní otylí američtí smradi s mongoloidně přikousnutými jazyky do sebe v hračkářství pro postižence vši silou naráželi závadnými fenolovými figurkami, a pak jim pak jen vyretušovali chromozomálně pokřivené ruce. No a poté lůzrovská babochlapí pičinka, co nemá žádné kamarády, protože je sice hnusná, ale zato kráva, a tak se chodí ze zoufalství prstit na vrakoviště, potká Bamblbýho, Pikača mezi Autokokoty, načež po všelikých downorvoucích dobrodružstvích a mačkání beďarů, které opravdu nemá Cenu ani zmiňovat, zprasí civilizaci. Otázkou zůstává, má-li Cenu civilizaci, co točí takové plytké reklamní hračkářské sračky, vůbec zachraňovat. Já bych to teda nechal vyhladit už jen za každého Cenu. Uživatel Enšpígl po tom aspoň romanticky zašukal s Klódelem, když ho předtím nalil banánovým daiquiri a tím to neskončilo, plně chápu, že kakaová áftrpárty může pozitivně ovlivnit zážitek z filmu, ale já na to, kurva, čuměl s dětmi. Vlastními! A tak jsem tomu nechtěl vyrábět další publikum. K tomu všemu mě při tom má antikoncepční selhání neustále děsivě prudila odfrkáváním, koulením očima a uštěpačnými poznámkami, co jim to prý pouštím za pičovinu pro dementy. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

První transformeří spin-off nerežírovaný Michaelem Bayem celkem ušel. Děj se odehrává v roce 1987 v okolí San Francisca. Vůbec to není tak megalomanské, jako jiní Transformesr. Je to komornější a je tam míň akce. Mladá holka Charlie se po nalezení Bumblebeeho v podobě Brouka dostane do problémů. Jde po něm totiž nejen armáda, ale i Decepticoni. Nezbývá než se vydat na útěk a boj zároveň. Nejde o nic závratného. Příjemná oddechovka. "On není stroj!" ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M4, samopal MP5, kulomet M2 Browning. Decepticoni se proměňují v britskou stíhačku Harrier a vrtulník AH-1 Cobra. Technika použivaná americkou armádou zahrnovala vozidla Hummer a vrtulník UH-1 Huey. (K98)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama