Transformers 6
Travis KnightScénář:
Christina HodsonKamera:
Enrique ChediakHudba:
Dario MarianelliHrají:
Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr., John Ortiz, Pamela Adlon, Jason Drucker, Dylan O'Brien, Justin Theroux, Angela Bassett, Stephen Schneider, Megyn Price, Peter Cullen, Grey Griffin, Kenneth Choi, Len Cariou, Steve Blum, Gracie Dzienny, Rachel Crow, Teresa Navarro, Abby Quinn, Vanessa Ross, Christian Hutcherson, Tim Martin Gleason, Ricardo Hoyos, Rory Markham, Sachin Bhatt, Mika Kubo, William W. Barbour, Paul Kennedy Jr., David Sobolov, Andrew SpachProducenti:
Michael Bay, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Don Murphy, Mark VahradianStřih:
Paul RubellScénografie:
Sean Haworth, Anne Kuljian (set dekoratér)Masky:
Kimberly CarlsonKostýmy:
Dayna PinkPlakáty
Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní.(CinemArt)
- Cybertron padl. Bumblebee, kterého Optimus Prime vyšle bránit Zemi, se tak ocitne na počátku hrdinské cesty. Dospívající Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld), která hledá své místo ve světě, objeví a opraví bojem poničeného robota maskovaného jako Volkswagen Brouk. Zatímco Deceptikoni s pomocí tajné agentury vedené agentem Burnsem (John Cena) loví přeživší Autoboty, Bumblebee a Charlie spojí své síly, aby zachránili svět, v akčními scénami nabitém dobrodružství, které pobaví celou rodinu.(HBO GO)
- Deceptikoni zaútočí na Cybertron a zničí základnu Autobotů. Autoboti se vydají do galaxie, aby našly ostatní spojence. Optimus Prime vyšle žlutého robota B127, aby vytvořil na Zemi novou základnu a chránil ji před Deceptikony, dokud sem všichni Autoboti nepřiletí. Žlutý robot B127 dopadne na Zemi, kde ho chtějí zlikvidovat vojáci. Autobot se také utká s Deceptikonem, přijde o svůj hlas a je poničený, a tak se přetransformuje na starého brouka a v klidu odpočívá. Charlie slaví osmnácté narozeniny a nepřeje si nic jiného než vlastní auto. Dívka stále truchlí po svém otci, se kterým pracovala na opravě staré korvety, kterou sama nedokáže zprovoznit. Její rodina jí vůbec nerozumí, a tak jí jedinou radost k narozeninám udělá starý žlutý brouk, kterým domů dokodrcá z vrakoviště. Když se žlutý brouk promění v Autobota, tak jsou oba dva vylekaní, ale brzy se spřátelí. Charlie ho pojmenuje Bumblebee, protože je žlutý a bzučí jako čmelák. Autobot nemůže mluvit, a tak mu Charlie obstará rádio, díky kterému s ní může komunikovat. Díky Bumblebeemu se spřátelí se svým sousedem jménem Memo a po dlouhé době začíná žít znovu naplno. Dva Deceptikoni zachytí signál Autobota B127 a vydají se na Zemi, aby se od něj dozvěděli, kde se ukrývá Optimus Prime a pak ho zlikvidovali. Deceptikoni se díky lžím spojí s agenty a získají přístup k satelitům a všem telefonním sítím. Brzy Bumblebeeho objeví a dopraví do tajné základny. Charlie ho hodlá se sousedem Memem zachránit. Deceptikoni zabijí Bumblebeeho a chtějí zničit celou zemi, aby zabili Autoboty, kteří se sem chystají. Charlie žlutého Autobota pomocí elektrických pušek probudí...(TV Prima)
- Zlí Decepticoni na planetě Cybertron válčí s hodnými Autoboty. Těm hrozí porážka, a jejich vůdce Optimus Prime proto své druhy posílá do různých koutů galaxie, aby tam vyčkali dalších instrukcí. Na Zemi je vyslán Bumblebee. Ocitá se v Kalifornii roku 1987, kde na sebe bere podobu žlutého Volkswagenu Beetle. Kvůli válečnému zranění přišel o hlas a paměť. Dívka jménem Charlie (Hailee Steinfeld), vyrovnávající se se smrtí svého otce, shodou okolností zrovna zoufale potřebuje automobil, aby zapadla mezi své vrstevníky. Na vrakovišti nachází Bumblebeeho a odváží si jej domů, aby jej mohla opravit a používat. Namísto auta však nachází zmateného válečníka, který potřebuje pomoct. Zatímco se z dvojice pomalu stávají nejlepší přátelé, blíží se k nim hrozba v podobě dvou Decepticonů. Na jejich straně stojí vědec Powell (John Ortiz), fascinovaný vyspělými mimozemskými technologiemi. Vládní agent Burns (John Cena), odkazující vzhledem i suchými hláškami k nezničitelným svalovcům z osmdesátkových filmů, zatím váhá, komu lze věřit.(Stoka)
- Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) oslavuje osemnásť, ale veľa dôvodov k radosti nemá. Nádej, že od rodiny dostane vysnívané auto, sa rozplynie vo chvíli, keď rozbalí mimoriadne trápne darčeky. Až majiteľ autobazáru a vrakoviska, u ktorého brigáduje, sa nad ňou zľutuje a daruje jej žltý Volkswagen Chrobák, ktorý avšak spadá skôr do kategórie dar nedar. Len ten najväčší optimista by totiž vsadil na to, že táto kraksňa bude ešte niekedy jazdiť. Charlie ho dokáže rozchodiť aspoň natoľko, že s ním doskáče domov do garáže, kde sa ho pokúsi opraviť. Keď sa ale po prvýkrát pozrie na podvozok, uvidí na ňom dve veľké modré oči a okamžite vie, že toto nebude len také obyčajné auto. S Autobotom Bumblebeem sa spriatelí pozoruhodne veľmi rýchlo, napriek tomu, že ten s ňou kvôli poškodeniu nemôže komunikovať inak než prostredníctvom útržkov pesničiek z autorádia. Vzhľadom k tomu, že Bumblebeeho pomerne intenzívne hľadajú nepriateľsky naladení Deceptikoni z jeho rodnej planéty a podobne nebezpečný vládny agent Burns (John Cena), nebudú mať Charlie a Bumblebee na bližšie zoznámenie čas a priestor. Na úteku pred nepriateľmi však zistia, že navzdory všetkým predpokladom môžu byť v tomto nesúrodom tandeme neporaziteľní.(CinemArt SK)
Photo © Paramount Pictures
- Ve 13. minutě Transformers (2007) můžeme vidět žlutou „Fiestu se závodnickýma pruhama“ jakožto první přeměnu Bumblebeeho na Zemi hned vedle jeho poslední podoby z tohoto filmu, kterou stále používá. Má ji zhruba 20 let. (GejmronCZ)
- Jedná se o první prequel série Transformers. (tyzmrde)
- Ve scéně, kdy Charlie (Hailee Steinfeld) ujíždí s Bumblebeem a Ron (Stephen Schneider) jí získává čas tím, že kličkuje před armádou, zazní odkaz na seriál Miami Vice (od r. 1984). (PAULOO)
Mládeži přístupný
01.05.2019 Magic Box |
01.05.2019 Magic Box |
Související
- Transformers 8 (2023)
- Untitled Transformers Project (2022)
- Transformers: Poslední rytíř (2017)
- Transformers: Zánik (2014)
- Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (2011)
- Transformers: Pomsta poražených (2009)
- Transformers (2007)
SNCIS
Obsahuje spoilery: "Musíš chránit planetu Země. Jestli ji Decepticoni najdou, je s námi Autoboty konec." Frajer v každém snímku, tahoun první trilogie a mazlíček Shiaha LaBeoufa! To je nejroztomilejší autobot Bumblebee. Děj se odehrává v malém předměstí a navíc v osmdesátkách. To je skvěle zdůrazněno jak kostýmy a prostředím, tak především výrazným soundtrackem. Pokud očekáváte mlácení robotů a bortící se mrakodrapy z předešlých pěti filmů, pak Bumblebee není pro vás. Příběh dívky a jejího auta, které nahání zápasník John Cena je mimořádně sympatickým, příjemným a kvalitně vytvořeným Ačkovým science-fiction filmem. Chybí mu jedině punc výjimečnosti, takže nejde o žádnou velkou událost. V rámci série jde každopádně o nejvíce vydařený film, kde na jedničku funguje kombinace humoru, emocí a akce. - 60%.(8.6.2020)
castor
Bayovské kořeny to nezapře. A zřejmě je to dobře. Úplně jinou cestou to totiž asi nešlo. I když hlavní změny jsou sympatické. Můj někdejší oblíbenec, aktuálně totální tvrdohlavec ztratil v posledních transformeřích dobrodružstvích míru a kontakt s realitou. Vzniklo roztahané a nabubřelé cosi. Tahle novinka je umírněnější a mrakodrapy v ní nepadají. Přesto je pořád se na co dívat i bez epických řežeb robotů. Hlavně díky retro pojetí. Osmdesátková nostalgie funguje, hudební fláky jsou moc fajn, mnohem víc času a prostoru je věnováno postavám, rodinné rádoby třenice tvůrcům odpustíme a kýč už k tomu tak nějak patří. Hlavně pokračujeme v trendu, že teď frčí blockbustery s ženskými/dívčími hlavními hrdinkami. A když je jí sympatická outsiderka s tváří talentované Hailee Steinfeld, která jakoby vypadla z nějakého spielbergovského dobrodružství, může to klapnout. A taky víceméně klaplo.(25.3.2019)
InJo
První Transformers v těžkotonážním 80's hávu (podobnost s filmy jako E.T., Číslo 5 žije, Želený obr a mnoha dalšími se vyloženě nabízí), s 5x menším měřítkem (tady se na konci žádná půlhodinová destrukce velkoměsta nekoná) a hlavně bez Bayova kontroverzního rukopisu. Nikoliv epický velkofilm, ale (rozto)milá dobrodružná komedie. A s jedničkou teprve druhý díl, který mě ničím neštval a jenž se alespoň pokouší předstírat, že má nějaké srdíčko (ta snaha dojímat na mě až tak úplně nefungovala, ale rozhodně ji tvůrcům nevyčítám). Pravděpodobně tam není nic, co bych předtím neviděl už (mnohokrát) jinde (možná s výjimkou nečekaně dobře natočeného robotího kung-fu), ale asi holt dám občas přednost souboru zručně a sympaticky sešitých klišé před nefunkční osobitostí... Tohle “zklidnění” ta série potřebovala jak Čmelák rádio (a John Cena lekce herectví). Pro mě velmi feel good oddechovka, která sice neoslní, ale rozhodně baví a především neotravuje (pár bodíků k dobru za akurátní stopáž) a nelobotomizuje. 70 %(4.1.2019)
Fr
,,MUSÍŠ TU PLANETU CHRÁNIT. JESTLI JI DECEPTICONI NAJDOU, JE S NÁMI AUTOBOTY KONEC…“ /// Příběh (a samozřejmě i film) pro děti. A prachsprostá reklama na Hasbro. Místy to není až tak blbý, ovšem musí se člověk oprostit od nějakýho většího přemejšlení. Scénář má za úkol neprudit, takže v jednoduchosti nechť je jeho síla. Ve finále tak bude záležet jen na vaši šedé kůře mozkové, jestli ocení dalšího milýho emzošroťáka, nebo bude hledat smrtící dobrodrůžo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem schopnej upustit kroupu pro kus šrotu. 2.) Jsem milovník včel. A týnejdžerek. A šrotu. A … 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne(2.4.2019)
Kudly4
Já mám pro Transformers strašnou slabost už od prvního dílu. Bumblebee je tady víc roztomilejší, než kočka či pes. Užíval jsem si to, akční scény parádní. Jen místo Hailee Steinfeld, mohla být jiná, moc mi tu neseděla a celkově se mi na ní moc dobře nedívalo. Naopak mě potěšila Pamela Adlon z mého oblíbeného seriálu Lucky Louie a opět si zahrála sestřičku. Super relax.(24.3.2019)