Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (472)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Návrat do osemdesiatok má trochu kolísavé tempo a možno je aj zbytočne dlhý. Prvá polovica poteší asi viac, spoznávanie nového kamaráta, skrývanie sa, vzťahy s okolím a tak podobne. Ako sa stáva zvykom, tak finále je opäť slušné blockbusterové sklamanie. Tmavé, naťahované, kvázi bombastické a nie príliš prehľadné, proste to tam byť musí a je jedno, že ak by to tam nebolo, mohlo to byť lepšie. Hity svojej doby začínajú a prestávajú hrať ako sa im zachce, v lepšom prípade prostredníctvom nich Bumblebee prehovára. Napriek všetkému po prvých Transformeroch najlepší film z tohto infantilného univerza. Predovšetkým preto, že nemáme pocit repetetívnosti z Bayovej pentalógie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Každý to tu chváli, porovnáva a legendy hovoria, že je to po prvom diely najlepší diel zo série. A musím sa priznať, že je. Na jednu stranu je to škoda, že je príbeh v podstate kopírka jednotky, no na druhu je fajn, že postavy transformerov tu dostanú svoj priestor a nemastí sa to len hlava nehlava. Travis Knight vystriedal na režisérskej stoličke Michaela Baya a nie je to vôbec na škodu, kedže sa jedná o viac komornejší príbeh ako akčnejší. Neznamená to však, že by tu akcia nebola alebo, že by sa scény typické pre transformerov vytratili. Na poste producentov je znova Bay, Spielberg, Bonaventura a tak nechýbajú ani vizuálne vymakané scény zo Cybertronu, znova (aj keď tento krát iba okrajovo) je tu Optimus a samozrejme sú tu aj dobre známe akčne kúsky od Bumblebeeho. Bayové akčné inferno sa tu vytratilo a scenáristka kladie tento krát väčší dôraz na postavy. Hailee Steinfeld je prekvapivo v pohode a ako hlavná postava ťahá film rovnako ako Sam Witwicky. John Stena je drsný sympatický týpek, ktorý zastupuje pre nás už dobre známy Sector 7. Čo sa týka odkazov alebo prepojenia na prvý diel, tak je to celkom šikovne vymyslené, na to, že sa jedna o prequel a dobre to zapadá. Fanúšikov možno poteší aj dizajn niektorých robotov z animovaného seriálu. Trošku ma tu nebavil humor, ktorý príde vtipný možno pre násť ročných, ale našťastie to nieje moc prestrelene. Zhrnuté jedno vetou: Bumblebee je prijemne Transformers retro v menšom merítku a s dobrým 80tkovým soundtrackom. 85% - 4* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že Transformers jsem tenkrát po druhém díle odsoudil, je čtyřhvězda tomuto kousku poměrně příjemná vzpruha. Autoři se, co jsem tak pochopil, vrátili na začátek a naservírovali neskutečně primitivní příběh, v jehož scénáři je ale všechno, co potřebuju, abych si Beeho zamiloval a navíc si užil i nějaký ten zvrat. Během sledování jsem si uvědomil, že v dnešní době blockbusterům hrozně chybí jisté kouzlo, kterým by poskočily od průměru a něco ve mně vyvolaly. Tento film to dokázal a přiznám se, že jsem to vůbec nečekal. Samozřejmě dnes hojně populární osmdesátkový feeling udělal více, než dost. Plus musím dodat, že John Cena byl také dobrá volba. Doufám, že ho uvidím častěji... ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

No vida, jak to jde, když se Bay drží jen producentský židle. Neviděl jsem se svědomitou pozorností zdaleka všechny dosavadní Autoboty, ale tohle byl určitě nejpovedenější kus s nejsympatičtějšími hlavními hrdiny a slušnou osmdesátkovou atmoškou, včetně pár dekorativních skvostů. Chtělo by se mi přihodit ještě hvězdičku za outfity Charlie a dobovej soundtrack (hlavně jeho použití ve scénách), ale na pět hvězd to zase fakt není, takže brzdím. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po výprasku co udělal Bay se svojí "tetralogií"? No po trilogii jsem ty další filmy přestal počítat.. Začínáme zkázou Cybertronu a digitální binec je všude kolem. Fanoušci slintají blahem a já vím, proč jsem si tyhle plecháče tehdy v roce 2007 zamiloval. Ovšem nyní po třinácti letech mi už nestačí bitvy kov o kov. Myslel jsem, že už oblíbeným Autobotům odzvonila doba... Přesto se znovu a znovu vracejí. Je to holt fenomén jako každý jiný. Příběh Brouka je od začátku čím dál lepší. Ale od půlky zase čím dál horší. Zatímco to skvěle rozjede a má vtipné momenty, tak v druhé půlce už jsou zase vtipné scény násilně vloženy a dostavuje se nuda až trapnost. Plivat kazety je sranda, ale zvracet v autě a lézt na stožáry je zbytečné a trapné. Navíc mi byla postava Charlie od začátku nesympatická a herečka Hailee otravná. Nebo obráceně? Bumblebee je přesně takový jako jsem si myslel. Nenáročná další porce akce, vtipného i trapného humoru. Užil jsem si to i když jsem mnohdy kroutil očima. (55 %) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • V potitulkové scéně můžeme vidět jak Bumblebee mluví s Optimem již na Zemi a v lese. Pak je pohled na oblohu, kde akorát přilétají další autoboti. Ovšem první díl Transformers (2007) se odehrává již ve městě a navíc Optimus přistává s ostatními, čili na Zemi nemohl být. V době, kdy již přilétali autoboti na Zemi, byl Bumblebee už na Zemi 20 let a ve městě. Také byl po rvačce s jedním z deceptikonů, policajtem s nápisem „Potrestat a zotročit“ místo klasického „Pomáhat a chránit“. Chybí tu čas 20 let na odehrání těchto scén, a tak nemohou být takto okamžitě napojeny. (GejmronCZ)
  • Prvý hraný film z Transformers univerza, na ktorom sa režijne nepodieľa Michael Bay. (Nu.Fylyp)
  • Ve filmu zazní i píseň „The Touch“ amerického zpěváka a textaře Stana Bushe, která byla součástí prvního animovaného filmu Transformers: The Movie z roku 1986. (Hornet.CZ)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama